reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wahania - czy próbować zachodzić w ciążę po poronieniu

No w sumie masz rację, też o tym pomyślałam.
Już sama nie wiem co robić. Przypomnisz jakie Ty miałaś nt? Pamiętam, że pisałaś, że też podwyższone.

Chciałam napisać jeszcze odnośnie tych recept na darmowe leki. Nie wiem czy Ci lekarze nie chcą wypisywać, czy co. Dziś była inna gin na zastępstwo, bo moja na zwolnieniu i pytam o to a ona mówi, że raz to w systemie wchodzi a raz nie. Oczywiście u mnie nie weszło. Ona coś mi tłumaczyła, ale jakoś dziwnie, że dałam sobie spokój.
U mnie NT=2,4 ale się chyba ten płyn jakoś wchłonął bo na polowkowym już było w normie wszystko...
Mi tez tak aptekarka mówiła, ze to coś z systemem. Ze niby wydają ustawę a dopiero później martwią się o system a wszystkie wydania leków musza być rejestrowane 🤷🏻‍♀️ Niby ta apteka, w której ja kupowałam Neoparin nie była przygotowana na te zmiany z bezpłatnymi lekami z kodem C

reklama
@Wielka Mi :)
Dziękuję za przytulaska :)
Ha
Te pragnienia.
Tym razem nie było starań. Jedne czy dwa sexy na wyjeździe...

" Niestety" w ciążę zachodze bez problemu a moze stety a pozniej serce przestaje bić.

Musielibyśmy każdorazowo badać zarodek żeby odpowiedzieć na to pytanie. Moze starość komórki- wadliwa.
A moze trombofilia była przyczyną jednak mimo heparyny i acardu a może.... i tu nalezy rozszerzyć diagnostyke również na P.
Pytanie czy za dwa miesiące podejmiemy taką walkę czy ja dla antykoncepcji nie założę spirali bo jestem w przeciągu roku 3 raz w ciąży i też nie mogę w nieskończoność obciążać siebie w ten sposób.

Dużo pytań. Mało odpowiedzi póki co....
Echhhhh

Ja w domu. To poronienie zatrzymane.
Weekend szpital.
Jutro potwierdzam na kolejnym USG u tej samej doktor tyle, że w szpitalu. Bo od razu da mi to miejsce na Żelaznej donoczyszczenia w weekend.
Mój Mały kropek od ostatniego USG mało przyrosl. Byl skulony i czynnosci VFR już nie było....

A i ja juz "stara" jestem.
W lutym kończę 39 lat.
Mało czasu na decyzje ale musi być 100 % świadoma i pewna aby nie żałować za pare lat.
Jak Franek przybiegnie i zapyta Mamo Mamo a gdzie rodzeństwo.
Echhh

Na chwile dzisiejszą to ja mam dość
Ale tez wiem, że ta decyzja musi być przemyślana i podjęta w spokoju serca a teraz go nie mam.

Ja to waleczna jestem i pewnie tym razem też będę próbowała zachować material do badań. Diagnostyka płodu.
Przy drugim poronieniu nam się to nie udało.
Przy pierwszym nie byłam świadoma tak jak dzisiaj jestem i zbadalismy tylko płeć.

A moze te pieniądze powinnam przeznaczyć na nowy pokój dla Frania albo ... a i tak leżę. Myślę i wiem, że życie mi da odpowiedzieć na te moje myśli.

Ostatnia edycja:
@Wielka Mi :)
Dziękuję za przytulaska :)
Ha
Te pragnienia.
Tym razem nie było starań. Jedne czy dwa sexy na wyjeździe...

" Niestety" w ciążę zachodze bez problemu a moze stety a pozniej serce przestaje bić.

Musielibyśmy każdorazowo badać zarodek żeby odpowiedzieć na to pytanie. Moze starość komórki- wadliwa.
A moze trombofilia była przyczyną jednak mimo heparyny i acardu a może.... i tu nalezy rozszerzyć diagnostyke również na P.
Pytanie czy za dwa miesiące podejmiemy taką walkę czy ja dla antykoncepcji nie założę spirali bo jestem w przeciągu roku 3 raz w ciąży i też nie mogę w nieskończoność obciążać siebie w ten sposób.

