reklama
Dolvit
Fanka BB :)
Cześć dziewczyny. Jestem po drugim zabiegu łyżeczkowania. Pierwszy w sierpniu drugi wczoraj. Poronienia w 1 trymestrze. Chcemy się wziąć za siebie przed kolejną ciąża- zrobić jak najwięcej badań, leczyć się. Może któraś poleci dobrego ginekologa i sprawdzonego z Łodzi lub Warszawy lub Radomia? Dobrze jakby był też immunologiem. Pomocy
MalyGosc
Cześć dziewczyny. Jestem po drugim zabiegu łyżeczkowania. Pierwszy w sierpniu drugi wczoraj. Poronienia w 1 trymestrze. Chcemy się wziąć za siebie przed kolejną ciąża- zrobić jak najwięcej badań, leczyć się. Może któraś poleci dobrego ginekologa i sprawdzonego z Łodzi lub Warszawy lub Radomia? Dobrze jakby był też immunologiem. Pomocy
W Warszawie mogę Ci polecić z całego serca Gabinety Łucka, maja bardzo di Rych specjalistów i dodatkowo współpracują ze szpitalem św. Zofii na Żelaznej. Chodzę tam do dr Grzegorza Rębisia. Jest moim ginekologiem od jakiegoś czasu już i mam do niego pełne zaufanie. Nie jest co prawda immunologiem, ale potrafi dać namiar na dobrych specjalistów
Zabulinka_86
A które poronienie?Witam
Może któraś mi podpowie czy powinnam zrobić jakieś badania przed kolejnymi staraniami w sumie to przytulanie jest już teraz ale może powinnam się udać na jakieś badania
Wielka Mi :)
Witaj, przykro mi, że musisz przez to przechodzić drugi raz Ja nie jestem w stanie Ci pomóc, nie robiłam żadnych badań i moja świadomość w tym temacie jest znikoma. Ale gdybyś potrzebowała zwykłej rozmowy to służę pomocą.
Wielka Mi :)
@Kamy_czek , jak się czujesz? Przeżyłaś ostatnie pożegnanie? Córeczki też uczestniczyły? Odezwij się do nas, proszę.
2 to teraz lekarz chyba powinien posprawdzacA które poronienie?
MalyGosc
2 to teraz lekarz chyba powinien posprawdzac
Tez mam dwie straty z rzędu i niestety to już nie może być przypadek Zróbcie sobie badania, na wszystko znajdzie się rozwiązanie. Trzeba jedynie dojść do przyczyny
reklama
Zabulinka_86
Ja bylam u rodzinnego to odesłała mnie do ginekologa. Ginekolog mówił, że tak się zdarza. U mnie też dwa poronienia. Myślę jednak, że dwa poronienia z rzędu to jednak już nie przypadek. Mam wrażenie, że dzisiejsi lekarze, głównie Ci na NFZ to mają w dupie.2 to teraz lekarz chyba powinien posprawdzac
Ja będę robić badania tarczycowe TSH, FT4, FT3, anty-TG, anty-TPO.
Oprócz tego badania na zespół abtyfosfolipidowy: antykoagulant toczniowy, beta-2 glikoproteinie IGG i IGM, przeciwciała kardiolipinowe IGG i IGM.
Dodatkowo przeciwciała przeciwko antygenom łożyska APA, przeciwciała przeciwjądrowe ANA, białko c I białko s.
I jeszcze badania na trombofilie.
Można zrobić jeszcze kariotypy i to robisz Ty i mąż, ale ja to zrobię później. Spróbuję skombinować skierowanie na NFZ, bo to za dwie osoby ok. 1000 zł.
Podziel się: