reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wahania - czy próbować zachodzić w ciążę po poronieniu

Retinol fakt odpada, bardziej ze względów takich, ze mogą porobić się odbarwienia na cerze, ale zostaje jeszcze kolagen i kwas hialuronowy :)
Co do stosowania kremów to tez tak mam, ze o regularność ciężko. Ale ostatnio podpasowal mi zwykły krem z Ziaji.
Trzeba pamiętać, ze jak już mamy te kurze łapki i nie mamy w zamiarze ich wypełniać albo spłycać w gabinetach kosmetycznych to kremy jedynie mogą nam jedynie dobrze nawilżyć te okolice :)
Polecam tez kosmetyki z firmy La Roche-Posay. Raz na dwa tygodnie robię sobie z ich produktów oczyszczanie, nakładam maskę, i dobrze nawilżam. Kosmetyki maja naprawdę super i rzadko kiedy zdarzają się jakieś nietolerancje
Też lubię Kosmetyki z Ziaji. Krem pod oczy, do twarzy i do mycia twarzy mam z Ziaji, z resztą maskę do włosów, balsam zwykły i pod prysznic też mam z Ziaji. Lubię te kosmetyki.
To zerknę na tę firmę. Dzięki ☺️

reklama
Też lubię Kosmetyki z Ziaji. Krem pod oczy, do twarzy i do mycia twarzy mam z Ziaji, z resztą maskę do włosów, balsam zwykły i pod prysznic też mam z Ziaji. Lubię te kosmetyki.
To zerknę na tę firmę. Dzięki ☺
Co mi się przypomniało jeszcze. Ostatnio moja kosmetyczka poleciła mi kosmetyki Nacomi w Hebe. Prawie 100% naturalny skład. I nie wiem na chwile obecna czy to kwestia ciąży i hormonów, bo problemów z cera nie mam w ogóle, ale mam z tej firmy płyn miceralny i czarne mydło z woda różana. Tez polecam

Co mi się przypomniało jeszcze. Ostatnio moja kosmetyczka poleciła mi kosmetyki Nacomi w Hebe. Prawie 100% naturalny skład. I nie wiem na chwile obecna czy to kwestia ciąży i hormonów, bo problemów z cera nie mam w ogóle, ale mam z tej firmy płyn miceralny i czarne mydło z woda różana. Tez polecam
Zerknę. Ja ogólnie też jakoś specjalnie nie mam problemów. Jedynie mam cerę bardziej tłustą, ale to tak zawsze.

Dziewczyny kupujecie już prezenty świąteczne? Co można kupić facetowi? Ja zawsze mam z nim problem.

Zerknę. Ja ogólnie też jakoś specjalnie nie mam problemów. Jedynie mam cerę bardziej tłustą, ale to tak zawsze.

Dziewczyny kupujecie już prezenty świąteczne? Co można kupić facetowi? Ja zawsze mam z nim problem.
Ja zawsze spisuje sobie co mi tam sam wspomni w ciągu roku, a później rozdzielam na okazje :)
W tym roku dam mu Syna ;)

Że tak się wtrącę :D Ja już kupuję nas jest sporo więc zaczynam a ja kocham robić prezenty :)

A facetowi to tak bratu kupuje bluzę a mężowi taką listonoszkę skórzaną i perfumy my mamy 23.12 rocznicę ślubu więc zawsze jeden większy prezent kupuję w sensie finansowym , bo rzeczowo wyjdą dwa ;)

A co można kupić koszule, portfel, książkę, płytę (mój zbiera płyty winylowe), bransoletkę, łańcuszek, ciuch, jakąś rzecz, wędkę (haha piszę co mojemu kupuję) :p, ma coś co by chciał ale szkoda mu na to kasy?
Mój też lubi wszelkie gadżety z herbem Pogoni ma ręcznik, pościel, szklanki itp

Dla młodszego mężczyzny nie pomogę, mąż ma chrześniaka 11 lat i nie uwierzycie my kupujemy mu karty podarunkowe do Zary bo on się tam ubiera :D 🤭 🥴 takie czasy.

Że tak się wtrącę :D Ja już kupuję nas jest sporo więc zaczynam a ja kocham robić prezenty :)

A facetowi to tak bratu kupuje bluzę a mężowi taką listonoszkę skórzaną i perfumy my mamy 23.12 rocznicę ślubu więc zawsze jeden większy prezent kupuję w sensie finansowym , bo rzeczowo wyjdą dwa ;)

A co można kupić koszule, portfel, książkę, płytę (mój zbiera płyty winylowe), bransoletkę, łańcuszek, ciuch, jakąś rzecz, wędkę (haha piszę co mojemu kupuję) :p, ma coś co by chciał ale szkoda mu na to kasy?