Dużo pytań. Mało odpowiedzi póki co....
Echhhhh

Ja w domu. To poronienie zatrzymane.
Weekend szpital.
Jutro potwierdzam na kolejnym USG u tej samej doktor tyle, że w szpitalu. Bo od razu da mi to miejsce na Żelaznej donoczyszczenia w weekend.
Mój Mały kropek od ostatniego USG mało przyrosl. Byl skulony i czynnosci VFR już nie było....

A i ja juz "stara" jestem.
W lutym kończę 39 lat.
Mało czasu na decyzje ale musi być 100 % świadoma i pewna aby nie żałować za pare lat.
Jak Franek przybiegnie i zapyta Mamo Mamo a gdzie rodzeństwo.
Echhh

Na chwile dzisiejszą to ja mam dość
Ale tez wiem, że ta decyzja musi być przemyślana i podjęta w spokoju serca a teraz go nie mam.

Ja to waleczna jestem i pewnie tym razem też będę próbowała zachować material do badań. Diagnostyka płodu.
Przy drugim poronieniu nam się to nie udało.
Przy pierwszym nie byłam świadoma tak jak dzisiaj jestem i zbadalismy tylko płeć.

A moze te pieniądze powinnam przeznaczyć na nowy pokój dla Frania albo ... a i tak leżę. Myślę i wiem, że życie mi da odpowiedzieć na te moje myśli.
Na Żelaznej dobrze się Tobą zajmą, tez tam byłam na poronieniu. Tylko, ze dostałam tabletki i na szczęście się obyło bez zabiegu. Jak zgłosiłam się w piątek wieczorem to w niedziele w południe byłam już w domu. Jest to jedyny szpital, który darze bardzo dużym zaufaniem.
Teraz możemy gdybać, bo może dawka heparyny za mała, bo może trzeba było dodać encorton.... Ech
Całym sercem jestem z Tobą ❤️

Dziewczyny wczoraj po rozmowie z mężem zdecydowaliśmy, że nie będzie robić żadnych dodatkowych badań.
Ja byłam zdecydowana na NIFTY, ale mój mąż stwierdził, że co nam ta wiedza da. Lepiej te pieniądze przeznaczyć na coś dla dziecka czy dla syna, któremu teraz remontujemy pokój. Jestem dobrej myśli. Musi być dobrze ❤️.

@Aga10_2018 kochana przemyśl dobrze decyzję. Wiem, że Ci ciężko, ale może ten następny raz będzie szczęśliwy. A ciążę z synem miałaś na lekach?

@MalyGosc kochana powiedz mi czy zwolnieniu ciążowym masz zawsze kod B? Wczoraj była jakaś inna i dziś weszłam na PUE i patrzę mam kod A, ciśnienie mi podniosło, czemu mam być stratna. W necie czytam, ale to jakoś tak opisane, że nie wiem o co chodzi do końca.

Wiem, że łatwo się mówi jak się nie jest w konkretnej sytuacji, ale grunt to nie panikować. Tak jak dziewczyny pisały, te wyniki to tylko statystyki! Dla przykładu napiszę Ci historię mojej koleżanki, która w sierpniu tego roku urodziła synka. W styczniu jej wyniki z Pappa w zestawieniu z usg dały wynik 1:37. Stres, strach, niepewność skłoniły Ją do zrobienia Nifty Pro. Wyniki wyszły bardzo dobre, a synuś jest zupełnie zdrowy i pięknie rośnie.
Wierzę, że i u Was będzie dobrze ❤

Jesteś w stanie skonsultować się choćby telefonicznie ze swoją lekarką?
Nie, ja chodzę do niej na NFZ to nie mam takiego kontaktu.
Jak już pisałam wcześniej nie będę robić kolejnych bada

Dziewczyny wczoraj po rozmowie z mężem zdecydowaliśmy, że nie będzie robić żadnych dodatkowych badań.
Ja byłam zdecydowana na NIFTY, ale mój mąż stwierdził, że co nam ta wiedza da. Lepiej te pieniądze przeznaczyć na coś dla dziecka czy dla syna, któremu teraz remontujemy pokój. Jestem dobrej myśli. Musi być dobrze ❤.

