reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wahania - czy próbować zachodzić w ciążę po poronieniu

reklama
Trzymam kciuki za Twoją wizytę. Odezwij się czy wszystko w porządku?
Bardzo mi przykro z powodu twojej straty💔, daj znać co się dowiedziałaś na wizycie u ginekologa
Dziewczyny, dzięki za słowa otuchy!
Bylam na wizycie, dostalam skierowanie na badania i doktor powiedział, że jak beta będzie 0 to możemy od razu zacząć się starać i tak też zrobimy. Mam nadzieję, że następnym razem się uda.

Dziewczyny, dzięki za słowa otuchy!
Bylam na wizycie, dostalam skierowanie na badania i doktor powiedział, że jak beta będzie 0 to możemy od razu zacząć się starać i tak też zrobimy. Mam nadzieję, że następnym razem się uda.
A na jakie badania dostałaś skierowania?
To trzymam za Ciebie kciuki i za siebie tez bo ja po pierwszej @ po poronieniu tez zamierzam z mężem zacząć od nowa 😊

Cześć dziewczyny jest tu was więcej potrzebuje porady. Jestem 4 tygodnie po poronieniu (zabieg). Dzisiaj byłam na kontroli wszystko jest ok, możemy się starać po 2 cyklach. To była pierwsza ciąża korztajsc z waszej wiedzy na własną rękę zrobiłam trochę badań i wyszła mi mutacja mthfr i dodatnie przeciwciała antykardiolipinowe igm. Powiedział, że to nie oznacza zespołu antyfosfolipidowego. Lekarz nie zlecił mi więcej badań kazał lykac kwas ale żaden specjalny, i acard ale nie wiem czy w związku mthfr nie powinna byc dalsza diuagnostyka? Poziom kwasu? Bo ja się już nakręcam mega, co radzicie? Chyba skonsultuje to z jeszcze kimś 🤔 mam mętlik totalny

reklama
Cześć dziewczyny jest tu was więcej potrzebuje porady. Jestem 4 tygodnie po poronieniu (zabieg). Dzisiaj byłam na kontroli wszystko jest ok, możemy się starać po 2 cyklach. To była pierwsza ciąża korztajsc z waszej wiedzy na własną rękę zrobiłam trochę badań i wyszła mi mutacja mthfr i dodatnie przeciwciała antykardiolipinowe igm. Powiedział, że to nie oznacza zespołu antyfosfolipidowego. Lekarz nie zlecił mi więcej badań kazał lykac kwas ale żaden specjalny, i acard ale nie wiem czy w związku mthfr nie powinna byc dalsza diuagnostyka? Poziom kwasu? Bo ja się już nakręcam mega, co radzicie? Chyba skonsultuje to z jeszcze kimś 🤔 mam mętlik totalny
Mając mutację MTHFR zwykły kwas foliowy nie pomaga, wręcz przeciwnie - trzeba brać aktywną formę, folian. Z dodatnimi przeciwciałami z tego co wiem dostaje się heparynę w ciąży. Poszukaj kogoś innego w swojej okolicy, kto specjalizuje się w takich przypadkach. Czasem to trudne i trzeba więcej wydać, ale wiadomo. Mi trochę zajęło znalezienie takiego lekarza, ale póki co jestem bardzo zadowolona i jej ufam.

Do góry