reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wahania - czy próbować zachodzić w ciążę po poronieniu

Dziewczyny tak się zastanawiałam czy pisać. Ja mam długie cykle ok. 35 dniowe, ale czasem zdarzy się 32 a czasem 40. Jestem w trakcie urlopu i cały czas bałam się, że okres się przesunie i na urlopie mi się trafi. We wtorek miałam 36 DC, zrobiłam test i bialutko. W piątek dalej cisza a to już 39 dc a że w niedzielę wyjeżdżaliśmy, to poleciałam po jeszcze jeden test i w sobotę rano 40 dc i bingo są dwie kreski. Odrazu pobiegłam na betę i beta 62, zrobiłam też progesteron i wyszedł 24. Owulacja musiała być późno, skoro we wtorek test był biały, ale on w sumie był jakiś bio i miał czułość 20, ale tak średnio policzyłam, to wtedy mogło być 15. Cieszę się a zarazem się boję. W sumie jestem pozytywnie nastawiona. Tym razem musi się udać ❤. Myślę, że do 3 razy sztuka ❤.
Jeszcze termin porodu ciąży, którą poroniłam miałam w książeczce wpisany 25.07.2020r i test pozytywny wyszedł 25.07.2020- mam nadzieję, że to dobry znak ❤. Jeszcze dzień ostatniej miesiączki to 16.06.2020 r a to dzień urodzin mojego synka ❤.Zobacz załącznik 1154140
Dziewczyny czy progesteron na tym etapie 24 jest ok?
Jutro będę dopiero dzwonić do przychodni. Mam ewentualnie luteinę dopochwową, ale boję się na własną rękę.
Ale super! 🥰🥰🥰 i te daty... 🥺 oby to był dobry znak! ❤ umów się jak najszybciej na wizytę. Wiadomo ze tak szybko nic nie będzie widać ale po poronieniu chyba lepiej być od razu pod okiem lekarza 🙂

reklama
Dziewczyny, która z Was robiła d-dimery? Mama dzisiaj wdała się w dyskusje z Panią laborantką, użaliła jej się że puchną mi kostki, że lekarze to bagatelizują, a teraz jeszcze to poronienie i mama do niej z hasłem, że Pani tutaj dużo pacjentów spotyka i co by Pani radziła jeszcze zbadać. No a ona jej na to że właśnie D dimery dają też jakiś obraz skoro pojawiają się obrzęki itd 🤔 nie jest to drogie, 40zl a i tak musze jutro jechać skontrolować tsh i ft4 to od razu bym to sprawdziła 🤨 strasznie kusi mnie jeszcze białko c i s, ale jedno z nich kosztuje już 100zl.. Znowu blokują mnie ceny 😟

Dziewczyny, która z Was robiła d-dimery? Mama dzisiaj wdała się w dyskusje z Panią laborantką, użaliła jej się że puchną mi kostki, że lekarze to bagatelizują, a teraz jeszcze to poronienie i mama do niej z hasłem, że Pani tutaj dużo pacjentów spotyka i co by Pani radziła jeszcze zbadać. No a ona jej na to że właśnie D dimery dają też jakiś obraz skoro pojawiają się obrzęki itd 🤔 nie jest to drogie, 40zl a i tak musze jutro jechać skontrolować tsh i ft4 to od razu bym to sprawdziła 🤨 strasznie kusi mnie jeszcze białko c i s, ale jedno z nich kosztuje już 100zl.. Znowu blokują mnie ceny 😟

Ja robiłam i ddimery i oba białka. 🙈🙉

Ostatnia edycja:
Nie. U mnie z wyników nic nie wyszło. Gin powiedziała, że da profilaktycznie, zobaczymy. Dziś będę dzwonić.

To fakt, ale on przeżył bardzo pierwsze poronienie jeśli chodzi o mnie. To wszystko przebiegło dość tragicznie i boi się o mnie.
Z drugiej strony to on podchodzi do dziecka że jak będzie to ok jak nie to też ok, choć pewnie w głębi serca chce.
Oby teraz wszystko było dobrze ❤.

Musi być dobrze!! I nawet nie myśl inaczej! Zabraniam :angry::rofl2:
Rozumiem doskonale Twojego mąża bo mój też był przerażony po poronieniu i po tym jak nie wiadomo było czy się porządnie wszystko oczyściło..... A u Ciebie faktycznie to pierwsze poronienie było przerażające z opowieści....
Pamiętam doskonale jak do mnie napisałaś na początku tego wątku 😘
Musisz dać mu czas, pewnie jest zdystansowany, żeby też nie zapeszyć....
Trzymajcie się dzielnie 🍀
Ja robiłam i ddimery i oba białka. 🙈🙉

A czego się dowiedziałaś po zrobieniu tych badań?

Musi być dobrze!! I nawet nie myśl inaczej! Zabraniam :angry::rofl2:
Rozumiem doskonale Twojego mąża bo mój też był przerażony po poronieniu i po tym jak nie wiadomo było czy się porządnie wszystko oczyściło..... A u Ciebie faktycznie to pierwsze poronienie było przerażające z opowieści....
Pamiętam doskonale jak do mnie napisałaś na początku tego wątku 😘
Musisz dać mu czas, pewnie jest zdystansowany, żeby też nie zapeszyć....
Trzymajcie się dzielnie 🍀

A czego się dowiedziałaś po zrobieniu tych badań?

Ddimery robiłam jako diagnostykę zespołu antyfosfolipidowego razem z przeciwciałami antykardiolipidowymi i przeciwciałami beta glikoproteinowymi, antykoagulantem tocznia i czasem krzepnięcia. Po poronienia przeciwciała antykardiolipididowe miałam w igm podwyższone i stąd reszta badań.
Oba białka i C i S chyba też odpowiadają za procesy krzepnięcia krwi tu wyniki miałam w normie.

Kochane miałam zacząć starania ale prolaktyna w styczniu wyniosła 30 a teraz 69 a norma do 25... Czy możliwe jest ze aż tak podskoczyła ze stresu albo z innych przyczyn? Jestem załamana :( myślałam że w lipcu już będziemy mogli zacząć... Odliczałam do tego czasu.. W grudniu poroniłam w 16 tygodniu ciąży

Kochane miałam zacząć starania ale prolaktyna w styczniu wyniosła 30 a teraz 69 a norma do 25... Czy możliwe jest ze aż tak podskoczyła ze stresu albo z innych przyczyn? Jestem załamana :( myślałam że w lipcu już będziemy mogli zacząć... Odliczałam do tego czasu.. W grudniu poroniłam w 16 tygodniu ciąży
Ja niestety nie pomogę. Za co w ogóle odpowiada prolaktyna? 🤔 jejku, 16 tydzień to już tak daleko.. Znasz przyczynę? 😕😔

Robiłaś badanie między 2 a 5dc?

reklama
Do góry