reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wakacyjne mamy 2017

Emol miałam taki problem jak Ty! Tak dziecko może przestać ssać pierś z dnia na dzień! Przeszłam już ten okres! Ale się nie poddałam! Przystawiałam go, że tak powiem na "chama"! I często, nie raz co godzinę! Mówię Ci co ja się namęczyłam. B. mnie wspierał bo ja się stresowałam i mały przy tym też! Wojne z Leonem niesamowitą stoczyłam! Oczywiście dostawał butlę, bo darł papę z głodu ale jak nie chcesz się poddać i karmić to przystawiaj go często i podawaj też butlę bo będzie głodny. Z czasem wróci wszystko do normy! Mój mały teraz już dostaję butlę zazwyczaj wieczorem ale oczywiście najpierw cyc! W dzień dajy radę na cycu! Ciągnie ładnie ale czasami sa momenty, że wypluwa. Wtedy przekładam go na drugą pierś. Jak zacznie płuc drugą znowu do pierwszej. I tak dopóki nie zacznie się bawić cycem jak już jest najedzony! Leon wyciąga wszystko z cycków na raz wieczorem i do tego czasami jeszcze butla 200ml! Moje dziecko gdyby mogło jadło by non stop! Idę maseczkę zmyć bo skruszeje sama ;)

reklama
Dziewczyny z Alexa zrobił się taki diabeł [emoji33] wcześniej ładnie noce przesypial a gdzieś od 2tyg wstaje sobie na jedzenie co 2,5h i zaśnięcie zajmuje mu gdzieś z godzinę lub dwie przy tym oczywiście drze się w niebogłosy [emoji33] nie umie sam zasypiać a wcześniej robił to bez problemu ....dobrze ze mam huśtawkę dla niemowląt bo chyba bym wgl nie spała .

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Leon od jakiegoś tygodnia też nie przesypia całych nocek! Budzi się co 2.5-3 godz na jedzenie! Problemy czasami przy zasypianiu co wcześniej też nie było tego! Dziś po szczepieniu! Nie ma gorączki ale strasznie marudzi, płacze nie mógł wogóle zasnąć :( usnął u B. na ręcach i śpi dziś u nas w pokoju w kołysce. Dobrze, że nie rozłożyłam jej. A tak wgl w sobotę pierwszy raz po przeszło roku czasu wsiadłam za kółko i pojechałam sama na zakupy a B. został z dzieciakami w domku. Dodam, że wcześniej jeździłam kombi a teraz zmienił na zafire mini vana! Nowa była więc się bałam. Teraz już ma rok więc mogę jeździć ;)

Dziewczyny ale jaja [emoji33] prawie zawału dostałam , postawiłam nianie na parapecie i zeszłam na dół po chwili w głośniku słyszę płacz i biegnę a tu cisza No nic pomyślałam ze mi się przesłyszało , siedzę dalej znów to samo plus jakaś melodyjka i tak sobie myśle przecież u nas w sypialni cisza ! Nie mam nawet takiej pozytywki[emoji33] co się okazało wyłapało fale od sąsiadów haha a ja myślałam ze zwariowałam hahahha mój P tak się śmiał bo filmiki nagrałam hahah

A co do mleka to zmieniałam mu na początku i teraz cały czas to samo wiec nie wiem czemu on tak cuduje [emoji33] No kupy zaczął robić codziennie ale jakieś takie małe a zawsze usral się po pachy już sama nie wiem

Veronika dzięki. Też na chana przystawiam. I tyle co z rana jest nawet ok, ale wieczory mu się przestawia i chciałby butlę aby szybko się najeść i już iść spać. -.- ale dzisiaj na samym cycku cały dzień. Trochę słyszałam no ale trzeba. :) a co do Samochodu. Najpierw miałam małego forda ka. Potem mąż zmienił na... hondę accord i to anglika. Kilka km i też się musiałam przestawić z perspektywą.

Foxy mama dobrze że nie zaczęło się to w nocy. Ja bym się zesrala.

Emol tez prawie się zesralam haha a co lepsze już ostanio coś słyszałam i myślałam ze mam coś z głowa obsesja Czy coś :p ale ta pozytywka jak z horroru szkoda ze nie mogę tu filmiku dodać [emoji23][emoji23]

Mój przespał teraz 7 godzin.w ciągu dnia cały czas marudził i chciał na ręce.plecy mnie już bolą od noszenia go.mam nadzieję że dziś wstanie w lepszym humorze.idę spać bo pewnie o 6 pobudka.

My dzisiaj kończymy 3 miesiące. :) oczywiście w nocy była walka. A teraz z rana ładnie złapał. Nie rozumiem go. Poszedł spać 22. Wstał o 4.30 i 7.45
1507614449-aaaaaa.jpeg

1507614476-aaaaaa.jpeg

1507614487-aaaaaa.jpeg

Ps. Nadal nie wiem jaki on ma kolor oczu. Nie są brązowe, tylko ciemne Ale w zimnym odcieniu. Ciemno szaro- ciemnobrazowe. Taki ciemny kolor ziemi. Ale co ja powiem przy wyrabianiu dowodu

reklama
Haha no to masz problem Emol. Powiedz poprostu ciemne ;) Mój w nocy pobudka i o 6 rano. Potem zasnął i 8 dzieciaki go obudziły,nikt go nie wyciągnął i śpi dalej. :) B. dziś już poszedł do pracy i trzeba znowu się przestawić na samodzielny tryb. Wczoraj mieliśmy bilans i mały waży 6200 i długi 60 cm. Głowę ma trochę z jednej strony spłaszczoną bo ciągle do spania na lewą przekręcał i teraz musimy pilnować, żeby na prawą. Wścieka się trochę ale się przyzwyczai. Wczoraj po bilansie byliśmy w Roller i kupiliśmy ławę do salonu bo tą co miałam za wielka była, a to ciężka jak cholerka. Ale już kupiłam taką samą jak stół w kuchni i jak pojdziemy na swoje to będzie wszystko pasowało a nie każdy mebel z innej parafi :) Mały śpi, córa ogląda film a ja się biorę za ogarnianie chałupy ;) Wczoraj było fajnie ciepło a dziś brzydko,pochmurnie,troche wieje i pewnie będzie padać. Emol nasza Zafira to ta nowa na maxa długa i szeroka. Dlatego pisze w papierach mini van. 7 osobowa. Ale daję radę! Fajnie się jeździ ;) Miłego dnia kobietki!

Do góry