reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wahania - czy próbować zachodzić w ciążę po poronieniu

Szukałam kiedyś, podobno są 😁 pytanie tylko czy działają. Ja na razie nie eksperymentuje bo za dużo będzie tych tabsów u mnie 🤦‍♀️ wiem ze ktos kiedyś polecał z lab one libido her

Ciekawe na jakiej zasadzie to działa :p i czy jak np zaczęłybyśmy regularnie łykać to atakowałybyśmy naszych facetów o każdej porze dnia i nocy, niezależnie od miejsca 🤪 Potem by gadali między sobą "ale niewyżyte te nasze kobiety" 🤣🤣🤣

Chyba są, ale nie zagłębiałem się w temat 😁

Hihi, no ja się nie zamierzam zagłębiać 🤪 Taką sobie mnie wybrał to teraz niech się męczy :cool2:🤪

Dokładnie, masz rację w 100%. Mam ogromne wsparcie w mojej szefowej. Ona rozumie, trzyma kciuki, żeby się udało. Co miesiąc jak widzi moje dziwne zachcianki w pracy ( A mam je ciągle, np śledź, A później był mars, albo cokolwiek czekoladowego ) to mówi to już? Już się udało? Mega kobieta, przeszła to samo, Tylko że ma 3 dzieci. Zobaczymy czy teraz się uda, cykl był idealny 😁

Super, że trafiłaś na taką fajną szefową :) Przynajmniej masz w niej wsparcie i zrozumienie :)
Czekamy na pocyklowe newsy :)

Mam już rozpisaną suplementację. Będę zamawiać jutro witaminki. Za miesiąc sprawdzę życzy wyniki idą w dobrą stronę 🙄 dzisiaj jestem trochę lepiej nastawiona niż wczoraj. Jeśli jesteście ciekawe to mogę wstawić co będę zamawiać 🙂 akurat sporo czytałam na grupie o mthfr na fejsbuku i dziewczyny polecały te zestawy.

Wiadomo, że chcemy! :D Dawaj !! :D

reklama
Ciekawe na jakiej zasadzie to działa :p i czy jak np zaczęłybyśmy regularnie łykać to atakowałybyśmy naszych facetów o każdej porze dnia i nocy, niezależnie od miejsca 🤪 Potem by gadali między sobą "ale niewyżyte te nasze kobiety" 🤣🤣🤣

Hihi, no ja się nie zamierzam zagłębiać 🤪 Taką sobie mnie wybrał to teraz niech się męczy :cool2:🤪

Super, że trafiłaś na taką fajną szefową :) Przynajmniej masz w niej wsparcie i zrozumienie :)
Czekamy na pocyklowe newsy :)

Wiadomo, że chcemy! :D Dawaj !! :D
Ja już też nie mogę się doczekać, ale grzecznie poczekam do pierwszego dnia terminu @🙈

No u mnie z tymi potrzebami to też jest dramat... Powoli zaczynam mieć wyrzuty sumienia bo teraz od zabiegu do miesiączki mieliśmy wskazania od ginekologa żeby jednak wstrzymać się ze stosunkiem. Wczoraj wieczorem pojawiła się w końcu krew! 😁 brzuch zaczął boleć i w końcu zawory puściły 🙈 dokładnie 4tyg i 1 dz po zabiegu. Mam nadzieję że ten cykl będzie trwał ok 28 dni i że nic mi się nie rozjedzie 🤦‍♀️
Muszę w końcu zadbać trochę o męża bo aż mi go szkoda 🤫

Mi się po poronieniu rozjechały totalnie cykle. Pierwsza @ przyszła po 4 tyg ale kolejna po 35 dniach gdzie normalnie miałam cykle 28 dni jak w zegarku bez minuty spóźnienie.

A ja to akurat potrzeby mam duuze 😁💪🙈 więc się raczej dobraliśmy.

