reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wahania - czy próbować zachodzić w ciążę po poronieniu

Koziołki to on fika cały czas :) Aż flaki się człowiekowi skręcają :/ Ale niech fika, kiedy jak nie teraz :p
Podejrzewamy, że te wszystkie niedogodności to niestety wpływ koronawirusa, którego co prawda nie miałam potwierdzonego testem, ale wszystkie objawy wszem i wobec o tym świadczyły. Wirus minął, więc wszystko zaczęło wracać do normy. Ale mój gin mówi, że co do koronawirusa możemy gdybać, bo nie ma chwilę obecną badań potwierdzających, że tak właśnie się dzieje. Wiemy tylko tyle, że łożysko nie przepuszcza go do dziecka.

To najważniejsze! Łożysko dobrze spełnia swoją rolą! I całe szczęście! :) :yes:

A główka jest już na dole? Ułożył się do porodu sn?

reklama
To najważniejsze! Łożysko dobrze spełnia swoją rolą! I całe szczęście! :) :yes:

A główka jest już na dole? Ułożył się do porodu sn?
Tak, już główka na dole. Pupa i nóżki schowana pod moimi żebrami :)
Narazie nic nie wskazuje na rozpoczęcie akcji porodowej, bo szyjka długa i zamknięta. No ale mamy dopiero 36tc, wiec jeszcze trochę czasu zostało :)

Rozumiem Cię, ja też baaardzo długo nic dla swojego dziecka nie kupowałam.....
Ale czas leci, już prenatalne 🥰 Jestem dobrej myśli i czekam na info jak już zaczniesz kompletować wyprawkę :-) :)

Wow, super!! Gratulacje, będziecie mieli parkę 🥰 i nowe doświadczenie bo dziewczynki jakby nie było są trochę inne niż chłopcy :-) :) Imię będziecie wybierać wspólnie czy syn dostanie tej przywilej? ;)

I jak tam zakupy? Udało Ci się znaleźć te paski?
Na jakim etapie jest Wasze łóżeczko? ;)
Kurczę co jakiś czas aplikacja mi się wylogowuje. Tak się zastanawiałam, że nikt nic nie pisze, dziś zajrzałam a tu wylogowane.
Dzięki kochana. Też się cieszę bardzo, że będzie dziewczynka. Co do imienia mamy trochę problem. Chcemy wybrać wspólnie, ale ciężko ustalić, żeby wszystkim się podobało 😁🤣. Mój syn ma 9 lat i jest na etapie, że koleżanki nie są fajne i np. jak jest propozycja imienia, gdzie jest taka koleżanka w klasie, to zazwyczaj mówi, że jemu się źle kojarzy, bo w klasie jest taka i ona coś tam.... 😁😁. Mamy kilka propozycji, ale żadna nie jest taka, że wszystkim się podoba 😁🤣 np. Natalka, Kaja, Wiktoria, Kalina, mi się podoba Lila, ale z kolei ja znam jedną, którą niebardzo lubię 🤣🤣🤣. Także na razie jesteśmy na etapie wybierania.

Dziewczyny :) już po dzisiejszej kontroli..... i.... wielowodzie się cofnęło! :)
W zeszłym tygodniu AFI 32,4cm - dzisiaj 21cm.
Grubość łożyska 2 tygodnie temu 8cm - dzisiaj 5,5cm. Nadal jest to pogrubione łożysko, ale tendencja jest spadkowa i pracuje prawidłowo :)
Mały zdrowy tłuścioszek, przepływy prawidłowe.
Cudowny dzień! :)
Ach, i jeszcze pod znakiem zapytania stoi wywoływanie porodu po skończonym 37tc. Jeśli będzie tak dalej to będziemy czekać na naturalny postęp akcji
No to super kochana ❤️. Teraz tylko czekać na poród. Jeszcze troszkę i będziecie w trójkę 😍.

Kurczę co jakiś czas aplikacja mi się wylogowuje. Tak się zastanawiałam, że nikt nic nie pisze, dziś zajrzałam a tu wylogowane.
Dzięki kochana. Też się cieszę bardzo, że będzie dziewczynka. Co do imienia mamy trochę problem. Chcemy wybrać wspólnie, ale ciężko ustalić, żeby wszystkim się podobało 😁🤣. Mój syn ma 9 lat i jest na etapie, że koleżanki nie są fajne i np. jak jest propozycja imienia, gdzie jest taka koleżanka w klasie, to zazwyczaj mówi, że jemu się źle kojarzy, bo w klasie jest taka i ona coś tam.... 😁😁. Mamy kilka propozycji, ale żadna nie jest taka, że wszystkim się podoba 😁🤣 np. Natalka, Kaja, Wiktoria, Kalina, mi się podoba Lila, ale z kolei ja znam jedną, którą niebardzo lubię 🤣🤣🤣. Także na razie jesteśmy na etapie wybierania.

No to super kochana ❤. Teraz tylko czekać na poród. Jeszcze troszkę i będziecie w trójkę 😍.

Wiem o czym mówisz bo mnie tak czasem z OLX wylogowuje automatycznie....
Jeszcze trochę czasu przed Wami to na pewno się dogadacie 👍
U mnie w pracy nie tak dawno dziewczyna urodziła córkę i jak przyszła wypisać macierzyński/rodzicielski to patrzę a tu imię GIZELA.... :szok: jak dotąd nie znałam nikogo o tym imieniu :p

U mnie w pracy nie tak dawno dziewczyna urodziła córkę i jak przyszła wypisać macierzyński/rodzicielski to patrzę a tu imię GIZELA.... :szok: jak dotąd nie znałam nikogo o tym imieniu :p
No teraz niektóre imiona są mało spotykane.
Mamy jeszcze czas, to w końcu dojdziemy do porozumienia.

Nie wiem ile w tym prawdy, bo to przekaz ustny mojej babci :D Ale co do imion dla dziewczynek, to moja babcia miała bliska przyjaciółkę z północnej Norwegii, której słowo „filiżanka” tak przypadło do gustu, ze postanowiła tak dać na imię swojej córce :D
Ale tak jak mówię, czy to babci anegdota czy może prawda to nie wiem :)

Cześć. Dawno tu nie zaglądam, przypomnę że poronilam w lutym w 9tc, miałam dwa zabiegi lyzeczkowania. Ostatnie dwa cykle brałam ovarin, okres się spoznil, cycki bolały i w czwartek zrobiłam test, dwie piękne krechy 😀, w piątek poszłam do gina, dostałam duphason. Ale dziś już piersi mnie nie bolą, zastanawiam się czy to nie jest zły znak, może biochemiczna, juz moja radość się skończyła

Cześć. Dawno tu nie zaglądam, przypomnę że poronilam w lutym w 9tc, miałam dwa zabiegi lyzeczkowania. Ostatnie dwa cykle brałam ovarin, okres się spoznil, cycki bolały i w czwartek zrobiłam test, dwie piękne krechy 😀, w piątek poszłam do gina, dostałam duphason. Ale dziś już piersi mnie nie bolą, zastanawiam się czy to nie jest zły znak, może biochemiczna, juz moja radość się skończyła
Kochana nie zamartwiaj się na zapas. Zrób betę i powtórz po 48h.
Będzie dobrze ❤️ trzymam kciuki ✊

reklama
Do góry