reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wakacyjne mamy 2017

reklama
Kasieks głowa do góry [emoji8] zobaczysz szybko zleci:* a od kiedy można rozszerzać dietę tak normalnie ? Wiem ze w 4miesiacu ale kiedy tak najlepiej ?

Właśnie co u was Pati ?
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Między 18 a 26 tygodniem powinno się zacząć wprowadzać nowe pokarmy.najpierw jednoskladnikowe, np.jabłko, marchewka itp. ale nie w miksach. Obserwuje się dziecko czy nie ma wysypki,biegunki itp.jeśli nie to następny produkt.potem można te produkty w miksie,np jabłko z marchewką, jabłko z bananem itp.są tez kaszki po 4 miesiącu mleczne,ryżowe. Też trzeba obserwować czy organizm malucha toleruje.u zdrowych dzieci idzie szybko.z Emilką nie było problemów poza tym że nie chciała słoiczków i trzeba było wszystko przygotowywać. My jeszcze czekamy. Muszę znaleźć co go jeszcze uczula.lekarz mówił że może być woda.chyba zacznę ją przegotowywac do kąpieli.
Emol ma rację i jeśli Ty masz alergie to obserwuj maluszka.alergie wychodzą między 3 a 6 miesiącem życia i są dziedziczne.u nas nikt nie ma więc jesteśmy w 20% u rodzin bez skłonności genetycznych.życzę Wam żeby malutki był zdrowy. Alergie są baaaardzo uciążliwe.tak sobie pomyślałam że nasiliły się u Ciebie po ciąży. Może to przez hormony tak jak u mnie problem z włosami. Włosy mogą wypadać do 6 miesięcy więc może to nasilenie alergii też się cofnie.bardzo Ci tego życzę :**

Kasieks dzięki za szybka odpowiedz rady doświadczonych mam są najlepsze bo w internecie piszą często bajki x moja health visitor zalecała żeby dawać mu trochę jabłuszka w 1miesiacu juz żeby kupy regularne robil oczywiście nie zrobiłam tego jakoś nie moglam ...tak
Właśnie wiem ,że duża szansa na to że będzie alergikiem dlatego nie używam dla niego zbyt dużo kosmetyków ma tylko jeden płyn co zawsze i oliwę , tak samo z proszkiem cały czas ten sam a płynu do płukania minimum dosłownie kropla tylko żeby było lekko miękkie używam comfort (w Polsce chyba cocolino) bo sama tylko na niego alergii nie mam [emoji33]

Pierwsze słyszę żeby w 1 miesiącu dawać noworodkowi jabłko przecież układ trawienny jeszcze przez kilka miesięcy dojrzewa.masakra co niektórzy wygadują:szok:.jak będziesz miała pytania to pisz.Veronika też napewno pomoże bo też ma starsze dzieci :).na temat odżywiania alergików muszę trochę poszperać żeby się doszkolic ;)

Kasieks wiesz jak
To w uk maja inne metody które mnie przerażają czasem ... a w razie spraw alergicznych służę pomocą :) zawsze mogę mamę zapytać bo tez miała ze mną przerąbane i moimi alergiami [emoji33][emoji41] pamietam ze pluszaków mogłam mieć minimum
Bo kurzolapy są z nich a kilka które miałam mama raz w tyg wkładała do zamrażalnika żeby roztocza zabijać tak nam kazała alergolog :)

20171019_134044.jpg
dzięki za info z pluszakami. Przyda mi się :).dostałam książeczkę z bobovity z kaszka i marchewką w słoiczku.wkleilam fotkę z informacją kiedy zacząć wprowadzać posiłki inne niż mleko.

Załączniki

• 20171019_134044.jpg
    20171019_134044.jpg
    749,9 KB · Wyświetleń: 162
Mój mały dziś nie da się odłożyć ani na chwile [emoji33] spał może z 15 min , jak tylko wychodzę to ryk odrazu :p marze już by była 6:30 kąpiel i sen [emoji1317] cały czas wyrzuca smoka i płacze bo chce go znów [emoji23] odkurzalam z nim na rękach bo o nosidełku czy nawet chuście nie ma mowy wścieka się nieziemsko
Jutro mamy szczepienie to pewnie będzie to samo [emoji33]

reklama
Ja dostałam tylko z hippa. Bobovita ani razu mi nic nie wysłała.
My dzisiaj szczepienie Ale Artur był dzielny :) teraz właśnie przyznał przy piersi więc czas trochę może się pouczyć. Waży 6600 i ma podobno tylko 65 cm. A spodnie już 74 muszę ubierać (są trochę za długie Ale 68 za krotkie)
Niby się nie powinno Ale byliśmy chwilę na spacerze. Młody od razu zasnął jak go do wózka włożyłam. Potem obiad. Brat przyszedł. I już prawie cały dzień przeminal
1508430393-aaaaaa.jpeg

1508430403-aaaaaa.jpeg

1508430411-aaaaaa.jpeg

Do góry