reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

waga,zdrowie i rozwój naszych pociech

wczoraj ważyłam małego u mamy i :szok: waży 8,2 magiczna granica 8kg przekroczona :D :D ale przy takim jedzeniu to nie ma się co dziwić, nawet przy jego ruchliwości nie ma możliwości, żeby spalił to co zjada:-D

reklama
W środę byłam z Dorotką na zaległym szczepieniu, waży 8kg i ma 70cm długości. Ciekawe jak to się ma do tych fałdek na nóżkach i rączkach i do tych bodziaków w rozmiarze 80 i 86 które nosi :)

mloda 2 tyg temu dalej 8 kiloskow, centymetrowo jakos 78 cm ale ciezko na snie zmierzyc a mloda nie pozwala jak nie spui bo ma tysiac pomyslow na metr :-) :-)

bardzo szybko sie uczy zeczy typu 'jaka duza bede' itp. tylko buzi nie chce dawac :-\
ostatnio wogule z dzidzula siedziala miesiac starsza /moja jest jej ciotka/ to mala jakby z polowe mnijesza - moze z 1-2 cm mniejsza ale przez to ze taka chuda to roznica masakryczna wogole /mimo ze mloda jes wysokim dzieckiem/

wogule 'tylka juz nie ma' stoi raczkuje puszcza sie i wogule:-\

A ja też muszę się pochwalić - moja Laura wreszcie zaczęła raczkować:-). Wiem że Wasze dzieci już wstają i chodzą ale dla mnie to sukces bo jeszcze tydzień temu Laura nawet nie siedziała stabilnie, a dziś po prostu postawiłam ją na dywanie u mojej siostry a ona poszła. I właśnie mam takie pytanie bo u mnie wszędzie panele i mała się ślizga, pewnie dlatego nie raczkuje w domu, macie jakieś sposoby na to czy może jak już się nauczy dobrze raczkować to i po panelach będzie umiała?

Kasia u mnie też wszędzie są panele albo płytki. Szybko załapie raczkowanie po śliskim, u mnie mały na początku też czasami wpadał w poślizg, a teraz go czasem dogonić nie mogę hehe

Kasia to gratulacje dla Laury :tak: nie patrz na innych, bo każde dziecko ma swój tok rozwojowy. Młody jak załapał raczkowanie po panelach to czasami mu się ręce platały, tak szybko się przemieszczał:-D ja ostatnio na siłę próbuję go nauczyć klaskania i robienia "papa", bo normalnie nic nie chce robić:no::wściekła/y:mam czasami wrażenie, że robi mi na złość:-p po tym jak zaczął coś tam gadać po swojemu i nagle zamilkł, znowu staje się małą gadułą.. mam do was pytanie, a raczej do dziewczyn ze Śląska-czy to, że ja mówię, a mój W."godo"(czyli używa śląskiej gwary:-D)może miec wpływ na to, że młody później załapie mówienie?? trochę sie obawiam, że nie będzie się mógł połapać w tym wszystkim, a mój W. nie chce "mówić" i nie rozumie, że dziecko póxniej może mieć problemy np. w przedszkolu. Ja chciałabym, żeby najpierw nauczył się ładnie mówić, aby póxniej mógł poznać gwarę śląską...co wy na to??? spędza mi to trochę sen z powiek...

reklama
Emotion-przeczytałam twoje pytanie i pojechałam do mamy przy okazji zważyć małego..i...zapomniałam :sorry2:gapa ze mnie, ale jeszcze do weekendu pewnie będę to go zważę. miesiąc temu ważył 8,2 kg ale ostatnio szaleje jak wariat a mniej je(zdecydowanie mniej, bo juz tylko 1,5 obiadu, a nie 3), bo męczą go zęby, więc jak waga nie mam pojęcia...dokonam pomiarów, to napiszę ;-)

Do góry