reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wahania - czy próbować zachodzić w ciążę po poronieniu

Udało mi się jedynie zarejestrować na 6.08. Myślałam, że uda się jakaś teleporada, ale nici z tego. Teraz jesteśmy nad morzem do soboty. Tak myślę czy nie iść prywatnie na początku tygodnia...
Jeśli nie masz zastrzyków to idź jak najszybciej.
Nawet jeśli z badań nic nie wyszło powinnaś zacząć brać najpóźniej od dodatniego testu.
Po dwóch poronieniech lekarze dają profilaktycznie.

Ja umówiłam się na piątek do ginekologa, dalej mam delikatne brązowe plamienie. Jak dziewczyny na forum doradziły odstawiłam dziś acard, plamienie się zmniejsza. Całymi dniami leżę. Martwi mnie to plamienie.... No cóż w piątek się okaże. Testy dalej pozytywne.
IMG_20200728_102313.jpeg

reklama
Nawet jeśli z badań nic nie wyszło powinnaś zacząć brać najpóźniej od dodatniego testu.

Ja umówiłam się na piątek do ginekologa, dalej mam delikatne brązowe plamienie. Jak dziewczyny na forum doradziły odstawiłam dziś acard, plamienie się zmniejsza. Całymi dniami leżę. Martwi mnie to plamienie.... No cóż w piątek się okaże. Testy dalej pozytywne.Zobacz załącznik 1155150

Piękne krechy
Trzymam kciuki 🤗👌

A który to będzie tydzień?

Ja umówiłam się na piątek do ginekologa, dalej mam delikatne brązowe plamienie. Jak dziewczyny na forum doradziły odstawiłam dziś acard, plamienie się zmniejsza. Całymi dniami leżę. Martwi mnie to plamienie.... No cóż w piątek się okaże. Testy dalej pozytywne.Zobacz załącznik 1155150
Teraz z bety wyszedł 3 tydzień. To w sobotę teraz będzie 4. Myślę, że owu była dużo później.
A dają heparynę refundowaną profilaktycznie? Ja już sama nie wiem...

Teraz z bety wyszedł 3 tydzień. To w sobotę teraz będzie 4. Myślę, że owu była dużo później.
Dobra wola lekarza, ale jeśli z badań nic nie wyszło to nie ma podstaw do refundację heparyny. Niestety clexane jest drogi, można prosić o neoparin on jest tańszy.

Piątek już niedługo! Najważniejsze, że plamienie się zmniejsza! 🍀 Dobrze, że odstawiłaś acard. Ty go brałaś na własną rękę czy po konsultacji z ginem? Krechy masz tłuściutkie, wypasione! :-) :)

A sama w sobie dobrze się czujesz? Pierwszą ciążę miałaś bezproblemową i bez leków, prawda?

Jak w ogóle Wasze wakacje? Pogoda dopisuje to pewnie korzystacie? 🌞 Gdzie jesteście? :)

Piątek już niedługo! Najważniejsze, że plamienie się zmniejsza! [emoji256] Dobrze, że odstawiłaś acard. Ty go brałaś na własną rękę czy po konsultacji z ginem? Krechy masz tłuściutkie, wypasione! :-) :)
Ginekolog kazał mi brać acard 150 przez cały cykl i heparyne od owulacji ( przyznaje się, przez 3 cykle brałam od owulacji do okresu, a ten cykl co się udało był czwartym cyklem i nie brałam [emoji14]
Byłam już zrezygnowana staraniami, że się nie udaję i myślałam że już nigdy się nie uda...
Więc pierwsze zastrzyk wzięłam dopiero po teście na którym była blada kreska.

Ja właśnie też będę jeszcze dociekać czy z moimi wynikami iść w ta heparynę czy jednak próbować bez. Jutro będę dzwonic do hematologa, ciekawe na kiedy mnie upchnie w kalendarz. I w sumie jeśli on będzie widział wskazania do heparyny to powinien mi też w razie w dać receptę 🤔

Dobra wola lekarza, ale jeśli z badań nic nie wyszło to nie ma podstaw do refundację heparyny. Niestety clexane jest drogi, można prosić o neoparin on jest tańszy.
Ech ciężkie to wszystko. Nie wiem czy uda mi się wcześniej z tą heparyną. Ta gin co chodzę na NFZ to tak średnio chciała i powiedziała, że jak już to da mi od serduszka.
Nie mam takiego gin, do którego zadzwonię i jestem cały czas w kontakcie. Jedynie do tej na NFZ mogę spróbować prywatnie...
Piątek już niedługo! Najważniejsze, że plamienie się zmniejsza! 🍀 Dobrze, że odstawiłaś acard. Ty go brałaś na własną rękę czy po konsultacji z ginem? Krechy masz tłuściutkie, wypasione! :-) :)

A sama w sobie dobrze się czujesz? Pierwszą ciążę miałaś bezproblemową i bez leków, prawda?

Jak w ogóle Wasze wakacje? Pogoda dopisuje to pewnie korzystacie? 🌞 Gdzie jesteście? :)
Tak w pierwszą ciążę nie mogłam zajść ale z pomocą się udało i ciąża mega bezproblemowa, bez żadnych leków.
Czuję się dobrze. Czasem trochę brzuch pobolewa.
Wakacje super 👍, pogoda dopisuje. Dziś coś chłodniej.
Sorki, że odrazu nie odpisuje, ale nie wiem o co chodzi, ale w domkach nie mamy zasięgu internetu na telefonach i ich wifi też beznadziejne. Wyjdę kawałek za domek i jest ok.

Kochane miałam zacząć starania ale prolaktyna w styczniu wyniosła 30 a teraz 69 a norma do 25... Czy możliwe jest ze aż tak podskoczyła ze stresu albo z innych przyczyn? Jestem załamana :( myślałam że w lipcu już będziemy mogli zacząć... Odliczałam do tego czasu.. W grudniu poroniłam w 16 tygodniu ciąży
Bardzo Ci współczuję tak dużej ciąży już chodź na każdym etapie strata jest straszna jeśli mogę spytać co się stało w tym 16 tyg? Już doczytałam że nie znasz przyczyny. Przykro mi. A to było poronienie zatrzymane czy jakiś krwotok jeżeli nie masz ochoty o tym pisać to nie odpisuje.

reklama
@MalyGosc , a Ty gdzie się zaszyłaś? Co u Ciebie? :blink:
:)
Jestem, jestem :)
U mnie wszystko w porządku, tylko teraz korzystamy z pogody i dużo podróżujemy.
W przyszły czwartek połówkowe.
A teraz czekam z niecierpliwością aż ruchy będą na tyle częste i na tyle silne, żebym czasem nie popadała w stres, ze nic nie czuje :)

Do góry