reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wahania - czy próbować zachodzić w ciążę po poronieniu

reklama
W obecnej ciąży, a jest to trzecia po 2 poronieniach, jak byłam na pierwszej wizycie to gin widział pęcherzyk i ze coś tam, cos tam zaczyna się dziać. Ale nie stwierdził ze to ani zarodek ani ciałko żółte. To było 5+4. Powiedział, ze nie widzi anomalii, ze wszystko ma swój czas na rozwój, i ze jest wszystko dobrze, bo pęcherzyk odpowiadał wielkością co do obliczonego czasu trwania ciąży z OM. Ale! Ja miałam uregulowane cykle. Nic po poronieniach mi się nie rozjechało. Poszłam na kontrole za 2 tygodnie i był i zarodek i serce.
Przy regularnych cyklach nie możesz stwierdzić kiedy na 100% miałaś owulacje, a przy rozregulowanych jak u Ciebie to już w ogóle.
Mysle, ze poczekaj na spokojnie :) Na chwile obecna pewnie nic złego się nie dzieje :)
Oby niby dwa dni. W tą czy w tą... Ale to jest dużo w ciąży... Mogłam isc do niego w piątek może za wcześnie

Oby niby dwa dni. W tą czy w tą... Ale to jest dużo w ciąży... Mogłam isc do niego w piątek może za wcześnie
Częstszym chodzeniem na wizyty nic nie przyspieszysz :)
Jest pęcherzyk? Jest :) Widział ciałko żółte? Widział :)
Na tym etapie nie jesteś nic w stanie zrobić, możesz jedynie czekać.
Może to już oklepana rada, ale sprzęt i jego jakość tez ma tu swój duży udział. Szczególnie na tak bardzo wczesnym etapie ciąży.
A czym się wspomagasz w tej ciąży? Jakieś witaminki? Duphaston? Luteina?
Jeśli chodzi o witaminy to po poronieniu zalecalabym brać te z podwójna dawka kwasu foliowego w formie aktywnej. Dzidzi nie zaszkodzi a nawet pomoże

Częstszym chodzeniem na wizyty nic nie przyspieszysz :)
Jest pęcherzyk? Jest :) Widział ciałko żółte? Widział :)
Na tym etapie nie jesteś nic w stanie zrobić, możesz jedynie czekać.
Może to już oklepana rada, ale sprzęt i jego jakość tez ma tu swój duży udział. Szczególnie na tak bardzo wczesnym etapie ciąży.
A czym się wspomagasz w tej ciąży? Jakieś witaminki? Duphaston? Luteina?
Jeśli chodzi o witaminy to po poronieniu zalecalabym brać te z podwójna dawka kwasu foliowego w formie aktywnej. Dzidzi nie zaszkodzi a nawet pomoże
No ja biorę pregna START.. Euthyrox acard i luteinę

Dobrze. Czuję się, trochę bardziej zmęczona i śpiąca 😁. Plamienie się uspokoiło, tylko jakieś resztki z tabletkami wypłynęły. Oby więcej nie było takich niespodzianek, bo zeświruję 😜.
A Ty kiedy na drinka z glukozy idziesz?
Całe szczęście 2ego września dopiero :) Ale tak sobie ostatnio na próbę zamoczyłem usta w roztworze glukozy i jak dla mnie nie jest wcale zły 🤔 Wiec idę bez obaw, a co życie pokaże to się dopiero przekonam ;)
Dzisiaj chyba taki dzień.... myśle, żeby wypić kawę, bo głowa mnie boli od rana, drzemka już była, ale taki gorac i duchota, ze żyć się nie da
Nie sądziłam, ze to kiedyś powiem, ale czekam na jesień :D
Dwa lata temu na przełomie października i listopada polecieliśmy ze Starym do Budapesztu. Była właśnie taka sama pogoda...., a my w kurtkach jesiennych.... Teraz czuje się właśnie tak jak wtedy na lotnisku kiedy przy 28’ wysiedliśmy w tych kurtkach :D

No ja biorę pregna START.. Euthyrox acard i luteinę
Mój gin Pregne kazał zamienić na Prenatal UNO właśnie ze względu na większa dawke kwasu, lepsze foliany i inne składniki, których Pregna nie miała. Mamy podobny skład lekowy, tylko, ze miałam Duphaston 3x1 do 19tc zamiast luteiny, no i biorę jeszcze heparynę w zastrzykach.
A jak Twoje TSH? Badalas już?

Całe szczęście 2ego września dopiero :) Ale tak sobie ostatnio na próbę zamoczyłem usta w roztworze glukozy i jak dla mnie nie jest wcale zły 🤔 Wiec idę bez obaw, a co życie pokaże to się dopiero przekonam ;)
Dzisiaj chyba taki dzień.... myśle, żeby wypić kawę, bo głowa mnie boli od rana, drzemka już była, ale taki gorac i duchota, ze żyć się nie da
Nie sądziłam, ze to kiedyś powiem, ale czekam na jesień :D
Dwa lata temu na przełomie października i listopada polecieliśmy ze Starym do Budapesztu. Była właśnie taka sama pogoda...., a my w kurtkach jesiennych.... Teraz czuje się właśnie tak jak wtedy na lotnisku kiedy przy 28’ wysiedliśmy w tych kurtkach :D
Haha 😁😁😁. No duchota straszna.
Nie piłaś nigdy tej glukozy?
Spróbować to co innego, niż wypić duszkiem szklankę tego paskudztwa, ale życzę miłego drinkowania 😜😁.

Mój gin Pregne kazał zamienić na Prenatal UNO właśnie ze względu na większa dawke kwasu, lepsze foliany i inne składniki, których Pregna nie miała. Mamy podobny skład lekowy, tylko, ze miałam Duphaston 3x1 do 19tc zamiast luteiny, no i biorę jeszcze heparynę w zastrzykach.
A jak Twoje TSH? Badalas już?
Badałam w tej poronionej i była wysoka i dlatego teraz dostałam euthyrox 25

reklama
Do góry