reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wahania - czy próbować zachodzić w ciążę po poronieniu

reklama
Już po wizycie.
Więc, wiek ciąży wg OM 7+7, wg USG 8+1. Idziemy zatem równo z czasem 😊
Kluska ma już 1,66cm i serduszko z tętnem 169u/min ❤️
Narazie jest dobrze 😊
Jeszcze nigdy tak daleko nie zaszliśmy 🤗
Boże jak się cieszę że wszystko dobrze życzę Ci z całego serca żeby dzidzia rosła i serduszko mocno biło trzymam kciuki i ściskam ❤😘😍

Dziewczyny mam pytanie, bo z tego wszystkiego zapomniałam zapytać u gina. Umówiłam się dzisiaj już na USG prenatalne na 12.06. Test Pappa muszę zrobić wcześniej, żeby z jego wynikiem pójść na USG prenatalne? USG robię u innego gina, mój nie ma uprawnień do prenatalnych. Czy mogę jednego dnia zrobić Pappe i usg i na wizycie u swojego gina zjawić się z wynikami?

Super❤. Cieszę się kochana! Wszystko będzie dobrze ❤.
Szlam zmarnowana dzisiaj na ta wizytę i w myślach sobie powtarzałam, żeby się nie nastawiać na dobra nowinę, bo znowu się będę cieszyć a nic z tego pewnie. Oczywiście jak wstałam dzisiaj rano i pomacalam się po cyckach to nie odczułam żadnego bólu. Wiec pomyślałam, ze kaplica, koniec. Zaczęłam nawet myśleć jak tu w piątek wziąć wolne, żeby przygotować się do szpitala na zabieg 🤯

Dziewczyny mam pytanie, bo z tego wszystkiego zapomniałam zapytać u gina. Umówiłam się dzisiaj już na USG prenatalne na 12.06. Test Pappa muszę zrobić wcześniej, żeby z jego wynikiem pójść na USG prenatalne? USG robię u innego gina, mój nie ma uprawnień do prenatalnych. Czy mogę jednego dnia zrobić Pappe i usg i na wizycie u swojego gina zjawić się z wynikami?
Szlam zmarnowana dzisiaj na ta wizytę i w myślach sobie powtarzałam, żeby się nie nastawiać na dobra nowinę, bo znowu się będę cieszyć a nic z tego pewnie. Oczywiście jak wstałam dzisiaj rano i pomacalam się po cyckach to nie odczułam żadnego bólu. Wiec pomyślałam, ze kaplica, koniec. Zaczęłam nawet myśleć jak tu w piątek wziąć wolne, żeby przygotować się do szpitala na zabieg 🤯
Niestety tak pewnie będzie do końca. Kobieta po stracie już zawsze będzie miała to w głowie, ale trzeba być dobrej myśli.

Co do badań, to wydaje mi się, że są różne praktyki. Jedni robią w tym samym dniu, inni najpierw test i z wynikiem na usg. Może zadzwoń i zapytaj się.

Zawsze mamy obawy niestety tak już będzie ten strach i niepokój . Dajesz nam nadzieję i za to Ci dziękuję ❤ jeśli chodzi o badania tak jak pisała zabulinka zadzwoń do lekarza on na pewno Ci wszystko wyjaśni całuje 😘

Dziewczyny wyznaczyki mi nowy termin zabiegu - 19 mają.
Mam nadzieję że wszystko pójdzie gładko, wyniki biopsji będą dobre i będę mogła brać się do dzieła. Dwa miesiące opóźnienia to duży poślizg a ja już chce się starać o 👶.
Może do końca lata się uda 😁.

19 maja wypada w przyszłym tygodniu, super, że tak szybko będziesz to wreszcie mieć z głowy :) To zabieg jednego dnia? Czy zatrzymają Cię na nockę?
Już wkrótce będziesz mogła rozpocząć staranka 🥰

U mnie plamnienia po okresie zrobiłam dziś tsh i wynik mnie powalił z niedoczynnosci weszłam prawie w nadczynność wynik 0,231 także pewnie w tym miesiącu nici jutro wizyta u Endo ciekawe co ona na to 🤷‍♀️ Nie mam już sił 😪

Co powiedział Endokrynolog na Twoją tarczycę?
Nadal plamisz? Kiedy skończył Ci się okres?

Już po wizycie.
Więc, wiek ciąży wg OM 7+7, wg USG 8+1. Idziemy zatem równo z czasem 😊
Kluska ma już 1,66cm i serduszko z tętnem 169u/min ❤
Narazie jest dobrze 😊
Jeszcze nigdy tak daleko nie zaszliśmy 🤗

No nieźle, idziecie jak burza! ✊:tak: Super wiadomości, wierzę, że tak już będzie do samego końca :tak: Na kiedy masz wyznaczoną datę porodu? :D

[...] Szlam zmarnowana dzisiaj na ta wizytę i w myślach sobie powtarzałam, żeby się nie nastawiać na dobra nowinę, bo znowu się będę cieszyć a nic z tego pewnie. Oczywiście jak wstałam dzisiaj rano i pomacalam się po cyckach to nie odczułam żadnego bólu. Wiec pomyślałam, ze kaplica, koniec. Zaczęłam nawet myśleć jak tu w piątek wziąć wolne, żeby przygotować się do szpitala na zabieg 🤯

U mnie najpierw się idzie na prenatalne a potem na Pappa, ale tak jak Dziewczyny pisały w różnych placówkach może być różnie praktykowane :) Najlepiej dopytać u źródła ;)
Nie ma to jak optymizm 🤪 Czy teraz jak już wiesz, że Fasolka rośnie zdrowo to cyce znów Cię bolą? 😅

19 maja wypada w przyszłym tygodniu, super, że tak szybko będziesz to wreszcie mieć z głowy :) To zabieg jednego dnia? Czy zatrzymają Cię na nockę?

No nieźle, idziecie jak burza! ✊:tak: Super wiadomości, wierzę, że tak już będzie do samego końca :tak: Na kiedy masz wyznaczoną datę porodu? :D
Byłam dzisiaj u Endo zmniejszyła mi dawkę i te plamnienia prawdopodobnie były przez rozregulowane hormony czyli niskie tsh .Po miesiącu zrobię wyniki i zobaczę co wyjdzie.

Byłam dziś u Endo zmniejszyła mi dawkę letroxu zrobię badania po miesiącu i zobaczymy co wyjdzie .Oczywiście zmartwila sie znow moim poronieniem i kazała dzialac bo takie niskie tsh nie przekresla zajścia w ciążę, Wiec troche mnie pocieszyła 😊 A plamnienia prawdopodobnie były spowodowane rozregulowaniem hormonów czyli spadkiem tsh .

reklama
Do góry