reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wakacyjne mamy 2017

Emolienty nie ponagają? Ale jak wyeliminujesz alergeny i nadal się nie polepszy to może sprawcą tej alergii jest coś innego np. twarda woda albo jakiś środek w którym pierzesz jego ubrania. Polecam białego jelenia linia dla alergików. Poszukaj tylko raczej w małych sklepach po sieciówki nie mają wszystkiego. Zostaje jeszcze sklep internetowy to jest pollena ostrzeszów. Serio poszukaj bo ja miałam w pracy wiele takich przypadków i klienci właśnie to kupowali.

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom
Używałam allerco ale nie pomagało. Teraz latopic i jest poprawa ale żeby całkiem zaleczyć trzeba wyeliminować alergeny. Piore w płatkach mydlanych.nic innego nie używam dla niego. Muszę spróbować przegotowanej wody do kąpieli.

reklama
Właśnie tego się boje [emoji853] mówiłam ale ona mówi ze to za mało

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Niech nie przesadza. To Ty jesteś matką i masz wychować dziecko. Ona jest babcią. Może trzeba jej to centralnie powiedzieć żeby dotarło. Nie daj sobie wejść na głowę bo będzie coraz gorzej. Każde małżeństwo powinno mieszkać osobno,bez rodziców żeby w spokoju budować relacje między sobą i wychowywać dzieci po swojemu. Rodzice zazwyczaj się wtrącają i wtedy są spięcia i kłótnie. Tak więc babcie na chwilę i do swojego domu.jestem trochę starsza i też przerabialam to ze swoimi rodzicami i treściami. Było kilka sporych kłótni a teraz mamy spokój. Mam nadzieję że ja nie będę się tak zachowywać przy swoich wnukach. Jeśli tak, to powiem dzieciom żeby mnie kopły w tyłek na opamiętanie:D.
Foxy dużo siły i wysyłaj tesciow do ich domu bez skrępowania. Każdy powinien znać swoje miejsce ;)

Dzięki Kasieks masz racje kazdy powinien żyć własnym życiem ! Już pojechali ale płaczu było mega dużo nawet przyszli pożegnać się o 4rano z małym który spał ... A ja zauważyłam ze mały ma jakieś plamki czerwone na brzuszku już wczoraj a dziś ich więcej trochę obawiam się ze to jakieś uczulenie zobaczymy co będzie dalej ...a tak wgl zrobił dziś dziwna kupę taka jakby plastelinę zielonkawa w dodatku a później rzadka normalna , muszę go poobserwować .

Może to alergia na mleko.pediatra mówił, że to się okazuje po ok.3 miesiącach bo alergen się gromadzi w organizmie i jak jest dużo to dopiero wychodzi wysypka.jakby przybywało to idź do lekarza. Lepiej sprawdzić i być spokojnym :).Mój rzadko robi kupkę i też jest zielonkawa bo przetrzymana :baffled:

Dziewczyny z Alexa zrobił się taki diabeł [emoji33] wcześniej ładnie noce przesypial a gdzieś od 2tyg wstaje sobie na jedzenie co 2,5h i zaśnięcie zajmuje mu gdzieś z godzinę lub dwie przy tym oczywiście drze się w niebogłosy [emoji33] nie umie sam zasypiać a wcześniej robił to bez problemu ....dobrze ze mam huśtawkę dla niemowląt bo chyba bym wgl nie spała .

Może trzeba mu zwiększyć porcje? Mój jak zaczął się budzić co 2,5-3 godziny to zwiekszylismy mu porcje i śpi po 5 godzin. Ale też jest jakiś niespokojny w nocy od zeszłego tygodnia.marudzi i trzeba mu dawać smoczek to dopiero zasypia a jak mu wypadnie to znów marudzi. Dosyć to uciążliwe :confused:

U mnie może nie problem ze spaniem bo zasypia szybko. Ale jak nigdy smoczka nie potrzebował smoczka do spania. Teraz potrafi szukać go gdy go odkładam. A co gorsze dzisiejsza noc była mało fajna bo Artur nie chciał piersi ssac. Ani na wieczornym karmieniu (co już miałam trochę pelne piersi bo o 20 karmilam a tu już 22. I musiałam podać mu butelkę -.- bo się nie dało. A w nocy o 5.30 10 min z nim walczyłam ze musi mi wyssac mleko bo inaczej bym musiała wyciągać laktator. To w końcu trochę chwycił. Dzisiaj od rana cały czas go przykladam, aby znowu nie zapomniał jak się ssie. Czy dziecko może z dnia na dzień przestać chcieć ssac pierś?

Kasieks mój mały nie zjada nawet 150ml .. w nocy to jeszcze a w dzień po 60,czasem 90 :|
Teraz po 5h zjadł ledwie 60 ...

Emol nie wiem czy tak może być, ale u mnie było podobnie.karmiłam piersią i dokarmialam butelką. Zaczęło się od tego, że nie chciał piersi wieczorem.cały się preżył i płakał. Potem to samo rano.ja się poddałam i karmie już tylko butelką.może Veronika coś Ci podpowie, bo karmi piersią i świetnie sobie radzi :)

reklama
Do góry