reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wahania - czy próbować zachodzić w ciążę po poronieniu

A może to właśnie dobry znak? Może od teraz zarodek zacznie przyspieszać i nadrobi stracony czas? Skoro serduszko się pokazało i bije? [emoji176]Czy pęcherzyk nadal jest spłaszczony czy nabrał już ładnego okrągłego kształtu? Co na to wszystko mówi Twoja lekarka? Jesteś już z powrotem w domu? Kiedy masz kolejne usg?

Rozumiem Twój strach i zmęczenie psychiczne, wszechobecny stres, ale mimo wszystko - postaraj się nie gubić nadziei.... Mocno trzymam za Was kciuki [emoji110][emoji110][emoji256]
To chyba niemożliwe żeby zarodek zaczął przyśpieszać i nadrobił stracony czas...
On za wolno rośnie i niedługo przestanie...
Lekarka na IP widziała zarodek 4 mm i serduszko 118. Stwierdziła, że nie ma podstaw do hospitalizacji. Ciąża 2 tygodnie młodsza. Powiedziała, że trzeba czekać. Mówiłam że mam regularne miesiączki i owulacja się nie przesunęła. No ale jest serduszko...
Mój lekarz nic nie mówi, myśli że wczoraj miałam zabieg.

reklama
Dziś wg USG jest dokładnie 7t4d.

Nie masz mdłości jeszcze? :p

To chyba niemożliwe żeby zarodek zaczął przyśpieszać i nadrobił stracony czas...
On za wolno rośnie i niedługo przestanie...
Lekarka na IP widziała zarodek 4 mm i serduszko 118. Stwierdziła, że nie ma podstaw do hospitalizacji. Ciąża 2 tygodnie młodsza. Powiedziała, że trzeba czekać. Mówiłam że mam regularne miesiączki i owulacja się nie przesunęła. No ale jest serduszko...
Mój lekarz nic nie mówi, myśli że wczoraj miałam zabieg.

Rozumiem. Myślałam, że to jeden i ten sam lekarz.
Tule Cię mocno, nie przeskoczymy tego.... Trzeba czekać....
Mimo wszystko - Oby na dobre wieści! 🍀 🍀🍀

Nie masz mdłości jeszcze? :p

Rozumiem. Myślałam, że to jeden i ten sam lekarz.
Tule Cię mocno, nie przeskoczymy tego.... Trzeba czekać....
Mimo wszystko - Oby na dobre wieści! 🍀 🍀🍀
No właśnie od dwóch dni gorzej się czuję tak ogólnie. Tak mi jakoś tak dziwnie, sama nie wiem jak 😁. Czasem jest mi niedobrze. Mam straszne napady głodu 😁😁. Ja mam swoje godziny posiłków a już na godzinę przed czuję taki głód jakbym z tydzień nie jadła 😁😜.

No właśnie od dwóch dni gorzej się czuję tak ogólnie. Tak mi jakoś tak dziwnie, sama nie wiem jak 😁. Czasem jest mi niedobrze. Mam straszne napady głodu 😁😁. Ja mam swoje godziny posiłków a już na godzinę przed czuję taki głód jakbym z tydzień nie jadła 😁😜.

No to mamy 100% potwierdzenie, że Fasolka rośnie zdrowo :-) :) No Mamcia, szykuj się na dzidziusia, to nie żarty :rofl::-) :)

Nie mam pojęcia, może moje laboratorium jest jakieś zacofane 🤪 a Twoje idzie z duchem czasu :)

Świetne wieści! 😍 Oby tak dalej! Który masz już tydzień? :)

Przekichane, nie wiedziałam, że te zastrzyki takie pierońskie i że trzeba je brać aż do 36 tygodnia! Zawsze tak ?
Czy zawsze to nie wiem.... Pytałam ostatnio mojego gina jak długo jeszcze zastrzyki, wiec taka odpowiedz dostałam. Miałam cień nadziei, ze wraz z odstawieniem duphastonu powoli będę odstawiać zastrzyki :D
Mówił, ze do 36tc, bo później organizm musi zagęszczać krew, aby nie doszło do krwotoku przy porodzie

A później tylko jest gorzej z tymi napadami głodu :D Niby zjesz obiad, jesteś najedzona, wszystko ładnie pięknie, a tu nagle jakby się nic nie zjadło 😨 Dziura w żołądku

A później tylko jest gorzej z tymi napadami głodu :D Niby zjesz obiad, jesteś najedzona, wszystko ładnie pięknie, a tu nagle jakby się nic nie zjadło 😨 Dziura w żołądku
Powiem Ci, że to straszne uczucie. Aż taką gulę mam w gardle. Mój mąż tak na mnie czasem patrzy, żebym się opanowała, że dopiero jadłam 😁😁😁.

reklama
Do góry