reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wahania - czy próbować zachodzić w ciążę po poronieniu

Niestety nie. Powiedziały mi w przychodni, ze będą do odbioru po 1 dniu roboczym. A ze jutro wolne to dopiero w czwartek.
Tylko, ze trochę się dziwie, bo jak robiłam pierwsza glukozę w tym samym miejscu to dostałam kod odbioru w Alab Laboratoria i mogłam sobie sprawdzić w internecie w domu. Te pierwsze badanie robiłam prywatnie.
Teraz glukozę robiłam na NFZ, w tej samej przychodni, kodu odbioru nie dostałam i właśnie mam się zgłosić osobiście po odbiór wyników do recepcji. A już tak zle się czułam, ze nie dopytywałam, chciałam jedynie stamtąd wyjść na świeże powietrze.
Sprawdzalam teraz na zalanie, bo mam tam konto, i nie ma tego badania 🤷🏻‍♀️
Dziwie się, bo np jak robię badania w Diagnostyce prywatnie to wyniki są szybko. W takim samym czasie dostaje wyniki TSH z LuxMedu, bo LuxMed korzysta z Diagnostyki i wszystko mam w jednym miejscu i niezależnie czy robię badanie prywatnie czy w LuxMedzie to wynik zawsze mogę odebrać przez internet...
Sprawdzę jeszcze wieczorem te AlabLaboratoria i jak nie będzie wyniku to odbiorę w recepcji ale dopiero w piątek bo mam kontrole AFI. Nie będzie mi się chciało teraz codziennie tam jeździć, raz na badanie, Raz po wynik a jeszcze kontrola...
Ale czuje się cały dzień tragicznie.
Wróciłam do domu, zjadłam duże śniadanie, drzemka dwie godziny jak zabita, mały obiad i dopiero złapałam jakiś apetyt. Ale głowa mnie boli i nadal mi niedobrze
Ja jak robię w diagnostyce w tym samym czasie prywatnie i na NFZ to prywatnie mam kod a te na NFZ muszę odbierać osobiście. Zupełnie bez sensu, nie kumam czemu tak.
Ooo to coś może w tym jest jak źle się czujesz.

reklama
Ja jak robię w diagnostyce w tym samym czasie prywatnie i na NFZ to prywatnie mam kod a te na NFZ muszę odbierać osobiście. Zupełnie bez sensu, nie kumam czemu tak.
Ooo to coś może w tym jest jak źle się czujesz.
Jak wstałam rano to wszystko było ok, dopiero po kubku glukozy mnie wzięło. A spać mogłabym cały czas.
Zobacze jeszcze jutro, niech to sie wszystko strawi

Jak wstałam rano to wszystko było ok, dopiero po kubku glukozy mnie wzięło. A spać mogłabym cały czas.
Zobacze jeszcze jutro, niech to sie wszystko strawi

Spokojnie, to że się źle czujesz nie świadczy o tym, że masz cukrzycę.
Ja za każdym razem tak samo źle znoszę to badanie. Mdli mnie i głowa pęka przez cały dzień, nie mam wtedy na nic siły ani ochoty, większość czasu leżę. No i jak dotąd zawsze wyniki miałam w normie. Nigdy nic wspólnego z cukrzycą.
Jutro będziesz się czuła jak gdyby nigdy nic.

O jaka piękna jesień :) I mały krasnalek 🥰
Cieszę się, że się odezwałaś, że łapiesz równowagę i harmonię, że udało Wam się uciec przed żlobkowym covidem, że masz czas dla najbliższych 🥰
Przeprowadziliście się na stałe czy na jakiś określony czas?

Pewnie do lutego może dłużej. Powiem Wam ze ja jednak coraz bardziej kocham Starachowice i okolice :p
@aga.i.nieszka jak sie czujesz ?
Ostatnio polecałaś kryminały a ja zapomniałam co to . Proszę przypomnij :)

O hej! Akurat zajrzałam. Czuję się bardzo dobrze, dziękuję.
Polecałam Maxa Czornyja napewno! I polecam też J.D. Barker
Pewnie do lutego może dłużej. Powiem Wam ze ja jednak coraz bardziej kocham Starachowice i okolice [emoji14]
@aga.i.nieszka jak sie czujesz ?
Ostatnio polecałaś kryminały a ja zapomniałam co to . Proszę przypomnij :)

Halo halo, hej hej! :)
Co słychać przy weekendziku? :)
U nas dzisiaj była kolejna kontrola, oczywiście wod trochę więcej, ale już mamy dać sobie spokój z ew amnioredukcja. Jak będzie coś się działo to do porodu ;P
Narazie sobie dajemy jakoś radę :)
A ta ostatnia glukozę przeżywałam dwa dni, wyniki wyszły dobre, cukrzycy brak

Halo halo, hej hej! :)
Co słychać przy weekendziku? :)
U nas dzisiaj była kolejna kontrola, oczywiście wod trochę więcej, ale już mamy dać sobie spokój z ew amnioredukcja. Jak będzie coś się działo to do porodu ;P
Narazie sobie dajemy jakoś radę :)
A ta ostatnia glukozę przeżywałam dwa dni, wyniki wyszły dobre, cukrzycy brak
Myślałam o Tobie. Mialam pisać...
To super ❤️.
Ja dziś odebrałam wyniki z TSH i FT4. TSH znów trochę wzrosło do 2,33, ale jak czytam to w 2 trymestrze niby norma do 3 i tak się zastanawiam. A co do FT4 mam 1,02 tylko w sumie nie wiem jakie powinno być. W normach laboratorium dla 2 trymestru się mieszczę i nie wiem.

reklama
Myślałam o Tobie. Mialam pisać...
To super ❤.
Ja dziś odebrałam wyniki z TSH i FT4. TSH znów trochę wzrosło do 2,33, ale jak czytam to w 2 trymestrze niby norma do 3 i tak się zastanawiam. A co do FT4 mam 1,02 tylko w sumie nie wiem jakie powinno być. W normach laboratorium dla 2 trymestru się mieszczę i nie wiem.
Kurczę, nie wiem jak z tym FT4, ale mi w II trymestrze tez TSH skoczyło do 2,2. Dostałam większa dawke euthyroxu i spadło. U mnie ft4 cały czas prawie na takim samym poziomie.
A kiedy masz konsultacje endokrynologiczna?

Do góry