reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wakacyjne mamy 2017

My też nie jesteśmy zbytnio ale rodzina mojego męża jak najbardziej więc trochę naciskali z chrztem. No i chrzciny bo na pewno mu to krzywdy nie zrobi. A ksiądz się pytał dlaczego nie mamy ślubu kościelnego to mówię ze mąż nie wierzący, a ksiądz dalej wieści - ale można wziąć jednostronny ślub. To ja do niego - ja to się cieszę ze wyraził zgodę na chrzest, bo on na początku nie chciał chrzcin.

To chyba zrozumiał że nie zarobi na ślubie a i może chrzest stracić.

My to ostatni weekend który możemy bo tydzień później chrzestna idzie do koleżanki na ślub i poprawiny, tydzień później jest ślub męża brata. A za kolejny weekend ja jadę do schorowanego dziadka na pomorze bo nie widział mnie 6 lat i czas najwyższy.

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
My chcemy na ewangelickie przejść ;) dlatego chrzcin też nie robimy. Jak będziemy ślub brać to i w tym samym czasie chrzciny. No u nas przeszło 30 st. Jadę właśnie z małym na zdj bo czas najwyższy paszport wyrobić,inaczej nici z urlopu ;)

No właśnie mojego P. Tez jest rodzina bardzo wierząca i tez naciskają wiec znam ten ból . Pozatym gdybym miała do polski zjechać żeby chrzciny zrobić to tez dupa, bo mieszkamy w zupełnie innych częściach polski i weź tu coś zorganizuj :p ogólnie to kazdy robi jak uważa bo wiara to sprawa bardzo indywidualna :*

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Hej dziewczyny
Wszystko już załatwiłam z chrzcinami. I lokal i księdza. Zostają mi jeszcze zaproszenia tylko ja chciałam ze zdjęciem małej, ubranko dla niej no i podzienkowania dla gości, pudełka na ciasto. Koniecznie muszę iść do fryzjera.

Moje dziecko zasnęło wczoraj na spacerze ok 18 i spała do 2:30 w nocy. Ja czuwałam nie chciałam jej ruszać i tak mało śpi. W nocy zjadła do tego kupa kupy i spała do 6:15. Spałaby dłużej ale J.ją obudził. I o dzowo teraz śpi od jakiś 15 minut. Tylko że z szummisiem zazwyczaj jest tak że jak szummiś się wyłączy to ona się budzi. Dzisiaj powinna przyjść paczka z matą do zabawy i pałąk z zabawkami. Dostałam od szwagierki bujaczek ale zabawek nie dodała. Z resztą ten bujaczek to bym na śmietnik wywaliła. Jest beznadziejny mała się w nim zapada dlatego układam w nim koc żeby miała wygodniej. Bez pałąka jest kiepsko bo mała się nudzi.

Muszę wykorzystać ten jej sen i biorę się za dom. Na razie.

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

To super ze wszystko prawie ogarnięte :) pochwal się potem co przyszło :) i fajnie ze Klaudusia dobrze spi [emoji173]️ja wczoraj kupiłam matę dziś ja wypróbuje , jeszcze kupiłam grzechotki i super kocyk taka owieczkę :p mały jest grzeczny ale wciąż gdy się budzi w nocy jest niewyobrazalny krzyk [emoji33] nie robił tak nigdy ... spi standardowo od 21-2 rano i potem o 5 jeść i dalej spi do 8 :p
A i ciężko mi się go karmi bo dużo pluje i się wyrywa ale to napewno nie kolki czy gazy bo brzuszek miękki i ogólnie spokojny jest tylko przy jedzeniu rozrabia [emoji23][emoji33][emoji33] a cała porcje zjada tylko w nocy

U mnie też wszystko standardowo! Mały codziennie kąpany (w umywalce) bo mi tak wygodniej i szybciej i jemu się podoba jak woda na niego leci :) Potem cyc i śpi od ok 19 do 3 albo 4. Od paru dniu wydłużyło mu się spanko nocne ;) Teraz też śpi a ja odpoczywam ;) Byłam rano w gminie i paszport będzie jutro do odebrania ale to już działka B. powiedziałam, że dwa razy jezdzić nie będę niech on też dupsko ruszy! Wkurza mnie codzinnie! Ale się na szczęście nie kłócimy ;) ja się tylko obrażam a on się cieszy i wkurza mnie tym jeszcze bardziej! Wczoraj mu wpadłam do niego do przychodni bo mnie wkurzył i powiedziałam, że zrobię ten paszport ale tylko ile mogę! Resztę niech on załatwia bo mały ma dwójkę rodziców a nie tylko jednego! Za niego się przecież nie podpiszę! I powiedziałam jeszcze, że więcej już nic sama nie zalatwiam! Zrozumiał chyba wkońcu, że nie żartuję bo wieczorem dał mi kwiaty! Pytam a z jakiej to okazji to powiedział, że tak bez okazji bo mnie kocha i nie musi mieć okazji! Rzecz jasna wyśmiałam go bo żaden facet nie kupuje kobiecie kwiatków bez okazji! Zazwyczaj jak coś narozrabiają ;) to powiedział, że na poprawę humoru bo mnie wkurzał ostatnimi dniami! ;)

1504116868-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Foxy fajna mata:).też myślałam o tym żeby kupić ale muszę znaleźć trochę czasu.zazdroszczę że dzieciaczki tak długo Wam śpią. Mój w nocy budzi się co 4 godziny na jedzonko.o 6 rano pobudka ostateczna:oo:.po godzinie ma drzemkę 20-minutową a później już tylko 10-minutowe:o.około 20-21 idzie spać.wszystko robię w biegu. Może zainteresuje się matą.
Wczoraj wieczorem bardzo płakał i musiałam go prawie uśpić żeby zjadł bo tak to krzyczał i wyginał się we wszystkie strony.dziś od rana też marudził. Popołudniu było trochę lepiej ale wieczorem powtórka z wczoraj. Teraz na szczęście śpi bo bardzo mnie dziś zmęczył.nie wiem co mu jest:oops:.zobaczymy co będzie jutro.oby był w lepszym nastroju ;)

Wkurza mnie mój mąż.jak mu powiem żeby zajął się małym to niby to robi ale jakoś tak że maluch płacze albo się denerwuje i ja się wtedy wkurzam.no cholera nie może się nim zająć 10 minut żeby coś się nie działo.ja też muszę mieć chwilę żeby odpocząć bo to ja jestem z synkiem 24h/dobę .nawet jak wychodzę z pod prysznica to w większości przypadków już słyszę małego chociaż jak szłam do łazienki to go zostawiłam mężowi uśpionego.ja już nie wiem czy to mały wyczuwa że wychodzę z pokoju czy mąż nie umie się nim zająć.można z nimi zwariować :baffled:

reklama
Kasieks kochana znam ten problem ...i z jedzeniem i mężem . Mój dziś poszedł odwiedzić kolegę o godzinie 13 i wrócił o 19 także spoko , dziecko i pies na głowie ...a ciężko to pogodzić mi bo mam dużego psiaka,który lubi sobie uciekać jak go spuszczę ze smyczy a ludzie się go boja No i biegam tak z tym wózkiem jak pojebana w poszukiwaniu psa[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
A mata to super sprawa i najbardziej pomaga mi kocyk baranek ! Ma taka moc ze mój mały jak go czuje to zasypia odrazu :p.
1504122908-aaaaaa.jpeg
1504122920-aaaaaa.jpeg

Do góry