reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wakacyjne mamy 2017

No to faktycznie jak jest w takim wieku to powinien poważniej myśleć o związku i dziecku.mam nadzieję że to do niego dotrze. Ciężko walczyć z kolegami. Skąd się takie ch.....e biorą żeby komuś rozpieprzac związek. Masakra
No a nasze dzieciaczki teraz ciężko mają z tymi szczepieniami.bardzo dużo tego wszystkiego.my mamy w środę a później chyba 15 listopada

reklama
Aż 3 szczepienia? Biedaczysko. Ucaluj go.
Mój ojciec też matkę zdradzal. Mama się zastanawia czy jeden ladacznicy dziecka nie zrobił, bo w ogóle do pozostałych dzieci nie podobne a on z nią romansowal. Moja mama piękna kobieta, a tamten babsztyl nawet do pięt nie dorastala. Ale jak to mówią poszedł na łatwiznę. Ale kobieta nie chciała żadnych alimentów więc potwierdzone ojcostwo to nie jest, tylko dopuszczenia.
Dzisiaj mamy z mężem 3 rocznicę związku więc wino kupiłam.
To gratulacje dla Was:-D

Dziękuje Emol za buziaka x ehh te chłopy :/ masakra !! Wszystkiego najlepszego dla was [emoji307][emoji253]!! Kasiek tez się zastanawiam w jakim celu takie osoby to robią ? Ja zawsze życzę wszystkim jak najlepiej nie jestem mściwa czy zawistna, nie lubię tez plotek kazdy niech żyje własnym życiem. My następne szczepienie jak mały będzie miał rok ufff. Pytałam o bilans który miał mieć w 3/4 miesiącu i odpowiedz lekarki brzmiała " yyy nie wiem ale nie martw się to nic ważnego" brak słów normalnie . Ja właśnie szukam stroju na halloween dla siebie i kuzynki i dom muszę przystroić a za tydzień w niedziele dynie zrobić przed dom :p małemu już kupiła kuzynka stroj kościotrupka świecacy ;p dużo dzieci w okolicy pewnie przyjdzie po cukierki:)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Służba zdrowia ma luzackie podejście. W Irlandii było to samo.chociaż na jakimś bilansie z Emilką byłam ale nie pamiętam czy to nie było po 6 miesiącu.a co do Halloween to zaopatrz się w słodycze. Zaraz na początku naszego pobytu w Irlandii mąż nie znał angielskiego.podczas Halloween przyszła do nas sąsiadka z córeczką. Ja byłam w pracy więc mąż otworzył drzwi, stwierdził że nic nie rozumie i je zamknął. Gdy wróciłam powiedział że była sąsiadka z dzieckiem poprzebierani.zapytałam czy dał małej słodycze a on zdziwiony i mówi że nie. Złapałam się za głowę, nagadalam że obciachu narobił. Wzięłam całą siatkę słodyczy i poszlam do sąsiadki tłumaczyć że w Polsce nie ma takiego święta i chodzimy na cmentarz więc mój mąż nie wiedzial o co chodzi.:rolleyes::-D

No ja jak tu przyleciałam tez nie dałam i drzwi mi jajkami obrzucali ;p Taa wiem muszę dużo kupić bo cała ulica dzieci [emoji33] ogólnie lubię to jak się obchodzi tu ostatni dzień października ;D tak na wesoło ;p my mieliśmy bilans 6 tygodnia w 12...a co dalej nie wiem...

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

W DE też Halloween ale nie taki jak w Angli. W zeszłym roku dzieciaki w ogóle nie chodziły. Na cmentarz też chodzą,ja akurat mieszkam w kręgu katolickim DE. Jednak wszystkich świętych to nie ma to jak w Pl. Muszę kiedyś B. zabrać na wszystkich świętych do Pl, niech zobaczy jak to jest. My mieliśmy U1 po urodzeniu, U2 w 3 dobie, U3 na 2 miesiące, U4 w zeszłym tygodniu (4 miesiące), U5 będzie za 2 miesiące (6 miesiąc i potem U6 na rok. Także DE dba o dzieci i bilanse są do 1 roku często. Szczepienia mieliśmy narazie 2 (6in1) następne za miesiąc. Ja nie szczepię tylko Rotawirusy. Żadne dziecko moje nie było szczepione i córka miała rotawirus, była w szpitalu 3 dni a syn w ogóle nie przechodził tego, więc moim zdaniem szczepienie na to nie ma żadnego sensu. Na dodatek nie na kasę choruch a strasznie driga ta szczepionka.

reklama
Do góry