reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wahania - czy próbować zachodzić w ciążę po poronieniu

reklama
@Wielka Mi :) ja też średnio lubię ćwiczyć, choć np. na zumbę lubię chodzić.
Dieta to podstawa a ćwiczenia pomagają, ale wystarczy choć pół godziny marszu dziennie. Ważny jest każdy ruch.
Komunię mamy 7.06. to już niewiele czasu zostało 😏.

A zamierzasz chodzić jak otworzą siłki i kluby fitness? Ja lubię tylko aqua aerobik, ale samej ciężko mi się zmobilizować, żeby chodzić. Leniuch ze mnie 🤷‍♀️
Faktycznie Komunię macie już lada chwila. Niecałe 2 tygodnie. Masz już kreację? :) Synek podekscytowany?

Moje cycki są jakieś nienormalne. W dzien nie bolą, albo bolą średnio. A w nocy to jak zarwą to czuję jakby mi ścięgna ktoś wyrywał. Mój gin powiedział, zeby czekać do prenatalnych i się uspokoić. Więc czekam.
Mój pies? :D Miał być malamutem, ale za bardzo podobny do husky'ego. A jak wyrósł to każdy myli go z łajką... Jednym słowem, kupowałam szczeniaka podobno odrzuconego przez matkę, a właściciel matki nie chciał jej pokazać. No ale ze skradł moje serce to już odpuściłam. I nie żałuję, bo na lepszego psa nie mogłam trafić :)

Kochany ten Twój pieseczek 🐶 Rozumiem, że grzeje Ci miejsce w łóżku? 🤪 Wygląda na młodziutkiego, ile ma?
Kto powiedział, że cycki powinny być normalne? 🤪 Mają być kształtne i jędrne, poza tym mogą być wariatami 🤣 Słuchaj swojego gina bo to mądry chłop jest (mimo, że młody i niezbyt urodziwy - jak dobrze pamiętam 😂 )

Preferuję dziewczynkę :) kucyki, warkoczyki, spineczki, kolorowe gumeczki 💞

Też chciałam mieć dziewczynkę 🥰 czesać warkoczyki, ubierać sukieneczki i buszować w różowych szmatkach, dopóki nie zobaczyłam pierwszego bezzębnego uśmiechu mojego SYNA, strzelonego przez sen w drugiej dobie życia 😁🤣

A zamierzasz chodzić jak otworzą siłki i kluby fitness? Ja lubię tylko aqua aerobik, ale samej ciężko mi się zmobilizować, żeby chodzić. Leniuch ze mnie 🤷‍♀️
Faktycznie Komunię macie już lada chwila. Niecałe 2 tygodnie. Masz już kreację? :) Synek podekscytowany?

Kochany ten Twój pieseczek 🐶 Rozumiem, że grzeje Ci miejsce w łóżku? 🤪 Wygląda na młodziutkiego, ile ma?
Kto powiedział, że cycki powinny być normalne? 🤪 Mają być kształtne i jędrne, poza tym mogą być wariatami 🤣 Słuchaj swojego gina bo to mądry chłop jest (mimo, że młody i niezbyt urodziwy - jak dobrze pamiętam 😂 )

Też chciałam mieć dziewczynkę 🥰 czesać warkoczyki, ubierać sukieneczki i buszować w różowych szmatkach, dopóki nie zobaczyłam pierwszego bezzębnego uśmiechu mojego SYNA, strzelonego przez sen w drugiej dobie życia 😁🤣
Na razie chodzić nie będę. Ćwiczę w domu, jak mi się uda 😁😛.
Właśnie nie mam kreacji 🙄. Ja rzadko chodzę w kieckach i ciężko mi wybrać, już ze 20 przymierzałam. Aktualnie zamówiłam przez neta, ale nie wiem co z tego wyjdzie 😁🤔.
Synek ogólnie ok. Boi się spowiedzi 😁.

Załączniki

• received_187442499316346.jpeg
    received_187442499316346.jpeg
    895,6 KB · Wyświetleń: 31
  • received_541132829916117.jpeg
    received_541132829916117.jpeg
    147,6 KB · Wyświetleń: 33
@Wielka Mi :) odnośnie słodyczy też mam problem, ale bardzo się ograniczam, choć to ciężkie jest, bo mój mąż to chyba jest od nich uzależniony i u nas zawsze coś jest. Mój mąż pochłania słodycze a jest chudy jak palec i gdzie tu sprawiedliwość... 🤔🤷.

Na razie chodzić nie będę. Ćwiczę w domu, jak mi się uda 😁😛.
Właśnie nie mam kreacji 🙄. Ja rzadko chodzę w kieckach i ciężko mi wybrać, już ze 20 przymierzałam. Aktualnie zamówiłam przez neta, ale nie wiem co z tego wyjdzie 😁🤔.
Synek ogólnie ok. Boi się spowiedzi 😁.

Nie lubię zamawiać ciuchów przez neta bo zawsze się boję, że rozmiar nie będzie dobry, ale trzymam kciuki, żeby u Ciebie wszystko pasowało :) Jaki kolor wybrałaś? :)

Haha, nie dziwię się synkowi, że boi się spowiedzi :p chociaż "grzechy" na pewno ma "niezwykle poważne" 🤪 Sama forma spowiedzi może napawać strachem, w końcu nie jest łatwo opowiadać obcemu co się robiło nie tak jak powinno :p

Psinki macie urocze 🥰 Uwielbiam wszystkie, choć sama póki co nie mam żadnego (całymi dniami nie ma nas w domu) Wcześniejszego - sznaucerka miniaturkę dostałam od męża na 18-stkę :p (oczywiście wtedy nie był jeszcze moim mężem) ;)

Zazdroszczę Twojemu mężowi, że może bezkarnie wciągać słodycze i nie tyje.... :)

Czy któraś z was miała poronienie indukowane tabletkami ? Ja jutro mam mieć w szpitalu- diagnoza się potwierdziła o obumarciu ciąży.. zapytałam o szanse na poronienie samoistne ale może to trwać długo, nastomiast na pytanie ile muszę odczekać ze staraniami o następny odpowiedział ze pol roku ? Czy naprawdę trzeba aż tyle czekać

reklama
Ja miałam w środę tydzień temu dwie dawki ale organizm nie dał rady i musieli mi zrobić łyżeczkowanie. Po tabletkach jak Ci wystarczą będziesz mogła się od razu starać, pół roku to gruba przesada. Po łyżeczkowaniu zalecają 3 miesiące ale często jak na kontroli wszystko jest ok to pozwalają po pierwszym okresie. Trzymaj się!
Czy któraś z was miała poronienie indukowane tabletkami ? Ja jutro mam mieć w szpitalu- diagnoza się potwierdziła o obumarciu ciąży.. zapytałam o szanse na poronienie samoistne ale może to trwać długo, nastomiast na pytanie ile muszę odczekać ze staraniami o następny odpowiedział ze pol roku ? Czy naprawdę trzeba aż tyle czekać

Do góry