@Aga10_2018 kochana przemyśl dobrze decyzję. Wiem, że Ci ciężko, ale może ten następny raz będzie szczęśliwy. A ciążę z synem miałaś na lekach?

@MalyGosc kochana powiedz mi czy zwolnieniu ciążowym masz zawsze kod B? Wczoraj była jakaś inna i dziś weszłam na PUE i patrzę mam kod A, ciśnienie mi podniosło, czemu mam być stratna. W necie czytam, ale to jakoś tak opisane, że nie wiem o co chodzi do końca.

Powinno być i A i B, albo samo B, bo A wskazuje na ciągłość choroby w tym samym kodzie,ale tylko B wskazuje, że wypłata będzie 100% więc musisz koniecznie to wyjaśnić z lekarką żeby do zakładu pracy wysłała poprawione.

Na pewno wszystko będzie dobrze! :)

Powinno być i A i B, albo samo B, bo A wskazuje na ciągłość choroby w tym samym kodzie,ale tylko B wskazuje, że wypłata będzie 100% więc musisz koniecznie to wyjaśnić z lekarką żeby do zakładu pracy wysłała poprawione.

Na pewno wszystko będzie dobrze! :)
Tak myślałam, co za pipa. Teraz te zwolnienia elektroniczne, że człowiek nie może odrazu zerknąć czy wszystko ok.

Od samego początku mam kod B, czyli ten „ciąży”, który daje 100% płatny zasiłek chorobowy.
Tez sprawdzam zawsze po wystawieniu zwolnienia na ZUS PUE czy wszystko jest w porządku, bo nie ma jak teraz inaczej sprawdzić.
Bardzo cieszy mnie Wasza decyzja (w sumie sama nie wiem czemu ;) ) :) a jestem pewna, ze wszystko będzie w najlepszym porządku i Dzidzia jest zdrowa ❤️

Hej Dziewczyny.
Ja niestety nie mam dobrych wieści.
3 poronienie.
Tym razem w gabinecie siedziałam godzinę i również z moim P bo Jemu też będziemy robić diagnostyke.
Tylko jeszcze chwila zastanowienia bo na dzień dzisiejszy myślę o spirali na 5 lat .
I zostaniu przy jednym Dziecku. Naszym Franiu.
Psycha mi siada.
Bardzo mi przykro :( To nie jest teraz dobry moment, żeby podejmować decyzję, ale spirala hormonalna to też ryzyko zakrzepicy a miedziana to już działa hmmm... specyficznie. Dużo siły dla Ciebie! Może trzeba równolegle do dr Paśnika: Link do: Jarosław Paśnik

reklama
Od samego początku mam kod B, czyli ten „ciąży”, który daje 100% płatny zasiłek chorobowy.
Tez sprawdzam zawsze po wystawieniu zwolnienia na ZUS PUE czy wszystko jest w porządku, bo nie ma jak teraz inaczej sprawdzić.
Bardzo cieszy mnie Wasza decyzja (w sumie sama nie wiem czemu ;) ) :) a jestem pewna, ze wszystko będzie w najlepszym porządku i Dzidzia jest zdrowa ❤️
Dzięki za miłe słowa ❤️. Będzie dobrze ❤️.

Ech ta wczorajsza lekarka taka mimoza była. Dzwoniłam do rejestracji i dziś jej nie ma, jutro będzie, to będę dzwonić i niech dopisze. Kurczę choć raz człowiek może skorzystać, to jeszcze chcą go ograbić. Mam nadzieję, że nie będzie robić problemów.

Do góry