reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wahania - czy próbować zachodzić w ciążę po poronieniu

reklama
To może od tego jakiś stan zapalny się zrobił... 🤔
W sumie mój gin zawsze mówił. Jak występują plamienia/krwawienia to najważniejsze jest ustalenie skąd to plami. Bo może właśnie być sytuacja, ze szyjka jest podrażniona, np tym „wpychaczem” do luteiny albo palcem po aplikacji luteiny albo po stosunku, bo ścianki pochwy są w ciąży bardzo ukrwione i ponoć niewiele trzeba, aby doszło do podrażnienia. A jeśli plamienia nie pochodzą z przedsionka pochwy, pochwy, szyjka nie jest podrażniona, a plamienia są ze środka szyjki i macicy to trzeba działać.
Ale dobrze, ze Pan lub Pani Fasolkowa ma się dobrze i serce bije ❤
A pytałam o ten duphaston, bo myślałam, ze może Ci dała dodatkowo przy tej sytuacji...
A jak teraz się czujesz? Wszystko w porządku? Uspokoiło się plamienie?
Palcem wkładam luteinę. Być może coś od tego. Też słyszałam, że teraz łatwo o podrażnienia. Mówiła, że szyjka ok.
Tak aktualnie się uspokoiło. Ogólnie czuję się ok. Nic mi nie dolega.

Cześć dziewczyny.. Nie chcę szukać i czytać wszystkich postów od nowa.... Chciałabym się dowiedzieć po poronieniu w drugiej ciąży kiedy zobaczyliście zarodek....
Bylam dzisiaj na wizycie najpierw mówiła że pusty pęcherzyk potem znalazła ciałko żółte. I kazała orxyksc w środę 26.08. Jestem załamana wedlug obliczeń dzisiaj od ostatniej miesiączki minęło 6tyg.. 😔

Cześć dziewczyny.. Nie chcę szukać i czytać wszystkich postów od nowa.... Chciałabym się dowiedzieć po poronieniu w drugiej ciąży kiedy zobaczyliście zarodek....
Bylam dzisiaj na wizycie najpierw mówiła że pusty pęcherzyk potem znalazła ciałko żółte. I kazała orxyksc w środę 26.08. Jestem załamana wedlug obliczeń dzisiaj od ostatniej miesiączki minęło 6tyg.. 😔
Może owulacja była później? Normalne masz cykle?

reklama
Oby ostatnio w straconej zarodek był 5.5dc
W obecnej ciąży, a jest to trzecia po 2 poronieniach, jak byłam na pierwszej wizycie to gin widział pęcherzyk i ze coś tam, cos tam zaczyna się dziać. Ale nie stwierdził ze to ani zarodek ani ciałko żółte. To było 5+4. Powiedział, ze nie widzi anomalii, ze wszystko ma swój czas na rozwój, i ze jest wszystko dobrze, bo pęcherzyk odpowiadał wielkością co do obliczonego czasu trwania ciąży z OM. Ale! Ja miałam uregulowane cykle. Nic po poronieniach mi się nie rozjechało. Poszłam na kontrole za 2 tygodnie i był i zarodek i serce.
Przy regularnych cyklach nie możesz stwierdzić kiedy na 100% miałaś owulacje, a przy rozregulowanych jak u Ciebie to już w ogóle.
Mysle, ze poczekaj na spokojnie :) Na chwile obecna pewnie nic złego się nie dzieje :)

Do góry