reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wahania - czy próbować zachodzić w ciążę po poronieniu

Hej Dziewczyny.
Ja niestety nie mam dobrych wieści.
3 poronienie.
Tym razem w gabinecie siedziałam godzinę i również z moim P bo Jemu też będziemy robić diagnostyke.
Tylko jeszcze chwila zastanowienia bo na dzień dzisiejszy myślę o spirali na 5 lat .
I zostaniu przy jednym Dziecku. Naszym Franiu.
Psycha mi siada.

Ojej kochana brak słów by cokolwiek mówić. Co się stało?
Strasznie mi przykro co innego mogę powiedzieć. Ściskam mocno.
Jakie to zycie jest niesprawiedliwe.

reklama
@Zabulinka_86 za szybko mi się dodało. I nie martw się na zapas, będzie dobrze ;) Jeśli masz możliwości finansowe zrób NIFTY, a ryzyko wcale nie jest duże. Będzie wszystko dobrze, nie stresuj się. ;)

@Zabulinka_86 za szybko mi się dodało. I nie martw się na zapas, będzie dobrze ;) Jeśli masz możliwości finansowe zrób NIFTY, a ryzyko wcale nie jest duże. Będzie wszystko dobrze, nie stresuj się. ;)
Wiem, że to ryzyko nie jest jakieś straszne, ale jednak ziarnko niepewności jest i to nt 2,8... Ech... Myślę o tym NIFTY. Dziś będę rozmawiać z mężem.

Hej Dziewczyny.
3 poronienie.
Tym razem w gabinecie siedziałam godzinę i również z moim P bo Jemu też będziemy robić diagnostyke.
Tylko jeszcze chwila zastanowienia bo na dzień dzisiejszy myślę o spirali na 5 lat .
Psycha mi siada.
Oj przykro mi. To wszystko jest takie niesprawiedliwe.

właśnie myślałam ostatnio o Tobie i miałam pisać jak tam, strasznie mi przykro [emoji174] do kitu z tym wszystkim... [emoji25]
Hej Dziewczyny.
3 poronienie.
Psycha mi siada.

Dziewczyny czy zawsze musi być coś nie tak. Odebrałam wyniki z testu PAPPA-A. Wynik z testu jest ok, ale w połączeniu z USG daje mi ryzyko ZD 1:313. Lekarka, która mi to omawiała, że to nie jest źle, że jest to ryzyko pośrednie. Nie wiem co robić... mogę nie robić nic, zrobić test NIFTY za 2100 zł lub amniopunkcję. Jakie to wszystko jest niesprawiedliwe... dwa poronienia za mną, to chociaż teraz mogłoby być w spokoju. Myślę nad testem NIFTY, ale nie ukrywam, że jest to spory wydatek. Jestem w stanie zapłacić, ale jak wyjdzie coś nie tak, to co dalej.... jakie to wszystko jest straszne. Z drugiej strony przynajmniej będę spokojniejsza a tak całą ciążę będę myśleć i się denerwować. Za pół godziny mam wizytę u swojej ginekolog. Zobaczę co powie. Mialam prawie godzinę do wizyty, to siedzę przed szpitalem, słoneczko świeci, to chociaż trochę ochłonę, bo ryczeć mi się chce. Najgorsze, że nikt nie podejmie za mnie decyzji.
Dobra chociaż wiadomość, odebrałam wyniki z krzywej i są ok.

Słońce a ile masz lat ? Bo to jest korygowalne o wiek.
I co powiedziala Pani doktor ?

Słońce a ile masz lat ? Bo to jest korygowalne o wiek.
I co powiedziala Pani doktor ?
Ja mam 34 lata. Tak wiem, że wiek na to wpływa, tylko to nt mnie trochę martwi.
Dziś niestety nie było mojej doktor, jest na zwolnieniu. Ta co była, to jakaś taka mało mówiąca. To samo mi powiedziała, że najprawdopodobniej dziecko będzie zdrowe, ale to moje ryzyko jest pośrednie.

reklama
Ja mam 34 lata. Tak wiem, że wiek na to wpływa, tylko to nt mnie trochę martwi.
Dziś niestety nie było mojej doktor, jest na zwolnieniu. Ta co była, to jakaś taka mało mówiąca. To samo mi powiedziała, że najprawdopodobniej dziecko będzie zdrowe, ale to moje ryzyko jest pośrednie.

Nie można nikomu mowic co ma robić i ja nie śmiem tego robić.
Powiem co ja bym zrobiła..
Nifty.
Jesteś po dwóch poronieniach.
Tobie się należy spokój.
Jest bezcenny.
Jeśli mogę powiedzieć jeszcze to amniopunkcja to zawsze ryzyko.
...

Wszystko jest w porzadku. Skonsultuj jeszcze ze swoim lekarzem.
:)

Do góry