reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wahania - czy próbować zachodzić w ciążę po poronieniu

reklama
19 maja wypada w przyszłym tygodniu, super, że tak szybko będziesz to wreszcie mieć z głowy :) To zabieg jednego dnia? Czy zatrzymają Cię na nockę?
Już wkrótce będziesz mogła rozpocząć

Zabieg jednego dnia. Jeszcze czekam na wyniki posiewu z dróg moczowych, dziś się dowiedziałam że jeżeli coś wyjdzie to będę musiała przesunąć zabieg 😒. Dwa tygodnie temu skończyłam brać antybiotyk od gina ale dalej mnie pobolewa po tej jednej stronie, w sumie od zeszłego roku...
Czekam już 3 dzień, lekarka nastraszyła mnie że to długo i może coś "rośnie".

Z drugiej strony lepiej wszystko na spokojnie przeleczyć ale jak ja już bym chciała mieć to z głowy.

Byłam dzisiaj u Endo zmniejszyła mi dawkę i te plamnienia prawdopodobnie były przez rozregulowane hormony czyli niskie tsh .Po miesiącu zrobię wyniki i zobaczę co wyjdzie.
Byłam dziś u Endo zmniejszyła mi dawkę letroxu zrobię badania po miesiącu i zobaczymy co wyjdzie .Oczywiście zmartwila sie znow moim poronieniem i kazała dzialac bo takie niskie tsh nie przekresla zajścia w ciążę, Wiec troche mnie pocieszyła 😊 A plamnienia prawdopodobnie były spowodowane rozregulowaniem hormonów czyli spadkiem tsh .

Najważniejsze, że nic nie stoi na przeszkodzie i możesz się starać. W między czasie wyregulujesz tsh, upewnisz się, że te plamienia nie były groźne i od razu poprawi Ci się humorek :) Wszystko dobrze się poukłada, zobaczysz! ✊

Zabieg jednego dnia. Jeszcze czekam na wyniki posiewu z dróg moczowych, dziś się dowiedziałam że jeżeli coś wyjdzie to będę musiała przesunąć zabieg 😒. Dwa tygodnie temu skończyłam brać antybiotyk od gina ale dalej mnie pobolewa po tej jednej stronie, w sumie od zeszłego roku...
Czekam już 3 dzień, lekarka nastraszyła mnie że to długo i może coś "rośnie".
Z drugiej strony lepiej wszystko na spokojnie przeleczyć ale jak ja już bym chciała mieć to z głowy.

Nie koniecznie coś musi wyrastać. Gdzie robiłaś posiew? Ja w Diagnostyce czekałam na wyniki tydzień i nic nie wyhodowali ;) Także nie stresuj się przedwcześnie, bądź spokojna :)

Znów mi nie wysyłało powiadomień....

MałyGość - gratuluję <3

Ja mam wizytę w przyszłym tygodniu. Właśnie skończyłam brać Fluomizin na zapalenie, którego w ogóle nie czułam. A teraz czuję mega dyskomfort po nim... Mam całą listę pytań do lekarki.

U mnie najpierw się idzie na prenatalne a potem na Pappa, ale tak jak Dziewczyny pisały w różnych placówkach może być różnie praktykowane :) Najlepiej dopytać u źródła ;)
Nie ma to jak optymizm 🤪 Czy teraz jak już wiesz, że Fasolka rośnie zdrowo to cyce znów Cię bolą? 😅

Haha, żebyś wiedziała! Czuję jakby ktoś mnie po nich skopał 😂
Termin porodu 23.12.2020, a wiec niepojedzone w święta

No właśnie robię wszystkie badania w Diagnostyce.
Pocieszyłaś mnie! 😁

Cieszę się :D Czekaj cierpliwie ✊

Znów mi nie wysyłało powiadomień....

MałyGość - gratuluję <3

Ja mam wizytę w przyszłym tygodniu. Właśnie skończyłam brać Fluomizin na zapalenie, którego w ogóle nie czułam. A teraz czuję mega dyskomfort po nim... Mam całą listę pytań do lekarki.

To dobrze, że masz umówioną wizytę już niedługo, pozapisuj sobie te wszystkie pytania, żeby Ci potem coś nie umknęło bo się będziesz wściekać sama na siebie ;) Czemu odczuwasz dyskomfort? Co Ci?

Haha, żebyś wiedziała! Czuję jakby ktoś mnie po nich skopał 😂
Termin porodu 23.12.2020, a wiec niepojedzone w święta

No to niezły prezencik sobie na Święta zmajstrowaliście :-) :):-) :):-) :) Co za wyczucie czasu! :D

Cieszę się :D Czekaj cierpliwie ✊

To dobrze, że masz umówioną wizytę już niedługo, pozapisuj sobie te wszystkie pytania, żeby Ci potem coś nie umknęło bo się będziesz wściekać sama na siebie ;) Czemu odczuwasz dyskomfort? Co Ci?

No to niezły prezencik sobie na Święta zmajstrowaliście :-) :):-) :):-) :) Co za wyczucie czasu! :D
Wiesz co, jakby mi coś w środku piekło od tego leku, suchość... Z czym nigdy nie mam problemów. Pytań mam od groma i już spisuje. Dzięki za troskę:*
Jak u Ciebie?

reklama
Hej kochane, co tam słychać?
Ja dziś z mezem byłam w końcu na pobraniu krwi na kariotypy. Teraz czekamy na wyniki.
Załatwiłam sobie jeszcze skierowanie na TSH, żeby sprawdzić. Musiałam w drugie miejsce jechać na to.
Kurczę dziewczyny jak to jest ze skierowaniem na różne badania od rodzinnego? Moja jest naprawdę fajna, ale praktycznie na nic nie może mi dać skierowania... Tylko na te podstawowe. Na TSH da, ale na FT3 i FT4 już nie. Dopiero jak jak TSH wyjdzie źle, ale często słyszę, że TSH jest ok, a te pozostałe są złe... Ja po prostu dokupowalam sama, ale kurczę na coś te moje składki idą. Teraz pytalam się o kwas foliowy, wit. B12, D3, to tez ona nie może dac...

Do góry