Dla młodszego mężczyzny nie pomogę, mąż ma chrześniaka 11 lat i nie uwierzycie my kupujemy mu karty podarunkowe do Zary bo on się tam ubiera :D 🤭 🥴 takie czasy.
Oj mój to jest wybredny. Portfel już mu kupowałam, choć już mu się trochę zużył, to jest jakaś myśl. Jeśli chodzi o sporty, to mój mąż jest dość nietypowym facetem i nie lubi 🙈, książek nie czyta, ryb też nie lubi. Mój M to jakiś taki nietypowy facet 😁🤣. Ciuchów nie lubi dostawać, ogólnie nie lubi kupować, jemu kilka rzeczy na zmianę wystarczy 🙊 i tak zazwyczaj ja mu coś kupuję, bo by chodził jak obdartus 🤣. Łańcuszek, bransoletkę już ode mnie dostał. Łańcuszek nosi a bransoletkę nosił, ale przeszkadzała mu w pracy i tak leży teraz. Dlatego zawsze mam problem.
Dla syna już mam pomysł, tzn. on sobie już wybrał, chce hulajnogę wyczynową. Trochę dziwnie tak w zimę, ale jak chce. Na Mikołajki wybrał sobie myszkę gamingową.
Także został mi mąż

Oj mój to jest wybredny. Portfel już mu kupowałam, choć już mu się trochę zużył, to jest jakaś myśl. Jeśli chodzi o sporty, to mój mąż jest dość nietypowym facetem i nie lubi 🙈, książek nie czyta, ryb też nie lubi. Mój M to jakiś taki nietypowy facet 😁🤣. Ciuchów nie lubi dostawać, ogólnie nie lubi kupować, jemu kilka rzeczy na zmianę wystarczy 🙊 i tak zazwyczaj ja mu coś kupuję, bo by chodził jak obdartus 🤣. Łańcuszek, bransoletkę już ode mnie dostał. Łańcuszek nosi a bransoletkę nosił, ale przeszkadzała mu w pracy i tak leży teraz. Dlatego zawsze mam problem.
Dla syna już mam pomysł, tzn. on sobie już wybrał, chce hulajnogę wyczynową. Trochę dziwnie tak w zimę, ale jak chce. Na Mikołajki wybrał sobie myszkę gamingową.
Także został mi mąż

No tak rozumiem my dopiero 4 lata więc jeszcze pomysłów nie wyczerpalam :p ale już z roku na rok i z okazji na okazję coraz trudniej :)

Retinol fakt odpada, bardziej ze względów takich, ze mogą porobić się odbarwienia na cerze, ale zostaje jeszcze kolagen i kwas hialuronowy :)
Co do stosowania kremów to tez tak mam, ze o regularność ciężko. Ale ostatnio podpasowal mi zwykły krem z Ziaji.
Trzeba pamiętać, ze jak już mamy te kurze łapki i nie mamy w zamiarze ich wypełniać albo spłycać w gabinetach kosmetycznych to kremy jedynie mogą nam jedynie dobrze nawilżyć te okolice :)
Polecam tez kosmetyki z firmy La Roche-Posay. Raz na dwa tygodnie robię sobie z ich produktów oczyszczanie, nakładam maskę, i dobrze nawilżam. Kosmetyki maja naprawdę super i rzadko kiedy zdarzają się jakieś nietolerancje

Potwierdzam, też używam.
Dodatkowo dla dzieci mają rewelacyjne kosmetyki z filtrami do opalania :)

