reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wahania - czy próbować zachodzić w ciążę po poronieniu

Cześć Dziewczyny . Nie wiem czy mnie kojarzycie pisalam w maju. Mam synka jednak dwie kolejne ciążę stracilam. Ostatnia w maju.
Odpuscilam temat i ku zdziwieniu okres spozniajacy nie byl spowodowany nowa praca i emocjami a dwiema kreskami na tescie
Caly czas biore acard.
Prosze powiedzcie mi jakie powinnam kupic witaminy.
Pregna plus ma aktywne foliany .?
W te pędy oczywiscie lece do gina ale chce cos dzisiaj kupic bez recepty.
Pewnie dostane heparyne.
Pregna plus ma aktywne ?
U mnie to tak wygląda
Ktoras z Was ma podobna sytuację ?Zobacz załącznik 1167548

Hej, świetne wieści, gratulacje :-) :) Pochwal się który to tydzień? :)
Kup Prenatal Uno - tan są foliany, w całkiem sporej dawce :)

reklama
Hej, świetne wieści, gratulacje :-) :) Pochwal się który to tydzień? :)
Kup Prenatal Uno - tan są foliany, w całkiem sporej dawce :)

Ja to do końca jeszcze nie wierzę.
Właśnie jade do lekarza i to specjalizującego sie w tych mutacjach.
5 tydzień.
Wiem, ze musze działać jak cos szybko bo heparyna sie liczy od początku. W sumie nie tylko.
Ublagalam w Klinice.
I wlasnie jade
Boje sie bo to bylaby moja 3 strata w przeciągu roku .
Mam nadzieję ze starczy sił na pozytywne myślenie
A ja..? odpuscilam kochalismy sie dosłownie pare razy. Myslalam ze w nieplodne ale ciezko coś wywnioskować po tak szybkim poronieniu kiedy te płodne.
Nie potrafię się cieszyć.
Moze pozniej jak wszystko bedzie dobrze. Będzie mi lżej...

Ja to do końca jeszcze nie wierzę.
Właśnie jade do lekarza i to specjalizującego sie w tych mutacjach.
5 tydzień.
Wiem, ze musze działać jak cos szybko bo heparyna sie liczy od początku. W sumie nie tylko.
Ublagalam w Klinice.
I wlasnie jade
Boje sie bo to bylaby moja 3 strata w przeciągu roku .
Mam nadzieję ze starczy sił na pozytywne myślenie
A ja..? odpuscilam kochalismy sie dosłownie pare razy. Myslalam ze w nieplodne ale ciezko coś wywnioskować po tak szybkim poronieniu kiedy te płodne.
Nie potrafię się cieszyć.
Moze pozniej jak wszystko bedzie dobrze. Będzie mi lżej...
Przyjdą i dni radości, nie martw się :)
Szczególnie po udanych wizytach, gdzie usłyszysz, ze wszystko jest w porządku, a małe ciałko rozwija się prawidłowo. Ja po wizytach czuje się jak królowa, jakbym w totka wygrała :D bo tak w sumie trochę jest...
Z witamin polecam Prenatal UNO, ma aktywne foliany w zwiększonej dawce. Ja dodatkowo od samego początku brałam Prenatal DHA (dwie kapsułki). Te witaminy po moich poronionych ciążach (podczas których brałam Pregne) zalecił mi mój ginekolog.
A jak tam z duphastonem/luteina? Dostałaś?
I pamiętaj jak bierzesz zastrzyki z heparyny to Acard na noc :)

Dziękuję za uwage z acardem i heparyna.
Teraz biore rano acard . Jade na wizyte tp dowiem sie co z luteina.
Wystrzelilam z biura i to z nowej roboty.
Szefowa troche zdziwiona i lekki zła.
Na szczęście zostawilam sobie w poprzedniej firmie wychowawczy a tu właśnie mialam zmieniać.
Zdaje sie ze zostane bezpiecznie w starej pracy . Heh
No tego to ja sie nie spodziewalam.

Przyjdą i dni radości, nie martw się :)
Szczególnie po udanych wizytach, gdzie usłyszysz, ze wszystko jest w porządku, a małe ciałko rozwija się prawidłowo. Ja po wizytach czuje się jak królowa, jakbym w totka wygrała :D bo tak w sumie trochę jest...
Z witamin polecam Prenatal UNO, ma aktywne foliany w zwiększonej dawce. Ja dodatkowo od samego początku brałam Prenatal DHA (dwie kapsułki). Te witaminy po moich poronionych ciążach (podczas których brałam Pregne) zalecił mi mój ginekolog.
A jak tam z duphastonem/luteina? Dostałaś?
I pamiętaj jak bierzesz zastrzyki z heparyny to Acard na noc :)

Nawet nie wiesz jakbym chciala dzielic szczęście i radość tak jak Ty.
Dziękuję za wsparcie !

Dzisiaj 4 dpo, czekam na testowanie [emoji6]
Ten cykl był na stymulacji, dzisiaj na usg potwierdzona owulacja. W poprzednim cyklu naturalnym zrobiła mi się torbiel ciałka żółtego ale szybko się wchłonęła.
Z badań porobiłam trombofilie, zespół antyfosfolipidowy i inne zalecane po poronieniach i nic z nich póki co nie wynika dlatego próbujemy drugi raz.
Dzieki Aga :)
Dam znać . ....
A jak u Ciebie ? Staracie się robisz jakieś badania ?

reklama
z obliczen wychodzi 5 tydzien ale było widać sam pęcherzyk.
Mozliwe ze pozniej doszło do zapłodnienia.
Albo biochemiczna.
Mam przyjść 5 i się okaze
Dostalam clexane. Duphaston. Acard mam dalej przyjmowac.
U mnie 5tc tez był sam pęcherzyk, w 5+4tc nadal sam pęcherzyk, ale coś już się zaczynało się tam dziać. Zarodek i bijace serce uwidoczniono dopiero 2 tyg później, prawie w 8tc.
Głowa do góry, jest jeszcze wczesnie :) na wszystkie piękne obrazy przyjdzie czas

Do góry