reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wahania - czy próbować zachodzić w ciążę po poronieniu

Jak czyta się takie historie to odrazu tak lżej mi się robi, bo widzę że często kończy się wszystko bardzo dobrze. Ale strach pewnie i tak jest całą ciążę.
Gratuluję ci bardzo i cieszę się z tobą 😁😁😁

reklama
To MEGA dobry znak :) Świetne wieści, organizm wraca do siebie, gonadotropina kosmówkowa zniknęła :)

Podobno labotaroria teraz pracują bardzo bezpiecznie, selekcjonują pacjentów, wpuszczają pojedynczo, zabezpieczają się porządnie. Na pewno znajdziesz jakieś, które spełni Twoje oczekiwania :)
Gin pewnie się ucieszy jak usłyszy o pozytywnym teście 👍

Pewnie, powtórzyć nie zaszkodzi :) ale skoro kreska była bardzo blada to myślę, że możesz czuć się spokojna :)

Hej, głowa do góry. Nie wszystkie ciąże kończą się poronieniem, większość jest bezpiecznie doniesiona :) Staraj się zachować dystans i próbuj wdrożyć pozytywne myślenie i skupiać się na miłych aspektach zamiast niepotrzebnie się zamartwiać. Pomyśl, że Twoja Fasolka potrzebuje spokoju i miłości oraz wiary, że pięknie i zdrowo "wykiełkuje" ;) Trzymam mocno kciuki ✊✊

Powodzenia w czwartek! 👍 Nie odwołali Ci wizyty?
Umawialam się już podczas pandemii. Prywatnie. Zmieniam lekarza. Pogadam z tym szczerze i mam nadzieję, że mnie poprowadzi.

To była wczesne poronienie więc stwierdzili tak jak zawsze że poprostu pewnie wada genetyczna. Nie robiłam żadnych badań.
Postaram się po świętach umówić do lekarza. Choć ponoć za wcześnie też nie można chodzić nie?
Można :) ale nie dowiesz się za wiele
USG może jeszcze nic nie pokazać. Najbezpieczniej isc tak gdzieś w 6tc. Ale ja i tak bym poszła wcześniej na Twoim miejscu :)
Kiedy miałaś oastatnia @?

Co więcej... rano test ciążowy biel. Wczoraj owulacyjny biel a dziś ten sam test jest druga kreska. Wiem, że z testami owu różnie bywa, ale odczytuję i ten drugi test jako dobry znak.

Ech :( wiedziałam, ze tak będzie jak zobaczę pozytyw.
Zaczęłam się zastanawiać, za dużo. I teraz tak. Cykle mam 30 dniowe, test zrobiony dzisiaj a to jest 26dc i pozytyw bez żadnych wątpliwości. Nie wspomnę już o tym, o którym zapomniałam, który był robiony w 23dc i sprawdzony po czasie, ale kreska mała blada była. Kiedy się pojawiła, nie wiem. Ale uznaje go za sprawdzony po regulaminowym czasie, wiec nieważny.
Ale! Prowadzę w apce Flo swój cykl. I owu na początku wskazywała mi na 15dc, później na 17dc, później 19dc i wydłużyła cykl do 34 dni.
Duzo tych wyliczeń. Natomiast obawiam się, ze ten test to chyba za wcześnie wyszedł pozytywnie. Tzn za mało dni upłynęło od domniemanej owu do dzisiejszego pozytywu. W zeszłym cyklu owu miałam w 16-17 dc.
Nie wiem czy to możliwe, żeby zobaczyć pozytywny wynik po 9-10 dpo? I to nie cień, a normalna kreska
Damn it! 🤯

Można :) ale nie dowiesz się za wiele
USG może jeszcze nic nie pokazać. Najbezpieczniej isc tak gdzieś w 6tc. Ale ja i tak bym poszła wcześniej na Twoim miejscu :)
Kiedy miałaś oastatnia @?
5 marca
Wybacz pytanie, zauważyłam później, ze już napisałaś. Korzystam z apki na tel, a ona ostatnio mi świruje.
Myśle, ze spokojnie możesz już isc do gina. Niech zobaczy co tam w trawie piszczy :)
Tak zrobię. Spróbuję Zaraz po świętach się umówić

reklama
Ech :( wiedziałam, ze tak będzie jak zobaczę pozytyw.
Zaczęłam się zastanawiać, za dużo. I teraz tak. Cykle mam 30 dniowe, test zrobiony dzisiaj a to jest 26dc i pozytyw bez żadnych wątpliwości. Nie wspomnę już o tym, o którym zapomniałam, który był robiony w 23dc i sprawdzony po czasie, ale kreska mała blada była. Kiedy się pojawiła, nie wiem. Ale uznaje go za sprawdzony po regulaminowym czasie, wiec nieważny.
Ale! Prowadzę w apce Flo swój cykl. I owu na początku wskazywała mi na 15dc, później na 17dc, później 19dc i wydłużyła cykl do 34 dni.
Duzo tych wyliczeń. Natomiast obawiam się, ze ten test to chyba za wcześnie wyszedł pozytywnie. Tzn za mało dni upłynęło od domniemanej owu do dzisiejszego pozytywu. W zeszłym cyklu owu miałam w 16-17 dc.
Nie wiem czy to możliwe, żeby zobaczyć pozytywny wynik po 9-10 dpo? I to nie cień, a normalna kreska
Damn it! 🤯
Słuchaj, na Youtube jest masa testujących babek, którym wychodzi pozytyw 9dpo. Także moim zdaniem to dobry znak:) sama zobacz

Poza tym co innego moze oznaczać?

Do góry