reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

waga,zdrowie i rozwój naszych pociech

Dziewczyny czy wasze dzieci też robią zielone kupy?bo zastanawiam sie czy tak może być czy mam iśc do lekarza.
U mnie zaczely sie zielone jak brala mloda zelazo -= ale zelazo przestala brac a kupy dalej sa zielone - nie zawsze - czasem pomarancz [od marchewki]
Codziewnnie staram sie jej dawac minimum jedna porcje powocow - zeby ni ebylo z kupka problemow, ale zdarzylo sie juz 2 razy ze miala takie 'bobki' jakby troche sparzona kupka,

wernkika i nas temp ogolnie olkej, w sypialni tylko wiecej zawsze stopni i tez problematyczne to jest - aktualnie jest 21 stopni.. az boje sier na te 25-26 ktore beda w wakacje :/

reklama
pesca a pawełek miał jakieś objawy tej anemii? Czy to widać po dziecku? bo mnie wczoraj lekarka zdziwiła mówiąc, że na anemika nasz Igo nie wygląda. A przecież anemia nie zależy od wagi dziecka...Tak się zastanawiam czy nie zrobić badań krwi i moczu na własną rękę i nie iść prywatnie do pediatry. Dziwne,że wszystkim dzieciom nie zlecają tych podstawowych badań w 6-7 m. ż. kiedy ten brak żelaza jest właśnie niski. Zdrówka dla synka! :tak:

Nie wyglądał. Nasza właśnie po ostatnim szczepieniu zleciła badanie krwi. Ale podobno można to zaobserwować niestety nie pamiętam jak. Wpisz w google. Nasza pani doktor bardzo się zdziwiła wynikami krwi Pawła, ale zleciła nam actiferol. Tylko raz mieliśmy problem z kupą. Tzn stękał, stękał a kupa ledwo wyszła, taka wysuszona.
My codziennie jemy jakiś deser, gorzej z piciem bo Paweł pije tylko z łyżeczki a takie picie trwa dłłłłłłłłłłłłłłuuuuugo. Szlag człowieka trafia no ale trzeba dziecku dać coś pić, szczególnie w te upały.

wernkika - nasz maluch też się poci. Cóż taki grubasek to wiadomo że więcej się będzie pocił. Może daruj sobie te skarpetki. My ubieramy na spacer po czym w połowie drogi już je ściągamy. A na noc to już całkiem nie ubieramy.

Ostatnia edycja:
no to powiem wam moje drogie, że u mnie już jest conajmniej 27 stopni :baffled: mamy sypialnie na poddaszu, więc jak sie dach nagrzeje to masakra...o lecie wolę nie myśleć, nie wiem co zrobię z małym..może przeniosę mu łóżeczko na parter..nie wiem sama. Filip nie chce mi jeść przez te upały, wczoraj cos tam poglamał i wypił do tego 3xpo 150ml wody przez cały dzień i dodatkowo w nocy ok 100ml

panziorka, Nataniel też ostatnio nie chce jeść. też podejrzewałam, że upały mogą być przyczyną ale i też zęby. już 2 noce mam nieprzespane. nie dość, że brzuch boli tylko w nocy to młody budzi się co pół godziny :sad: popłakuje przez sen, ciągle się kręci, a najlepiej mu jak nad ranem go do siebie do łóżka biorę.

My też nad ranem śpimy wszyscy razem. Trochę się wkurzyłam bo mój mąż znowu przyniósł wózek. Mamy taki stary pożyczony do usypiania Pawła. Jest to bardzo wygodne. W sumie aż za bardzo. Skutek jest taki że młody nie spi w łóżeczku tylko w wózku. Przez miesiąc jak wywaliłam ten wózek był spokój. No ale byłam też wykończona bo zamiast w wózku Paweł był ciągle na rękach. Obawiam się tylko co to będzie jak wyrośnie z gondoli.
vinga - brzuch cię boli? Mam nadzieje że to nic groźnego. I szybko przejdzie.

pesca, w ciąży z Natem też mnie bolał, więc chyba nic poważnego. nie ma co przyzwyczajać dziecko do wózka, bo później będzie ciężko. pamiętam jak moi rodzice obie moje siostry bujali w kołysce, potem do 2 roku życia nie potrafiły same usnąć. Nat jest wieczorem po prostu kładziony do łóżeczka, trochę się pokręci, poprzewraca i usypia. w dzień usypia albo przy piciu albo w wózku na spacerze.

vinaga-nic mi nie mów na temat pobudek nocnych małego:no:jak przesypiał super całe noce, tak dzisiaj chyba wstawał ze 20 razy do niego, juz mi się k..y sypały:zawstydzona/y:, bo jak stanęłam nad łóżeczkiem to było ok, ale jak tylko sie położyłam to znów musiałam wstać..też wariuje przez sen, kręci się, płacze przez sen-oboje z W.podejrzewamy zęby, bo smoczek go drażni i się wścieka jak nie może włożyć czegos do buzi...ale damy radę:tak::tak: wczoraj powiedziałam W., że jesteś w ciąży, a on...no chodź zrobimy siostrę Fifolowi:no:nie ma opcji...ja na to nie idę ...miłego popołudnia

Haha panziorfka moj maz tez tak zareagowal na wiesc ze juz jedna z dziewczyn w ciazy :)

vinga lepiej idz do lekarza z boolem : nie juz dzis ale nie lekcewaz tego.
Mnie tez cala ciaze brzuch bolal, i. Wszytsko bylo ok mimo to, jest Niusia.. A u mojej siostry przy takich bolach jak ja mialam potoczylo sie jak sie potoczylo.. Lepiej na zimne dm,ucchac ;)

Antoś dalej sam zasypia ok 20 i teraz śpi do ok 6,bez pobudek na jedzenie,wypija butlę 210 ml na sen,czasami wodę pije a smoczka to już sam sobie znajduje i do buzi wkłada:-)w dzień różnie,ale ogólnie dużo lubi spać:-)

reklama
U nas od tygodnia kłopoty z zasypianiem i snem w nocy ( budzimy się 2-3 razy)- okazało się że to zęby- wyszły nam dzisiaj górne dwójki- mamy 6 zębów!!! A i dzisiaj Antoś sam usiadł na podłodze i teraz to jego ulubiona pozycja :)

Do góry