reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wahania - czy próbować zachodzić w ciążę po poronieniu

reklama
O kurczę. Srogi ten kochanek
Ja biorę acard 150 i clexane 40.
Od niedawna w sumie.
Jeszcze nie mam takich siniaków ale widzę co byc moze mnie czeka.
Ja w 1 ciazy. Zdrowej. Donoszonej acard bralam do konca 35 tygodnia.

Czyki 36+0 miałam odstawić.
Syn się urodził 37+5.
Podobno jak sie odstawia poród moze nastąpić wcześniej.
Z medycznego punktu widzenia nie potrafię tego wyjasnic.
Z clexane jak jest, nie wiem. To moja 1 ciaza na clexane.
Jak wizyta?

@MalyGosc Kochana powiedz korzystasz z detektora tętna płodu? Tak się zastanawiam czy kupić, czy nie będę się jeszcze bardziej denerwować jak nie będę mogła znaleźć... 🤔
Na detektor bardzo się napaliłam swego czasu. Jeździłam po całym mieście i szukałam, bo chciałam na już, na teraz. Ale później zaczełam czuć ruchy Małego i dałam sobie spokój. Wcześniej nie kupowałam, bo naczytałam się bardzo dużo opinii, ze detektor potrafi błędnie wskazywać tętno, bo np. zamiast dziecka to wykryje Twoje albo właśnie w ogóle nie wykryje. Bałam się, że będę co chwilę lądować u lekarza z tego powodu.
A teraz to już chyba bez sensu....

Na detektor bardzo się napaliłam swego czasu. Jeździłam po całym mieście i szukałam, bo chciałam na już, na teraz. Ale później zaczełam czuć ruchy Małego i dałam sobie spokój. Wcześniej nie kupowałam, bo naczytałam się bardzo dużo opinii, ze detektor potrafi błędnie wskazywać tętno, bo np. zamiast dziecka to wykryje Twoje albo właśnie w ogóle nie wykryje. Bałam się, że będę co chwilę lądować u lekarza z tego powodu.
A teraz to już chyba bez sensu....
No właśnie tego się boję, że będę fisiowac. Teraz już mam małe schizy, a bo cycki mniej bolą albo prawie wcale, nie mam mdłości itp. USG dopiero za 2 tygodnie.

No właśnie tego się boję, że będę fisiowac. Teraz już mam małe schizy, a bo cycki mniej bolą albo prawie wcale, nie mam mdłości itp. USG dopiero za 2 tygodnie.
Z cyckami to na dwoje babka wróżyła, nie przejmuj się
Mnie od 11tc (jak nie wcześniej) prawie w ogóle nie bolały już, tez schizowalam a było wszystko ok

reklama
Ech my się mamy. Trzeba myśleć pozytywnie, choć to czasem trudne.
Mi niby lekarz powiedział jak zgłosiłam ten brak bólu, ze jeszcze w tej ciąży mnie zabolą. 26tc nadal nic 🤷🏻‍♀️ Ten brak bolesności jest spowodowany podobno szybkim przyzwyczajeniem się organizmu do hormonów ciążowych. A ze my po stratach (ja w ciągu 8 mcy - 3 ciąże, wiec organizm permanentnie uważa się za ciężarny od września 2019), to organizmy tez troszkę inaczej reagują

Do góry