reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wahania - czy próbować zachodzić w ciążę po poronieniu

reklama
Hej dziewczyny. Mam pytanie o Wasze cykle - czy jak już @ wróciła to były regularne?
Miałam 3 @, pierwsza po 40 dniach, potem co 28. Później był jeden taki dziwny z plamieniami, potem krwawieniem ale też po 28 dniach i teraz 30 dzień cyklu i nic. Owulacje miałam 16 dni temu na pewno bo sprawdzam testami.
Biorę antybiotyki ale dawka raz w tygodniu. Gdybym nie sprawdzała owulacji to bym się tak nie przejmowała, ale wiem że była a @ nie przychodzi. W ciąży nie jestem, zdążyłam zrobić test 🤦‍♀️. Panicznie boję się teraz zajść żeby nie powtórzyła się historia. Poza tym miała robić test HPV po miesiączce a ta franca nie chce przyjść 😡

Jak się czujesz po tej dawce 150 acardu ? Na wieczór bierzesz? Czy heparyna działa jakby bardziej miejscowo ?
Na początku brałam tak jak jest napisane na ulotce, czyli po posiłku i było to zazwyczaj po obiedzie. Pierwsze dni kończyły się palpitacji serca. Kiedy o tym powiedziałam ginowi to dostałam informacje, żeby brać na noc. I jest teraz spoko, nic nie odczuwam. Heparynę wstrzykuje w brzuch przed południem i po niej nic nie odczuwam. Poza tym, ze chyba w miarę brania tych wszystkich leków to każdy zastrzyk kończy się małym wyciekiem krwi

Cześć, dziewczyny.
Mam problem. Ostatnio po poronieniu przyszedł okres był bardzo bolacy. Wczoraj się skonczyl. A dziś nagle pojawiło się plamienie żywą krwią. Nie wiem czy to normalne , martwię się. Dodam jeszcze że przenosilam pudełko było trochę ciężkie..

Cześć, dziewczyny.
Mam problem. Ostatnio po poronieniu przyszedł okres był bardzo bolacy. Wczoraj się skonczyl. A dziś nagle pojawiło się plamienie żywą krwią. Nie wiem czy to normalne , martwię się. Dodam jeszcze że przenosilam pudełko było trochę ciężkie..
A ile jesteś po @? Miałaś łyżeczkowanie?
Może się doczyszczasz 🤔

Trafiłam do szpitala 22.04. Na drugi dzień miałam zrobione usg nie było widać zarodka nic A krwawilam strasznie , miałam straszne bóle brzucha. I tego samego dnia zrobili mi łyżeczkowanie.
A byłaś już na kontroli u lekarza? Może nie doczyścili Cię do końca i organizm nie może sobie poradzić.
Ja po łyżeczkowania krwawiłam 2 tygodnie z później jeszcze tydzień plamiłam. Pierwsza miesiączka przyszła po 40 dniach i też krawilam intensywnie.
Chyba najlepiej by było gdyby obejrzał Cię lekarz i wykonał USG.

Byłam na kontroli i było wszystko okej. Bylam jakoś w połowie maja, przed tym okresem co się pojawił 27.05.
A byłaś już na kontroli u lekarza? Może nie doczyścili Cię do końca i organizm nie może sobie poradzić.
Ja po łyżeczkowania krwawiłam 2 tygodnie z później jeszcze tydzień plamiłam. Pierwsza miesiączka przyszła po 40 dniach i też krawilam intensywnie.
Chyba najlepiej by było gdyby obejrzał Cię lekarz i wykonał USG.

reklama
Hej ja w pierwszych dwóch @ miałam taki dzień przerwy w krwawieniu myslam że się skończyła i nagle krew, w ostatniej już tak nie było ale i tak trwała 7 dni . Pierwsze cykle trwały po 25 dni, ostatni tylko 23 dni

Do góry