reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

waga,zdrowie i rozwój naszych pociech

ehh i tak widze ze mloda przebil. bo mja teraz moze 8"200 wazy
hehe te dzieci z 20stegk jakies takie szczuplaski sa :-)

u nas dalej problem z pcem, jutro zaczne zaoisywac co 'wydala'.. bo wydah i sie ze dryi den cs za malo... niewiem ci ribic?. do lekarza czy co?

reklama
emotion, niektóre tak mają, że bardzo mało piją..młody jak były upały żłopał wodę na potęgę, a dzisiaj może 30ml wypił..zawsze możesz skonsultować z lekarzem

już mnie przyzwyczaiłaś do rozszyfrowywania twoich postów :-D

pisze na tableci dlateg mi 'krzywo wychodzi' :-)
teraz zazwyczaj tek albo tablet to 'niewyrazne mi wychodzi' :-)

moja wlasne nie pije nic, czy upal czy nie, w upaly mze 20 ml do 30 ml pila... wlasnie sobie pyslalam ze trzeba kujjnac na kupki i wogule pampki domwo.. zobaczyc czy jest ok.

emotion, moja też nie chce pić, podaję jej butelkę z piciem dosłownie co pięć minut, w ciągu dnia max 60 ml- jak są upały, a taj jak teraz, może wcale nie pić. Lekarka powiedziała mi, że dopóki jest siusiu w pampersie (w takiej ilości jak zawsze) to jest ok. Ja sama dużo nie piję-2 kawki i 2 herbaty. Może to taka uroda naszych dziewczyn.

Kasiu możesz malutką wyposażyć w kapciuszki albo skarpetko-buciki do raczkowania, takie z gumowa podeszwą. Mój Skarb zasuwał aż mu się kolana ścierały :-D

emotion_sickness może podaj jej picie w jakiejś nowej butelce czy niekapku? Może to ją zachęci?

mam kilka niekapkow, i kilka butelek nic nie dziala. lyzeczka tez 'ba'.
dzis wiecej siusiala ale i tak mi sie nie podoba ze nie pije :-\ kupki tez 'suchsze'

do tego np dzis od 13 do 21 nie hciala jesc... wszystko juz wymyslalam i w sumie moze 3 lyzeczki zjadla :-\

wczoraj przypadkiem jak czytalam o tym jak maluchy malo pija, jedna dziewczyna napisala zeby dawac w temp takie jak daje sie mleko, ze dala swojej pocieszce tak przypadkiem i sie chycila picia.

to jedem oimysl, a jak nie zadziala to sprobuje dawac jej do picia mleko modyfikowane - rozcinczone - jak kol syn mial biegunke to jej tak zalecili w sitalu zeby zamiast np 7 miarek na 210 ml dawac, to dac np. 2 miarki. ze wtedy lekkie na zoladek jak napoj a i cdzicko ma plyny.

dodam ze kaszy na wieczor je ok 150 - 200 ml, w nocy ok. 50 mleka i rano 150 - 200 grysiku. i z tym nie ma problemu. ((ok 6 miarek- takich od mleka- grysiku/kaszki na 210 ml wody))

reklama
A może to po prostu zęby jej idą? Olafowi jak szły zęby też nie chciał jeść ani pić. A jak w ogóle się zachowuje?

Do góry