reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wahania - czy próbować zachodzić w ciążę po poronieniu

reklama
No właśnie tak myślałam żeby powtórzyć.. Mam nadzieję że będziemy mogli zacząć w lipcu.. :( załamał mnie ten wynik. Tyle czasu czekaliśmy a teraz znowu coś

Kochane miałam zacząć starania ale prolaktyna w styczniu wyniosła 30 a teraz 69 a norma do 25... Czy możliwe jest ze aż tak podskoczyła ze stresu albo z innych przyczyn? Jestem załamana :( myślałam że w lipcu już będziemy mogli zacząć... Odliczałam do tego czasu.. W grudniu poroniłam w 16 tygodniu ciąży

Współczuję i bardzo mi przykro, że poroniłaś już w 2 trymestrze :( Mogę zapytać czy znasz przyczynę?

Co do prolatyny - koniecznie trzeba ją zbić bo możesz mieć trudność z zajściem w ciążę. Jakie leki zażywasz? Na podwyższoną prolaktynę jak najbardziej może mieć wpływ stres, a także wysiłek fizyczny, hipoglikemia, niektóre leki, czasem jakieś nieprawidłowości ośrodkowego układu nerwowego.

Jesteś w stanie powtórzyć tę prolaktynę na samym początku cyklu?

Nie znam przyczyny. Najgorzej mnie boli że nie wiem czy to chłopiec czy dziewczynka.. Ciągle o tym myślę. Dziś mam 2 dzień cyklu to mogę powtórzyć np w 4 dniu dla pewności

Kochane miałam zacząć starania ale prolaktyna w styczniu wyniosła 30 a teraz 69 a norma do 25... Czy możliwe jest ze aż tak podskoczyła ze stresu albo z innych przyczyn? Jestem załamana :( myślałam że w lipcu już będziemy mogli zacząć... Odliczałam do tego czasu.. W grudniu poroniłam w 16 tygodniu ciąży
Prolaktyna może skakać od stresu. Tak jak dziewczyny już pisały ważny jest dzień cyklu, w którym się robi badanie.
Prolaktyna jest bardzo ważna przy zajściu w ciążę. Ja też kiedyś miałam problem i brałam tabletki.

Nie znam przyczyny. Najgorzej mnie boli że nie wiem czy to chłopiec czy dziewczynka.. Ciągle o tym myślę. Dziś mam 2 dzień cyklu to mogę powtórzyć np w 4 dniu dla pewności

Przykro mi, że tak Ci doskwiera brak znajomości płci, teraz już pewnie nie wiele da się zrobić.... Na pewno to był mały aniołeczek, który po prostu przełożył datę spotkania z Wami na trochę dalszy okres....
Myślę, że warto powtórzyć prolaktynę jutro. Tak jak już wszystkie pisałyśmy to ważny wskaźnik przy chęci zajścia w ciążę.
Ja przed pierwszą ciążą miałam wysoką prolaktynę do tego stopnia, że endokrynolog mnie zapytał wprost czy nie cieknie mi mleko z piersi.... :p PO wykonaniu MR głowy okazało się, że mam jakąś torbiel na szyszynce..... Dostałam leki, po 2 miesiącach prolaktyna była idealna :) a synek powstał za pierwszym podejściem 🙃

reklama
Do góry