Hej kochane, co tam słychać?
Ja dziś z mezem byłam w końcu na pobraniu krwi na kariotypy. Teraz czekamy na wyniki.
Załatwiłam sobie jeszcze skierowanie na TSH, żeby sprawdzić. Musiałam w drugie miejsce jechać na to.
Kurczę dziewczyny jak to jest ze skierowaniem na różne badania od rodzinnego? Moja jest naprawdę fajna, ale praktycznie na nic nie może mi dać skierowania... Tylko na te podstawowe. Na TSH da, ale na FT3 i FT4 już nie. Dopiero jak jak TSH wyjdzie źle, ale często słyszę, że TSH jest ok, a te pozostałe są złe... Ja po prostu dokupowalam sama, ale kurczę na coś te moje składki idą. Teraz pytalam się o kwas foliowy, wit. B12, D3, to tez ona nie może dac...
[...] Dziewczyny mam wyniki z morfologii i TSH. Morfologia ok a TSH 1,76 dawno takiego nie mialam, ostatnio 2,2 i tak ok.2 a w ciąży mi slakalo.
Powiedzcie jak to jest z euthyroxem? Bierze się go przed badanirm czy nie? Różne teorie słyszałam i nie wiem jak lepiej... Wcześniej nie brałam a dzis przed 6 obudziłam się na siku i z przyzwyczajenia na spiocha wzięłam. Czy to będzie jakaś wielka różnica? Czy może być tak, że wynik mam niższy, bo wzięłam tabletkę?
Ja biorę małą dawkę 25 i biorę od roku. Przepisala mi gin w pierwszej ciąży co poronilam, bo TSH było 2,7 i powiedziała, że przy staraniach lepiej brać.