Wielka Mi :)
Fanka BB :)
Jeszcze żal post. Ja wiem, że na NFZ jest inaczej, ale USG ptenalne i tak są płatne, więc można traktować je jako prywatne, choć akurat ja nie płacę, bo w tych pierwszych ptenatalnych miałam podwyższone NT. Do rzeczy.... Pewnie pamiętacie jak 2 tygodnie temu byłam na połówkowych i lekarka narzekała, że u mnie ciężko widać przez tłuszczyk, że dziecko źle ułożone i nie sprawdziła płci i czegoś tam nie mogła zobaczyć i kazała przyjść za 2 tygodnie. Ja niecierpliwa poszłam prywatnie, tam lekarz od razu podał płeć, pomierzył, choć dziecko spało i ten sam tłuszczyk był. Tylko nie mógł czegoś w serduszku sprawdzić, bo powiedział, że jest za wcześnie.
Dziś znów byłam w szpitalu, zjadłam cukierki czekoladowe, ale było opóźnienie i czekałam ponad godzinę (jedna dziewczyna siedziska godzinę) i chyba przestało działać, bo dzidzia spała. Był lekarz, u którego już kiedyś byłam, wtedy zrobił na mnie bardzo fajne wrażenie a dziś położyłam się, oczywiście marudzenie, że przez moje tkanki źle widać i dziecko źle ułożone i proszę przyjść za tydzień a przed wizytą zjeść coś słodkiego ( co mi to da, jak nigdy nie wiem kiedy wejdę). Ja wszystko rozumiem, ale nawet nie próbował poszturac, nic. Jakby dostał kasę do ręki, to na pewno by się postarał. Może chciał sobie nadgonić czas, bo było godzinne opóźnienie... Przez to wszystko miałam dziś zły dzień i ryczeć mi się chciało. Za tydzień pójdę, mam też wizytę w poradni. Jak za tydzień będzie to samo, to pójdę prywatnie do tego co byłam ostatnio.
Niby wszystko było ok, ale jednak czegoś w serduszku nie zbadali i to mnie martwi i stresuje.
Ech musiałam się wygadać.
Hej, przykro mi, że masz takie nie fajne doświadczenia i że musisz się zmagać z takim traktowaniem ☹
Ja nie mam Ci za bardzo nic do powiedzenia w tym temacie bo właśnie, żeby uniknąć takich sytuacji po raz ostatni na NFZ byłam u lekarza jakieś 20 lat temu.... Omijam szerokim łukiem i wszystko załatwiam prywatnie, niezależnie od specjalizacji. Nawet z synkiem do przychodni nie chodzę.
Jeśli masz sprawdzonego lekarza, któremu ufasz to w sytuacjach wątpliwych, kiedy cokolwiek Cię niepokoi to w miarę możliwości umawiaj się właśnie do niego. Unikniesz tym samym niepotrzebnego stresu