reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wahania - czy próbować zachodzić w ciążę po poronieniu

reklama
Cześć dziewczyny. Jestem po drugim zabiegu łyżeczkowania. Pierwszy w sierpniu drugi wczoraj. Poronienia w 1 trymestrze. Chcemy się wziąć za siebie przed kolejną ciąża- zrobić jak najwięcej badań, leczyć się. Może któraś poleci dobrego ginekologa i sprawdzonego z Łodzi lub Warszawy lub Radomia? Dobrze jakby był też immunologiem. Pomocy

Cześć dziewczyny. Jestem po drugim zabiegu łyżeczkowania. Pierwszy w sierpniu drugi wczoraj. Poronienia w 1 trymestrze. Chcemy się wziąć za siebie przed kolejną ciąża- zrobić jak najwięcej badań, leczyć się. Może któraś poleci dobrego ginekologa i sprawdzonego z Łodzi lub Warszawy lub Radomia? Dobrze jakby był też immunologiem. Pomocy

W Warszawie mogę Ci polecić z całego serca Gabinety Łucka, maja bardzo di Rych specjalistów i dodatkowo współpracują ze szpitalem św. Zofii na Żelaznej. Chodzę tam do dr Grzegorza Rębisia. Jest moim ginekologiem od jakiegoś czasu już i mam do niego pełne zaufanie. Nie jest co prawda immunologiem, ale potrafi dać namiar na dobrych specjalistów

Witam
Może któraś mi podpowie czy powinnam zrobić jakieś badania przed kolejnymi staraniami w sumie to przytulanie jest już teraz ale może powinnam się udać na jakieś badania

Witaj, przykro mi, że musisz przez to przechodzić drugi raz :( Ja nie jestem w stanie Ci pomóc, nie robiłam żadnych badań i moja świadomość w tym temacie jest znikoma. Ale gdybyś potrzebowała zwykłej rozmowy to służę pomocą.

reklama
2 to teraz lekarz chyba powinien posprawdzac
Ja bylam u rodzinnego to odesłała mnie do ginekologa. Ginekolog mówił, że tak się zdarza. U mnie też dwa poronienia. Myślę jednak, że dwa poronienia z rzędu to jednak już nie przypadek. Mam wrażenie, że dzisiejsi lekarze, głównie Ci na NFZ to mają w dupie.
Ja będę robić badania tarczycowe TSH, FT4, FT3, anty-TG, anty-TPO.
Oprócz tego badania na zespół abtyfosfolipidowy: antykoagulant toczniowy, beta-2 glikoproteinie IGG i IGM, przeciwciała kardiolipinowe IGG i IGM.
Dodatkowo przeciwciała przeciwko antygenom łożyska APA, przeciwciała przeciwjądrowe ANA, białko c I białko s.
I jeszcze badania na trombofilie.

Można zrobić jeszcze kariotypy i to robisz Ty i mąż, ale ja to zrobię później. Spróbuję skombinować skierowanie na NFZ, bo to za dwie osoby ok. 1000 zł.

Do góry