reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wahania - czy próbować zachodzić w ciążę po poronieniu

reklama
Cześć dziewczyny. Jestem po drugim zabiegu łyżeczkowania. Pierwszy w sierpniu drugi wczoraj. Poronienia w 1 trymestrze. Chcemy się wziąć za siebie przed kolejną ciąża- zrobić jak najwięcej badań, leczyć się. Może któraś poleci dobrego ginekologa i sprawdzonego z Łodzi lub Warszawy lub Radomia? Dobrze jakby był też immunologiem. Pomocy

Cześć dziewczyny. Jestem po drugim zabiegu łyżeczkowania. Pierwszy w sierpniu drugi wczoraj. Poronienia w 1 trymestrze. Chcemy się wziąć za siebie przed kolejną ciąża- zrobić jak najwięcej badań, leczyć się. Może któraś poleci dobrego ginekologa i sprawdzonego z Łodzi lub Warszawy lub Radomia? Dobrze jakby był też immunologiem. Pomocy

W Warszawie mogę Ci polecić z całego serca Gabinety Łucka, maja bardzo di Rych specjalistów i dodatkowo współpracują ze szpitalem św. Zofii na Żelaznej. Chodzę tam do dr Grzegorza Rębisia. Jest moim ginekologiem od jakiegoś czasu już i mam do niego pełne zaufanie. Nie jest co prawda immunologiem, ale potrafi dać namiar na dobrych specjalistów

Witam
Może któraś mi podpowie czy powinnam zrobić jakieś badania przed kolejnymi staraniami w sumie to przytulanie jest już teraz ale może powinnam się udać na jakieś badania

Witaj, przykro mi, że musisz przez to przechodzić drugi raz :( Ja nie jestem w stanie Ci pomóc, nie robiłam żadnych badań i moja świadomość w tym temacie jest znikoma. Ale gdybyś potrzebowała zwykłej rozmowy to służę pomocą.

reklama
2 to teraz lekarz chyba powinien posprawdzac
Ja bylam u rodzinnego to odesłała mnie do ginekologa. Ginekolog mówił, że tak się zdarza. U mnie też dwa poronienia. Myślę jednak, że dwa poronienia z rzędu to jednak już nie przypadek. Mam wrażenie, że dzisiejsi lekarze, głównie Ci na NFZ to mają w dupie.
Ja będę robić badania tarczycowe TSH, FT4, FT3, anty-TG, anty-TPO.
Oprócz tego badania na zespół abtyfosfolipidowy: antykoagulant toczniowy, beta-2 glikoproteinie IGG i IGM, przeciwciała kardiolipinowe IGG i IGM.
Dodatkowo przeciwciała przeciwko antygenom łożyska APA, przeciwciała przeciwjądrowe ANA, białko c I białko s.
I jeszcze badania na trombofilie.

Można zrobić jeszcze kariotypy i to robisz Ty i mąż, ale ja to zrobię później. Spróbuję skombinować skierowanie na NFZ, bo to za dwie osoby ok. 1000 zł.

Do góry