Załączniki

• Screenshot_2020-07-25-17-34-04-738_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2020-07-25-17-34-04-738_com.android.chrome.jpg
    179,4 KB · Wyświetleń: 44
  • Screenshot_2020-07-25-17-34-27-250_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2020-07-25-17-34-27-250_com.android.chrome.jpg
    121,1 KB · Wyświetleń: 45
  • Screenshot_2020-07-25-17-34-56-871_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2020-07-25-17-34-56-871_com.android.chrome.jpg
    154,4 KB · Wyświetleń: 47
  • Screenshot_2020-07-25-17-35-25-918_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2020-07-25-17-35-25-918_com.android.chrome.jpg
    167,2 KB · Wyświetleń: 44
  • Screenshot_2020-07-25-17-36-12-238_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2020-07-25-17-36-12-238_com.android.chrome.jpg
    145,6 KB · Wyświetleń: 46
ja mam jeszcze większy zasób 🙈
Napisz nam też co Ty zażywasz 🙂🙂🙂
Faktycznie niezły arsenał! 😀
Nie ma możliwości znaleźć suplement, który zawierały to wszystko w jednej tabletce? 😉
Wiesz co, na grupie mthfr Polska na fejsie bardzo polecają taki preparat jak optimal prenatal. Ale raz że jest w ciul drogi (270zl chyba i wystarcza na miesiąc) a dwa to są problemy z dostępnością. Bywa tak że dziewczynom się kończy opakowanie a wszystkie magazyny puste. I musza później kombinować z zamiennikami. Mnie najbardziej zależało żeby była dużą dawka wit b12 w tej aktywnej formie, tutaj będę miała 1000jednostek. Podobno musze też brać więcej folianu (800j) żeby zbić ten wysoki poziom kwasu foliowego u mnie 🤷‍♀️ jak już to wszystko zamówię i zaczne zażywać to po miesiącu zrobię badania kontrolne. Zobaczymy czy będzie efekt w którąś stronę 🙂

ja mam jeszcze większy zasób 🙈

Co jeszcze łykasz?

Napisz nam też co Ty zażywasz 🙂🙂🙂

Wiesz co, na grupie mthfr Polska na fejsie bardzo polecają taki preparat jak optimal prenatal. Ale raz że jest w ciul drogi (270zl chyba i wystarcza na miesiąc) a dwa to są problemy z dostępnością. Bywa tak że dziewczynom się kończy opakowanie a wszystkie magazyny puste. I musza później kombinować z zamiennikami. Mnie najbardziej zależało żeby była dużą dawka wit b12 w tej aktywnej formie, tutaj będę miała 1000jednostek. Podobno musze też brać więcej folianu (800j) żeby zbić ten wysoki poziom kwasu foliowego u mnie 🤷‍♀️ jak już to wszystko zamówię i zaczne zażywać to po miesiącu zrobię badania kontrolne. Zobaczymy czy będzie efekt w którąś stronę 🙂

Trzymam kciuki, żeby te wszystkie tabsy jak najszybciej poprawiły Twoje wyniki ✊ ✊
Na co jest witamina K2 ? Coś z krzepliwością krwi?

Co jeszcze łykasz?

Trzymam kciuki, żeby te wszystkie tabsy jak najszybciej poprawiły Twoje wyniki ✊ ✊
A mnie się pytaj... 🤷‍♀️🤷‍♀️ nie wiem 😁 cos z krzepliwoscia tam jest, ale to chyba sama witamina K. A k2 chyba pomaga się wchlaniac wit D 🤔 mnie znów jakaś dziewczyna na fejsbuku nastraszyła że mogę mieć problemy z jelitami, z wchlanianiem i że powinnam być na diecie bez mleka i bez glutenu 🤦‍♀️ i zaś schizuje dzisiaj. Dobrze że popołudniu idziemy na urodziny bo znów tylko o tym wchlanianiu myślę 🙁😟

reklama
Co jeszcze łykasz?

Ja cały kompleks Wit b12, cynk, lukrecja, magnez, nac, Wit E, probiotyki.
Wszystko ustalone z dietetykiem u mnie na 1 miejscu zbicie homocysteiny

Do góry