reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wahania - czy próbować zachodzić w ciążę po poronieniu

Dziekuje za odpowiedz .. niestety tym razem nie uda się uniknąć zabiegu według lekarzy, Wiec będę musiała przejść procedurę w szpitalu.. strasznie to przeżywam, mam dopiero 21 lat i nie spodziewałam się ze będę miała w tak młodym wieku już takie problemy :(
[...] Mam jeszcze jedno pytanie, czy przy indukowanie poronienia na sali byłyście przydzielane do kobiet w takich samych sytuacjach ? Niesety słyszałam ze w moim mieście roniace leżą na jednej sali z ciężarnymi..

To rzeczywiście bardzo przykre, że jesteś taka młodziutka a już musisz taki stres przeżywać :(

W szpitalu, w którym ja leżałam są dwa osobne oddziały: położniczy na 1 piętrze i ginekologiczno-onkologiczny na 4 piętrze. Poronienia są kierowane właśnie tam na 4 piętro, żeby nie musiec patrzeć na kobietki z wielkimi brzuszkami albo te, które właśnie zostały mamami. Z drugiej strony myślę, że działa to dwubiegunowo. Na pewno nie chcą też straszyć przyszłych mam, będących chwilę przed porodem, kładąc je na sali z inną dziewczyną, która jest w trakcie poronienia....
Leży się w sali 2-osobowej zawsze z dziewczyną w tej samej sytuacji.

Dziwisz się? Ja się jeszcze niemądra dziwię? Przecież to facet! :D

No racja! Ci to jak zwykle mają z górki 💁‍♀️ 🤪

reklama
Dziewczyny nie na temat, ale już sama nie wiem co ubrać na komunię 🙄😏.
Dziś przyszła kiecka z neta i nie jestem przekonana. Wydaje mi się, że mnie poszerza a i tak do malutkich nie należę 🙈🙊.
Co sądzicie? Ale szczerze.

Załączniki

• IMG_20200527_175426~2.jpg
    IMG_20200527_175426~2.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 49
  • IMG_20200527_175435~2.jpg
    IMG_20200527_175435~2.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 48
Dziewczyny nie na temat, ale już sama nie wiem co ubrać na komunię 🙄😏.
Dziś przyszła kiecka z neta i nie jestem przekonana. Wydaje mi się, że mnie poszerza a i tak do malutkich nie należę 🙈🙊.
Co sądzicie? Ale szczerze.
A co myślisz, żeby dodać do niej jakiś szerszy pasek zamiast tego co jest przy sukience?
Bo jak na komunię to fajna kiecka, delikatna i bardzo kobieca. Jak pasek będzie szerszy to da Ci większe wcięcie w tali, wysmukli odrobinę, podkreśli biust ❤️
Spróbuj dobrać pasek pod kolor butów i torebki.
A z tą wielkością, na litość boską, nie przesadzaj :)

A co myślisz, żeby dodać do niej jakiś szerszy pasek zamiast tego co jest przy sukience?
Bo jak na komunię to fajna kiecka, delikatna i bardzo kobieca. Jak pasek będzie szerszy to da Ci większe wcięcie w tali, wysmukli odrobinę, podkreśli biust ❤
Spróbuj dobrać pasek pod kolor butów i torebki.
A z tą wielkością, na litość boską, nie przesadzaj :)
W sumie dobra myśl, tylko chyba nie mam takiego szerokiego...

Mam jeszcze taką starą. Jednak ciemny kolor wyszczupla, ale na komunię myślę, że jasna powinna być...

Załączniki

• IMG_20200527_175901~2.jpg
    IMG_20200527_175901~2.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 43
  • IMG_20200527_175907~2.jpg
    IMG_20200527_175907~2.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 41
Mam jeszcze taką starą. Jednak ciemny kolor wyszczupla, ale na komunię myślę, że jasna powinna być...

Kobiece są obie :) I faktycznie - wg stereotypów na komunię chyba lepsza jaśniejsza, chociaż moim zdaniem każdy powinien iść w tym w czym czuje się najlepiej :)
Zastanawiam się tylko czy ta jasna nie jest na Ciebie troszkę za szeroka właśnie w pasie/biodrach?

Ta czarna ma super krój - leży jak ulał :-) :)🤩

Ja też leżałam na oddziale ginekologii operacyjnej etc. Porodówka jest zupełnie gdzie indziej. Razem ze mną na sali dwie dziewczyny. Z jedną dużo rozmawiałam i nawzajem się wspierałyśmy. Druga głównie milczała, miała 15 lat. Wszystkie poronienie zatrzymane, tabletki a potem zabieg.

Kobiece są obie :) I faktycznie - wg stereotypów na komunię chyba lepsza jaśniejsza, chociaż moim zdaniem każdy powinien iść w tym w czym czuje się najlepiej :)
Zastanawiam się tylko czy ta jasna nie jest na Ciebie troszkę za szeroka właśnie w pasie/biodrach?

Ta czarna ma super krój - leży jak ulał :-) :)🤩
Ona ma chyba taki krój, że jest luźniejsza 🤔.

reklama
Ja też leżałam na oddziale ginekologii operacyjnej etc. Porodówka jest zupełnie gdzie indziej. Razem ze mną na sali dwie dziewczyny. Z jedną dużo rozmawiałam i nawzajem się wspierałyśmy. Druga głównie milczała, miała 15 lat. Wszystkie poronienie zatrzymane, tabletki a potem zabieg.

Kurcze, to w wieku 15 lat też zdarzają się poronienia.....? :eek:
Rozumiem, że to z wpadki?

Ona ma chyba taki krój, że jest luźniejsza 🤔.

Chlaśnij sobie fotkę jak skombinujesz szerszy pasek bo to faktycznie może zmienić ułożenie tej sukienki :)

Do góry