reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wahania - czy próbować zachodzić w ciążę po poronieniu

reklama
W obecnej ciąży, a jest to trzecia po 2 poronieniach, jak byłam na pierwszej wizycie to gin widział pęcherzyk i ze coś tam, cos tam zaczyna się dziać. Ale nie stwierdził ze to ani zarodek ani ciałko żółte. To było 5+4. Powiedział, ze nie widzi anomalii, ze wszystko ma swój czas na rozwój, i ze jest wszystko dobrze, bo pęcherzyk odpowiadał wielkością co do obliczonego czasu trwania ciąży z OM. Ale! Ja miałam uregulowane cykle. Nic po poronieniach mi się nie rozjechało. Poszłam na kontrole za 2 tygodnie i był i zarodek i serce.
Przy regularnych cyklach nie możesz stwierdzić kiedy na 100% miałaś owulacje, a przy rozregulowanych jak u Ciebie to już w ogóle.
Mysle, ze poczekaj na spokojnie :) Na chwile obecna pewnie nic złego się nie dzieje :)
Oby niby dwa dni. W tą czy w tą... Ale to jest dużo w ciąży... Mogłam isc do niego w piątek może za wcześnie

Oby niby dwa dni. W tą czy w tą... Ale to jest dużo w ciąży... Mogłam isc do niego w piątek może za wcześnie
Częstszym chodzeniem na wizyty nic nie przyspieszysz :)
Jest pęcherzyk? Jest :) Widział ciałko żółte? Widział :)
Na tym etapie nie jesteś nic w stanie zrobić, możesz jedynie czekać.
Może to już oklepana rada, ale sprzęt i jego jakość tez ma tu swój duży udział. Szczególnie na tak bardzo wczesnym etapie ciąży.
A czym się wspomagasz w tej ciąży? Jakieś witaminki? Duphaston? Luteina?
Jeśli chodzi o witaminy to po poronieniu zalecalabym brać te z podwójna dawka kwasu foliowego w formie aktywnej. Dzidzi nie zaszkodzi a nawet pomoże

Częstszym chodzeniem na wizyty nic nie przyspieszysz :)
Jest pęcherzyk? Jest :) Widział ciałko żółte? Widział :)
Na tym etapie nie jesteś nic w stanie zrobić, możesz jedynie czekać.
Może to już oklepana rada, ale sprzęt i jego jakość tez ma tu swój duży udział. Szczególnie na tak bardzo wczesnym etapie ciąży.
A czym się wspomagasz w tej ciąży? Jakieś witaminki? Duphaston? Luteina?
Jeśli chodzi o witaminy to po poronieniu zalecalabym brać te z podwójna dawka kwasu foliowego w formie aktywnej. Dzidzi nie zaszkodzi a nawet pomoże
No ja biorę pregna START.. Euthyrox acard i luteinę

Dobrze. Czuję się, trochę bardziej zmęczona i śpiąca 😁. Plamienie się uspokoiło, tylko jakieś resztki z tabletkami wypłynęły. Oby więcej nie było takich niespodzianek, bo zeświruję 😜.
A Ty kiedy na drinka z glukozy idziesz?
Całe szczęście 2ego września dopiero :) Ale tak sobie ostatnio na próbę zamoczyłem usta w roztworze glukozy i jak dla mnie nie jest wcale zły 🤔 Wiec idę bez obaw, a co życie pokaże to się dopiero przekonam ;)
Dzisiaj chyba taki dzień.... myśle, żeby wypić kawę, bo głowa mnie boli od rana, drzemka już była, ale taki gorac i duchota, ze żyć się nie da
Nie sądziłam, ze to kiedyś powiem, ale czekam na jesień :D
Dwa lata temu na przełomie października i listopada polecieliśmy ze Starym do Budapesztu. Była właśnie taka sama pogoda...., a my w kurtkach jesiennych.... Teraz czuje się właśnie tak jak wtedy na lotnisku kiedy przy 28’ wysiedliśmy w tych kurtkach :D

No ja biorę pregna START.. Euthyrox acard i luteinę
Mój gin Pregne kazał zamienić na Prenatal UNO właśnie ze względu na większa dawke kwasu, lepsze foliany i inne składniki, których Pregna nie miała. Mamy podobny skład lekowy, tylko, ze miałam Duphaston 3x1 do 19tc zamiast luteiny, no i biorę jeszcze heparynę w zastrzykach.
A jak Twoje TSH? Badalas już?

Całe szczęście 2ego września dopiero :) Ale tak sobie ostatnio na próbę zamoczyłem usta w roztworze glukozy i jak dla mnie nie jest wcale zły 🤔 Wiec idę bez obaw, a co życie pokaże to się dopiero przekonam ;)
Dzisiaj chyba taki dzień.... myśle, żeby wypić kawę, bo głowa mnie boli od rana, drzemka już była, ale taki gorac i duchota, ze żyć się nie da
Nie sądziłam, ze to kiedyś powiem, ale czekam na jesień :D
Dwa lata temu na przełomie października i listopada polecieliśmy ze Starym do Budapesztu. Była właśnie taka sama pogoda...., a my w kurtkach jesiennych.... Teraz czuje się właśnie tak jak wtedy na lotnisku kiedy przy 28’ wysiedliśmy w tych kurtkach :D
Haha 😁😁😁. No duchota straszna.
Nie piłaś nigdy tej glukozy?
Spróbować to co innego, niż wypić duszkiem szklankę tego paskudztwa, ale życzę miłego drinkowania 😜😁.

Mój gin Pregne kazał zamienić na Prenatal UNO właśnie ze względu na większa dawke kwasu, lepsze foliany i inne składniki, których Pregna nie miała. Mamy podobny skład lekowy, tylko, ze miałam Duphaston 3x1 do 19tc zamiast luteiny, no i biorę jeszcze heparynę w zastrzykach.
A jak Twoje TSH? Badalas już?
Badałam w tej poronionej i była wysoka i dlatego teraz dostałam euthyrox 25

reklama
Do góry