reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wakacje!!!!wczasy!!!!ferie!!!

Dzieki za pomoc dziewczyny. Zdecydowałam się jednal wyrobic dowód osobisty zamias paszportu - poniewaz jest wazny na dłużej niz 1rok. Chociaz w rzeczywistości jest ważny na tak długo, na ile dziecko jest podobne do swojego zdjęcia. Czyli w naszym przypadku pewnie 1,5 roku, moze 2 lata.

Niunias, gike-oska dzieki za info o duzych wózkach na pokładzie samolotu. Tak czy siak, bede dzwonic do nilii lotniczych --> LOT + lufthansa.

...ah... juz nie moge sie doczyekac wyjazdu :) 01.07 wróciłam do pracy a juz ,mysle o urlopie :))))))

A w ramach pochwalenia sie lecimy do Marsylii, do siosrty, co by małą zobaczyła i troche rozpieściła siostrzenice. Lazurowe wybrzezeeee! :):))))))
ale Wam super z tym lazurowym wybrzezem:-)
Nefre a napisz jak to jest z tym dowodem??ile kosztuje wyrobienie i ile sie czeka??czy oboje rodzicow plus dziecko musi byc przy sladaniu podania??

reklama
Dziewczyny, poradźcie mi - chcemy wybrać się z małą we wrześniu nad nasze morze - i najlepiej w okolice Rewala..Macie może jakieś pensjonaty tam wypróbowane, gdzie szłoby z maleństwem jechać?

Jezeli chodzi o rewal to niestety nie pomoge:-D
nefretete mamy podobne myślenie co do podrózy:tak: i zazdroszcze wycieczki.

Dziewczyny a ja sie tak koszmarnie boje tego lotu samolotem do Londynu , ze na sama mysl chce sie wycofac. Jakos mniej boje sie o malego , bo on jeszcze nie ma wyobrazni co moze sie stac a ja juz widze nas roztraskanych na plycie lotniska...

martolinka ty to masz bujną wyobraźnie :)) hehe
przestań tak myśleć, ciekawe czy jak wsiadasz do samochodu to widzisz od razu was w wypadku. To jest bardziej prawdopodobne niz to że samolot się rozwali.

Dziewczyny a jak to jest z ciśnieniem dla maluszka w samolocie. Kiedy lecieliśmy do Grecji mąż miał od ciśnienia potworny ból uszu, wogóle nie chciały mu się odetkać, ja ziewałam i było ok, mąż pod koniec, zatkał noc i dmuchnął z zamkniętą buzią. Moja siostra jest stewardessą i mówiła ze czasami bardzo płaczą, bo ich boli nie wyobrażam tego sobie. Na szczęście nie muszę ;/

niuans masz racje , ale wyobraznia działa:tak:
uleńka wiadomo , że czasem niektore maluchy gorzej znosza podroze. Polecane wtedy jest sanie piersi , butli , czy przezuwanie czegos. Przed całym "złem "swiata nie ustrzege synka. Wierze , ze dobrze zniesie podroz:-D

ale Wam super z tym lazurowym wybrzezem:-)
Nefre a napisz jak to jest z tym dowodem??ile kosztuje wyrobienie i ile sie czeka??czy oboje rodzicow plus dziecko musi byc przy sladaniu podania??
Koszt - 0 PLN (od01.01.2010)
Oczekiwanie: 4 tygodnie
Obecność: obojga rodziców obowiązkowa :)

Dziewczyny, poradźcie mi - chcemy wybrać się z małą we wrześniu nad nasze morze - i najlepiej w okolice Rewala..Macie może jakieś pensjonaty tam wypróbowane, gdzie szłoby z maleństwem jechać?
Ja mam super miejscówke ale w okolicach międzyzdroi, dokładnie międzywodzie. Ideał na wypad z dziecmi, blisko morza, spokój...odwrtoność okropnych miejscowości typu: Mielno. Bylam z Marysia - polecam.

Dziewczyny a ja sie tak koszmarnie boje tego lotu samolotem do Londynu , ze na sama mysl chce sie wycofac. Jakos mniej boje sie o malego , bo on jeszcze nie ma wyobrazni co moze sie stac a ja juz widze nas roztraskanych na plycie lotniska...
Tez średnio lubie latac, ale podchodze do tematu w ten sposób: "Jak juz mam zginąć, to przynajmniej zginiemy razem". Wiem , ze podejscie skrajnie kontrowersyjne, bulwersyjne i egoistyczne, ale mi takie myslenie poprawia komfort podróży. Gorzej jak lece sama, albo moj D leci sam... :(
Na cisnienie rzeczywiście pomaga przełykanie śliny - wiec podczas startu/lądowania bede miała butle przygotowaną dla Marysi, ale mysle ze mała nawet nie zauwazy lotu!

moja koleżanka zostawiła małego z sąsiadką jak leciała do Oslo po paszport dla dziecka bo miała podobne wizje i stwierdziła że chociaż mały przeżyje - wyobraźnia u każdego działa inaczej ;)
Dziewczyny a jak to jest z ciśnieniem dla maluszka w samolocie. Kiedy lecieliśmy do Grecji mąż miał od ciśnienia potworny ból uszu, wogóle nie chciały mu się odetkać, ja ziewałam i było ok, mąż pod koniec, zatkał noc i dmuchnął z zamkniętą buzią. Moja siostra jest stewardessą i mówiła ze czasami bardzo płaczą, bo ich boli nie wyobrażam tego sobie. Na szczęście nie muszę ;/
zawsze w samolocie pilnuje żeby Kuba miał smoka w buzi i sobie go ciumkał , a teściowa zawsze ssie jakiegoś cukierka i dzięki temu lepiej znosi zmianę ciśnienia

reklama
Nefretete a koszt wyrobienia paszportu dla dzieci w jakim wieku jest darmowy? Moją 5-latkę też dotyczy?

Do góry