reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wakacyjne mamy 2017

Emol miałam taki problem jak Ty! Tak dziecko może przestać ssać pierś z dnia na dzień! Przeszłam już ten okres! Ale się nie poddałam! Przystawiałam go, że tak powiem na "chama"! I często, nie raz co godzinę! Mówię Ci co ja się namęczyłam. B. mnie wspierał bo ja się stresowałam i mały przy tym też! Wojne z Leonem niesamowitą stoczyłam! Oczywiście dostawał butlę, bo darł papę z głodu ale jak nie chcesz się poddać i karmić to przystawiaj go często i podawaj też butlę bo będzie głodny. Z czasem wróci wszystko do normy! Mój mały teraz już dostaję butlę zazwyczaj wieczorem ale oczywiście najpierw cyc! W dzień dajy radę na cycu! Ciągnie ładnie ale czasami sa momenty, że wypluwa. Wtedy przekładam go na drugą pierś. Jak zacznie płuc drugą znowu do pierwszej. I tak dopóki nie zacznie się bawić cycem jak już jest najedzony! Leon wyciąga wszystko z cycków na raz wieczorem i do tego czasami jeszcze butla 200ml! Moje dziecko gdyby mogło jadło by non stop! Idę maseczkę zmyć bo skruszeje sama ;)

reklama
Dziewczyny z Alexa zrobił się taki diabeł [emoji33] wcześniej ładnie noce przesypial a gdzieś od 2tyg wstaje sobie na jedzenie co 2,5h i zaśnięcie zajmuje mu gdzieś z godzinę lub dwie przy tym oczywiście drze się w niebogłosy [emoji33] nie umie sam zasypiać a wcześniej robił to bez problemu ....dobrze ze mam huśtawkę dla niemowląt bo chyba bym wgl nie spała .

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Leon od jakiegoś tygodnia też nie przesypia całych nocek! Budzi się co 2.5-3 godz na jedzenie! Problemy czasami przy zasypianiu co wcześniej też nie było tego! Dziś po szczepieniu! Nie ma gorączki ale strasznie marudzi, płacze nie mógł wogóle zasnąć :( usnął u B. na ręcach i śpi dziś u nas w pokoju w kołysce. Dobrze, że nie rozłożyłam jej. A tak wgl w sobotę pierwszy raz po przeszło roku czasu wsiadłam za kółko i pojechałam sama na zakupy a B. został z dzieciakami w domku. Dodam, że wcześniej jeździłam kombi a teraz zmienił na zafire mini vana! Nowa była więc się bałam. Teraz już ma rok więc mogę jeździć ;)

Dziewczyny ale jaja [emoji33] prawie zawału dostałam , postawiłam nianie na parapecie i zeszłam na dół po chwili w głośniku słyszę płacz i biegnę a tu cisza No nic pomyślałam ze mi się przesłyszało , siedzę dalej znów to samo plus jakaś melodyjka i tak sobie myśle przecież u nas w sypialni cisza ! Nie mam nawet takiej pozytywki[emoji33] co się okazało wyłapało fale od sąsiadów haha a ja myślałam ze zwariowałam hahahha mój P tak się śmiał bo filmiki nagrałam hahah

A co do mleka to zmieniałam mu na początku i teraz cały czas to samo wiec nie wiem czemu on tak cuduje [emoji33] No kupy zaczął robić codziennie ale jakieś takie małe a zawsze usral się po pachy już sama nie wiem

Veronika dzięki. Też na chana przystawiam. I tyle co z rana jest nawet ok, ale wieczory mu się przestawia i chciałby butlę aby szybko się najeść i już iść spać. -.- ale dzisiaj na samym cycku cały dzień. Trochę słyszałam no ale trzeba. :) a co do Samochodu. Najpierw miałam małego forda ka. Potem mąż zmienił na... hondę accord i to anglika. Kilka km i też się musiałam przestawić z perspektywą.

Foxy mama dobrze że nie zaczęło się to w nocy. Ja bym się zesrala.

Emol tez prawie się zesralam haha a co lepsze już ostanio coś słyszałam i myślałam ze mam coś z głowa obsesja Czy coś :p ale ta pozytywka jak z horroru szkoda ze nie mogę tu filmiku dodać [emoji23][emoji23]

Mój przespał teraz 7 godzin.w ciągu dnia cały czas marudził i chciał na ręce.plecy mnie już bolą od noszenia go.mam nadzieję że dziś wstanie w lepszym humorze.idę spać bo pewnie o 6 pobudka.

My dzisiaj kończymy 3 miesiące. :) oczywiście w nocy była walka. A teraz z rana ładnie złapał. Nie rozumiem go. Poszedł spać 22. Wstał o 4.30 i 7.45
1507614449-aaaaaa.jpeg

1507614476-aaaaaa.jpeg

1507614487-aaaaaa.jpeg

Ps. Nadal nie wiem jaki on ma kolor oczu. Nie są brązowe, tylko ciemne Ale w zimnym odcieniu. Ciemno szaro- ciemnobrazowe. Taki ciemny kolor ziemi. Ale co ja powiem przy wyrabianiu dowodu

reklama
Haha no to masz problem Emol. Powiedz poprostu ciemne ;) Mój w nocy pobudka i o 6 rano. Potem zasnął i 8 dzieciaki go obudziły,nikt go nie wyciągnął i śpi dalej. :) B. dziś już poszedł do pracy i trzeba znowu się przestawić na samodzielny tryb. Wczoraj mieliśmy bilans i mały waży 6200 i długi 60 cm. Głowę ma trochę z jednej strony spłaszczoną bo ciągle do spania na lewą przekręcał i teraz musimy pilnować, żeby na prawą. Wścieka się trochę ale się przyzwyczai. Wczoraj po bilansie byliśmy w Roller i kupiliśmy ławę do salonu bo tą co miałam za wielka była, a to ciężka jak cholerka. Ale już kupiłam taką samą jak stół w kuchni i jak pojdziemy na swoje to będzie wszystko pasowało a nie każdy mebel z innej parafi :) Mały śpi, córa ogląda film a ja się biorę za ogarnianie chałupy ;) Wczoraj było fajnie ciepło a dziś brzydko,pochmurnie,troche wieje i pewnie będzie padać. Emol nasza Zafira to ta nowa na maxa długa i szeroka. Dlatego pisze w papierach mini van. 7 osobowa. Ale daję radę! Fajnie się jeździ ;) Miłego dnia kobietki!

Do góry