reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wahania - czy próbować zachodzić w ciążę po poronieniu

reklama
Już po wizycie.
Więc, wiek ciąży wg OM 7+7, wg USG 8+1. Idziemy zatem równo z czasem 😊
Kluska ma już 1,66cm i serduszko z tętnem 169u/min ❤️
Narazie jest dobrze 😊
Jeszcze nigdy tak daleko nie zaszliśmy 🤗
Boże jak się cieszę że wszystko dobrze życzę Ci z całego serca żeby dzidzia rosła i serduszko mocno biło trzymam kciuki i ściskam ❤😘😍

Dziewczyny mam pytanie, bo z tego wszystkiego zapomniałam zapytać u gina. Umówiłam się dzisiaj już na USG prenatalne na 12.06. Test Pappa muszę zrobić wcześniej, żeby z jego wynikiem pójść na USG prenatalne? USG robię u innego gina, mój nie ma uprawnień do prenatalnych. Czy mogę jednego dnia zrobić Pappe i usg i na wizycie u swojego gina zjawić się z wynikami?

Super❤. Cieszę się kochana! Wszystko będzie dobrze ❤.
Szlam zmarnowana dzisiaj na ta wizytę i w myślach sobie powtarzałam, żeby się nie nastawiać na dobra nowinę, bo znowu się będę cieszyć a nic z tego pewnie. Oczywiście jak wstałam dzisiaj rano i pomacalam się po cyckach to nie odczułam żadnego bólu. Wiec pomyślałam, ze kaplica, koniec. Zaczęłam nawet myśleć jak tu w piątek wziąć wolne, żeby przygotować się do szpitala na zabieg 🤯

Dziewczyny mam pytanie, bo z tego wszystkiego zapomniałam zapytać u gina. Umówiłam się dzisiaj już na USG prenatalne na 12.06. Test Pappa muszę zrobić wcześniej, żeby z jego wynikiem pójść na USG prenatalne? USG robię u innego gina, mój nie ma uprawnień do prenatalnych. Czy mogę jednego dnia zrobić Pappe i usg i na wizycie u swojego gina zjawić się z wynikami?
Szlam zmarnowana dzisiaj na ta wizytę i w myślach sobie powtarzałam, żeby się nie nastawiać na dobra nowinę, bo znowu się będę cieszyć a nic z tego pewnie. Oczywiście jak wstałam dzisiaj rano i pomacalam się po cyckach to nie odczułam żadnego bólu. Wiec pomyślałam, ze kaplica, koniec. Zaczęłam nawet myśleć jak tu w piątek wziąć wolne, żeby przygotować się do szpitala na zabieg 🤯
Niestety tak pewnie będzie do końca. Kobieta po stracie już zawsze będzie miała to w głowie, ale trzeba być dobrej myśli.

Co do badań, to wydaje mi się, że są różne praktyki. Jedni robią w tym samym dniu, inni najpierw test i z wynikiem na usg. Może zadzwoń i zapytaj się.

Zawsze mamy obawy niestety tak już będzie ten strach i niepokój . Dajesz nam nadzieję i za to Ci dziękuję ❤ jeśli chodzi o badania tak jak pisała zabulinka zadzwoń do lekarza on na pewno Ci wszystko wyjaśni całuje 😘

Dziewczyny wyznaczyki mi nowy termin zabiegu - 19 mają.
Mam nadzieję że wszystko pójdzie gładko, wyniki biopsji będą dobre i będę mogła brać się do dzieła. Dwa miesiące opóźnienia to duży poślizg a ja już chce się starać o 👶.
Może do końca lata się uda 😁.

19 maja wypada w przyszłym tygodniu, super, że tak szybko będziesz to wreszcie mieć z głowy :) To zabieg jednego dnia? Czy zatrzymają Cię na nockę?
Już wkrótce będziesz mogła rozpocząć staranka 🥰

U mnie plamnienia po okresie zrobiłam dziś tsh i wynik mnie powalił z niedoczynnosci weszłam prawie w nadczynność wynik 0,231 także pewnie w tym miesiącu nici jutro wizyta u Endo ciekawe co ona na to 🤷‍♀️ Nie mam już sił 😪

Co powiedział Endokrynolog na Twoją tarczycę?
Nadal plamisz? Kiedy skończył Ci się okres?

Już po wizycie.
Więc, wiek ciąży wg OM 7+7, wg USG 8+1. Idziemy zatem równo z czasem 😊
Kluska ma już 1,66cm i serduszko z tętnem 169u/min ❤
Narazie jest dobrze 😊
Jeszcze nigdy tak daleko nie zaszliśmy 🤗

No nieźle, idziecie jak burza! ✊:tak: Super wiadomości, wierzę, że tak już będzie do samego końca :tak: Na kiedy masz wyznaczoną datę porodu? :D

[...] Szlam zmarnowana dzisiaj na ta wizytę i w myślach sobie powtarzałam, żeby się nie nastawiać na dobra nowinę, bo znowu się będę cieszyć a nic z tego pewnie. Oczywiście jak wstałam dzisiaj rano i pomacalam się po cyckach to nie odczułam żadnego bólu. Wiec pomyślałam, ze kaplica, koniec. Zaczęłam nawet myśleć jak tu w piątek wziąć wolne, żeby przygotować się do szpitala na zabieg 🤯

U mnie najpierw się idzie na prenatalne a potem na Pappa, ale tak jak Dziewczyny pisały w różnych placówkach może być różnie praktykowane :) Najlepiej dopytać u źródła ;)
Nie ma to jak optymizm 🤪 Czy teraz jak już wiesz, że Fasolka rośnie zdrowo to cyce znów Cię bolą? 😅

19 maja wypada w przyszłym tygodniu, super, że tak szybko będziesz to wreszcie mieć z głowy :) To zabieg jednego dnia? Czy zatrzymają Cię na nockę?

No nieźle, idziecie jak burza! ✊:tak: Super wiadomości, wierzę, że tak już będzie do samego końca :tak: Na kiedy masz wyznaczoną datę porodu? :D
Byłam dzisiaj u Endo zmniejszyła mi dawkę i te plamnienia prawdopodobnie były przez rozregulowane hormony czyli niskie tsh .Po miesiącu zrobię wyniki i zobaczę co wyjdzie.

Byłam dziś u Endo zmniejszyła mi dawkę letroxu zrobię badania po miesiącu i zobaczymy co wyjdzie .Oczywiście zmartwila sie znow moim poronieniem i kazała dzialac bo takie niskie tsh nie przekresla zajścia w ciążę, Wiec troche mnie pocieszyła 😊 A plamnienia prawdopodobnie były spowodowane rozregulowaniem hormonów czyli spadkiem tsh .

reklama
Do góry