reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wahania - czy próbować zachodzić w ciążę po poronieniu

Dziekuje za odpowiedz .. niestety tym razem nie uda się uniknąć zabiegu według lekarzy, Wiec będę musiała przejść procedurę w szpitalu.. strasznie to przeżywam, mam dopiero 21 lat i nie spodziewałam się ze będę miała w tak młodym wieku już takie problemy :(
[...] Mam jeszcze jedno pytanie, czy przy indukowanie poronienia na sali byłyście przydzielane do kobiet w takich samych sytuacjach ? Niesety słyszałam ze w moim mieście roniace leżą na jednej sali z ciężarnymi..

To rzeczywiście bardzo przykre, że jesteś taka młodziutka a już musisz taki stres przeżywać :(

W szpitalu, w którym ja leżałam są dwa osobne oddziały: położniczy na 1 piętrze i ginekologiczno-onkologiczny na 4 piętrze. Poronienia są kierowane właśnie tam na 4 piętro, żeby nie musiec patrzeć na kobietki z wielkimi brzuszkami albo te, które właśnie zostały mamami. Z drugiej strony myślę, że działa to dwubiegunowo. Na pewno nie chcą też straszyć przyszłych mam, będących chwilę przed porodem, kładąc je na sali z inną dziewczyną, która jest w trakcie poronienia....
Leży się w sali 2-osobowej zawsze z dziewczyną w tej samej sytuacji.

Dziwisz się? Ja się jeszcze niemądra dziwię? Przecież to facet! :D

No racja! Ci to jak zwykle mają z górki 💁‍♀️ 🤪

reklama
Dziewczyny nie na temat, ale już sama nie wiem co ubrać na komunię 🙄😏.
Dziś przyszła kiecka z neta i nie jestem przekonana. Wydaje mi się, że mnie poszerza a i tak do malutkich nie należę 🙈🙊.
Co sądzicie? Ale szczerze.

Załączniki

• IMG_20200527_175426~2.jpg
    IMG_20200527_175426~2.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 44
  • IMG_20200527_175435~2.jpg
    IMG_20200527_175435~2.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 47
Dziewczyny nie na temat, ale już sama nie wiem co ubrać na komunię 🙄😏.
Dziś przyszła kiecka z neta i nie jestem przekonana. Wydaje mi się, że mnie poszerza a i tak do malutkich nie należę 🙈🙊.
Co sądzicie? Ale szczerze.
A co myślisz, żeby dodać do niej jakiś szerszy pasek zamiast tego co jest przy sukience?
Bo jak na komunię to fajna kiecka, delikatna i bardzo kobieca. Jak pasek będzie szerszy to da Ci większe wcięcie w tali, wysmukli odrobinę, podkreśli biust ❤️
Spróbuj dobrać pasek pod kolor butów i torebki.
A z tą wielkością, na litość boską, nie przesadzaj :)

A co myślisz, żeby dodać do niej jakiś szerszy pasek zamiast tego co jest przy sukience?
Bo jak na komunię to fajna kiecka, delikatna i bardzo kobieca. Jak pasek będzie szerszy to da Ci większe wcięcie w tali, wysmukli odrobinę, podkreśli biust ❤
Spróbuj dobrać pasek pod kolor butów i torebki.
A z tą wielkością, na litość boską, nie przesadzaj :)
W sumie dobra myśl, tylko chyba nie mam takiego szerokiego...

Mam jeszcze taką starą. Jednak ciemny kolor wyszczupla, ale na komunię myślę, że jasna powinna być...

Załączniki

• IMG_20200527_175901~2.jpg
    IMG_20200527_175901~2.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 41
  • IMG_20200527_175907~2.jpg
    IMG_20200527_175907~2.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 39
Mam jeszcze taką starą. Jednak ciemny kolor wyszczupla, ale na komunię myślę, że jasna powinna być...

Kobiece są obie :) I faktycznie - wg stereotypów na komunię chyba lepsza jaśniejsza, chociaż moim zdaniem każdy powinien iść w tym w czym czuje się najlepiej :)
Zastanawiam się tylko czy ta jasna nie jest na Ciebie troszkę za szeroka właśnie w pasie/biodrach?

Ta czarna ma super krój - leży jak ulał :-) :)🤩

Ja też leżałam na oddziale ginekologii operacyjnej etc. Porodówka jest zupełnie gdzie indziej. Razem ze mną na sali dwie dziewczyny. Z jedną dużo rozmawiałam i nawzajem się wspierałyśmy. Druga głównie milczała, miała 15 lat. Wszystkie poronienie zatrzymane, tabletki a potem zabieg.

Kobiece są obie :) I faktycznie - wg stereotypów na komunię chyba lepsza jaśniejsza, chociaż moim zdaniem każdy powinien iść w tym w czym czuje się najlepiej :)
Zastanawiam się tylko czy ta jasna nie jest na Ciebie troszkę za szeroka właśnie w pasie/biodrach?

Ta czarna ma super krój - leży jak ulał :-) :)🤩
Ona ma chyba taki krój, że jest luźniejsza 🤔.

reklama
Ja też leżałam na oddziale ginekologii operacyjnej etc. Porodówka jest zupełnie gdzie indziej. Razem ze mną na sali dwie dziewczyny. Z jedną dużo rozmawiałam i nawzajem się wspierałyśmy. Druga głównie milczała, miała 15 lat. Wszystkie poronienie zatrzymane, tabletki a potem zabieg.

Kurcze, to w wieku 15 lat też zdarzają się poronienia.....? :eek:
Rozumiem, że to z wpadki?

Ona ma chyba taki krój, że jest luźniejsza 🤔.

Chlaśnij sobie fotkę jak skombinujesz szerszy pasek bo to faktycznie może zmienić ułożenie tej sukienki :)

Do góry