reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wahania - czy próbować zachodzić w ciążę po poronieniu

reklama
No jak wg miesiączki będzie 9 tydzień a jest młodsza o 2 tyg to 7 to chyba powinno być widać. U mnie wg miesiączki był 8 tydzień a na usg 6 i serduszko ładnie bylo widać i bilo 😍
Nie wiem dokładnie o ile, bo mi nie powiedziała konkretnie. Minimum 2 tygodnie. Prześpię się z tą myślą i jutro zadecyduje 😁

Dziewczyny mam pytanko. USG robione wg miesiączki 7t0d pokazał mały pęcherzyk, który gin określiła 4/5 tydzień. Ciąża na bank jest sporo młodsza, myślę, że minimum 2 tygodnie młodsza. bo mam długie cykle. Zarejestrowałam się teraz na USG w dniu, w którym wg miesiączki będzie 9t2d, czyli 2 tygodnie i 2 dni od ostatniego USG. Myślicie, że już wszystko będzie ładnie widać, jest szansa na ❤?
USG będzie robione w szpitalu, więc tam sprzęt mają dobry, ale boję się trochę, że może zabraknie kilku dni. Zastanawiam się czy nie przesunąć o 4 dni. Potem jeszcze muszę zrobić badania i 31.08. mam wizytę.
Ja bym chyba poszła :) z ciekawości i niecierpliwości :)
U mnie pęcherzyk z jakimś małym zawiązkiem było widać w 5+3, serce usłyszałam po raz pierwszy w 8+2. A później było już tylko lepiej :)
Nawet jakby u Ciebie serduszka nie było jeszcze widać a ciąża jest młodsza to i tak zobaczysz, ze coś tam się dzieje :) ze pęcherzyk urósł i pojawił się lokator :)

Dziewczyny, które biorą lub braly luteinę dopochwową. Wkladalyscie palcem czy tym dziwnym przyrządem? Ja palcem i jak na noc to ok ale jak włożę rano to ona dosyć szybko wycieka, czy to coś wtedy daje....

Pytanie jeszcze odnośnie zużytych strzykawek, co z nimi robicie?

Dziewczyny, które biorą lub braly luteinę dopochwową. Wkladalyscie palcem czy tym dziwnym przyrządem? Ja palcem i jak na noc to ok ale jak włożę rano to ona dosyć szybko wycieka, czy to coś wtedy daje....

Pytanie jeszcze odnośnie zużytych strzykawek, co z nimi robicie?
Samo opakowanie wyrzucam do plastiku, a strzykawkę zabezpieczam, żeby przy segregacji zatyczka nie odpadła i wrzucam do mieszanych :/

reklama
Byłam dzisiaj na USG, wg om wychodzi 6+6. I raczej owulacja mi się nie przesunęła. Jest pęcherzyk, już nie spłaszczony, już ma ładny kształt, jest ciałko żółte i nie ma zarodka... Na tym etapie powinien być.

Do góry