Hejka dziewczyny, jak tam po weekendzie?
U nas ok, byliśmy u mojej mamy i zleciało. Martwię się trochę o święta, moja mama mieszka sam, jest schorowana, po operacji kręgosłupa, która średnio poszła i nie wychodzi z domu. Nie wychodzi bardziej z tego, że się wstydzi, bo chodzi o kulach i jest zgięta. Nie wyobrażam sobie, żeby znów była sama, w Wielkanoc już była sama. My mieszkamy ok. 50 km od niej i boję się, że znów zrobią zakaz poruszania a i tak jeździmy do niej średnio co 2 tygodnie i w święta bylibyśmy tylko nasza trójka i mama, ewentualnie jeszcze mój brat. Święta i tak już będą inne niż zawsze, bo nie będzie dzieci mojego brata i chyba nie będzie drugiego brata z rodziną, z jednej strony, żeby się nie gromadzić a z drugiej mój brat jest chory, ma zdiagnozowaną depresję, choć on nie do końca chce to przyjąć. Ciągle wmawia sobie, że go coś boli a wyniki ma dobre, już niewiadomo o co chodzi. Od kilku tygodni bierze leki na depresję, ale nie ma jakiejś spektakularnej poprawy. Powiem Wam, że tak jak słyszę, to depresja jest teraz tak mega powszechną chorobą, ale co jak co nigdy bym nie pomyślała, że mój brat może mieć depresję. Jest on najbardziej rozrywkową osobą w rodzinie, "szaloną", biegacz, mordował itd. a tu takie coś.
No i mam nadzieję, że na te święta będziemy mogli jednak pojechać. Kurczę ludzie poprostu powinni być odpowiedzialni. Spotykać się w miarę możliwości w jak najmniejszym gronie, ale mam wrażenie, że nasz naród będzie robił wszystko na przekór. Ech wyżalilam się trochę.

Jeszcze pytanie z innej beczki dziewczyny polecacie jakiś krem pod oczy na kurze łapki? Ja ogólnie nie używam jakoś dużo kosmetyków, nie jestem też jakoś specjalnie regularna w stosowaniu. Mam krem pod oczy ale na na cienie, krem do twarzy to też używam taki jaki mi wpadnie na promo. Tak ostatnio patrzę, że mi się kurze łapki zrobiły i mąż się ze mnie śmieje, że mam zmarchy 🤣 i jako młoda mamuśka, to wypadałoby coś z tym zrobić 🤣.

Nie martw się na zapas, może nas nie pozamykają na amen i będziecie mogli spędzić święta z mamą. Trzeba być dobrej myśli. Ja się staram nastawić pozytywnie. Też mam samotną, chorą mamę...

Przykro mi z powodu Twojego Brata :( Tak jak napisałaś, coraz więcej ludzi z naszych czasów popada w depresję... Ja myślę, że nie każdy potrafi żyć w tym otaczającym nas zewsząd zgiełku, pędzie, ciągłym konkurowaniu i udowadnianiu innym kim się jest.... Nie ma jednego czynnika powodującego depresję, ale jest szereg wskazań: bez wątpienia istnieją geny odpowiedzialne za rozwinięcie się depresji, ale wpływ ma także wychowanie, osobowość, to, jak radzimy sobie w trudnych sytuacjach, czy mamy tendencję, aby się przepracowywać, czy mamy trudność w odpuszczaniu, czy proszenie o pomoc godzi w naszą samoocenę. Depresję może też wywołać pojedyncze wydarzenie - śmierć bliskiej osoby, utrata pracy, wypadek. Wielu ludzi nie wie, jak poradzić sobie z chorobą, która powoduje w nich tak wielką zmianę, odbiera radość życia. Jedni akceptują to, że bywają smutni i potrafią opowiedzieć o swoim stanie, inni czerpią satysfakcję z tego, że uchodzą za wesołych... Starają się nie absorbować otoczenia sobą i swoją chorobą. Z dzieciństwa mogą przynosić takie doświadczenie, że ich zadaniem jest być bezproblemowym i wesołym. Mają cieszyć innych swoją osobą, bo inaczej stają się bezużyteczni i odrzuceni. Czasem ta radość ma nas po prostu zmylić, nie dopuścić do pokazania swojego prawdziwego zasmuconego oblicza. Najważniejsze, żeby Twój Brat nie był w tym sam, żeby czuł się akceptowany i wspierany. Nawet wtedy gdy złe myśli odbierają mu sens życia. Czy On ma swoją rodzinę? W sensie żony i dzieci? Od dawna się leczy?

reklama

Ja na razie kupiłam dla syna lego na Mikołaja i Playmobil pod choinkę. Czekam na kurierów aż przywiozą do nas paki, potem trzeba będzie uknuć gdzie to pudła schować :p
Z mężem nie mam problemu. On "kolekcjonuje" perfumy. Kocha muzykę i zegarki. W ogóle gadżety :p

Niezłą listę prezentów nam tu wywaliłaś :) Mój też uwielbia łowić ryby, ale nigdy nie wpadłam na to aby kupić mu wędkę :) Niezła jesteś! :-D Znasz się na tym? Czy zawierzasz sprzedawcom w sklepach?

11latek naprawdę cieszy się z karty podarunkowej do Zary?? Niezły modniś z niego musi być :-D

Do góry