reklama
panziorka1980
Fanka BB :)
Elutka zanim sie obejrzysz, jego lenistwo zniknie i nie nadążysz przedwczoraj rozłozyłam na podłodze młodemu jego matę i obok koc i jak się zaczął turlać to skończyło się walnięciem głową w panele, bo brakło koca, ale głowa twarda, dziecko też i nie odpuszcza. Nauczył się tez odpinać pieluchę i uwielbia to robić:-)
Hahahaha! No to masz wesoło Wiem wiem..bedzie tak jak piszesz. A propos pieluch-jakich używacie? Ja próbowałam chyba wszystkich(pampers, huggies, lidlowskie...)i powiem Wam szczerze, że przystałam na pampers baby active.
U nas ostatnio mały tak się wiercił na kolanach, że raz przytrąbił delikatnie główką w stół
Muszę kupić tą matę z puzzli...
U nas ostatnio mały tak się wiercił na kolanach, że raz przytrąbił delikatnie główką w stół
Muszę kupić tą matę z puzzli...
Elutka mój też leniwy, na razie tylko na boki się huśta, jak go palcem popchnę to jest szybko na brzuchu, dopiero nie dawno zaczął łapać za stopy także my powoli idziemy z takimi sztuczkami ale właśnie nie ma się co martwić, każde dziecko w swoim czasie, to nie wyścig.
Panziorka rzeczywiście masz wesoło ze swoim urwisem, zgrabny chłopak to i zwinny
Właśnie, gdzie wy kupujecie te maty z puzzli? Bo sporo się mówiło o jakimś szkodliwym składniku tych puzzli i nie wiem właśnie czy te z ikei np są nieszkodliwe. My mamy małe mieszkanko więc turlikamy się czyt. turlamy (określenie mojego męża, wg niego poprawne) na naszym łóżku rozłożonym, podłogi to nie wiele mamy ale jak mały zacznie się więcej ruszać to trzeba będzie łóżko składać i przenieść się piętro niżej.
Panziorka rzeczywiście masz wesoło ze swoim urwisem, zgrabny chłopak to i zwinny
Właśnie, gdzie wy kupujecie te maty z puzzli? Bo sporo się mówiło o jakimś szkodliwym składniku tych puzzli i nie wiem właśnie czy te z ikei np są nieszkodliwe. My mamy małe mieszkanko więc turlikamy się czyt. turlamy (określenie mojego męża, wg niego poprawne) na naszym łóżku rozłożonym, podłogi to nie wiele mamy ale jak mały zacznie się więcej ruszać to trzeba będzie łóżko składać i przenieść się piętro niżej.
panziorka1980
Fanka BB :)
właśnie mnie ubiegłyście, bo miałam zapytać, czy któraś z was ma piankowe puzzle z ikei? ...Elutka my mamy zapas pampersów baby active(zostało jeszcze 200:-)), kiedyś trafiła się super promocja na 3, więc kupiliśmy, bo młody do grubasków nie należy, więs spokojnie nam wystarczą. Wczesniej próbowaliśmy też bella happy(dostałam od koleżanki w spadku 2 i 3) i powiem wam, że 2 o niebo lepsze od 3, ale to chyba reguła, bo wszystkie 3 są już inne, nawet pampersy. Oki miłego popołudnia dziewczynki, lece na spacer, bo piekna pogoda...do wieczora
Belli tez używałam i te mniejsze faktycznie dużo lepsze
Jessu tutaj wieej, że hoho! Ja się nigdzie nie ruszam. Ja patrzyłam na te puzzle na allegro, nawet nie wiedziałam że są w ikea
Misza mam to samo, że jak ręką popchnę to jest na brzusiu...tylko on jakiś tydzień dwa temu się przekręcał z lewego boku a tu nagle stop.
Jessu tutaj wieej, że hoho! Ja się nigdzie nie ruszam. Ja patrzyłam na te puzzle na allegro, nawet nie wiedziałam że są w ikea
Misza mam to samo, że jak ręką popchnę to jest na brzusiu...tylko on jakiś tydzień dwa temu się przekręcał z lewego boku a tu nagle stop.
Ostatnia edycja:
Panziorka gratulacje ząbka!!!
My męczymy się dalej-strasznie mi szkoda mojego syneczka
Puzzle( Antek na zdjęciu w galerii) dostaliśmy w prezencie ale się dopytam naprawdę rewelacyjne i bezpieczne, Misza zajmują tak naprawdę niewiele miejsca- u nas może 1m x 1 m bo tak patrzę po 4 sztuki w 4 rzędach. Odkąd je mamy Antek przewraca się na boki , brzuch i plecy bez problemów i pełza tak że potrafi się okręcić wokół- trzeba uważać bo raz już dotarł do stołu i ciągnął za obrus!!!
My męczymy się dalej-strasznie mi szkoda mojego syneczka
Puzzle( Antek na zdjęciu w galerii) dostaliśmy w prezencie ale się dopytam naprawdę rewelacyjne i bezpieczne, Misza zajmują tak naprawdę niewiele miejsca- u nas może 1m x 1 m bo tak patrzę po 4 sztuki w 4 rzędach. Odkąd je mamy Antek przewraca się na boki , brzuch i plecy bez problemów i pełza tak że potrafi się okręcić wokół- trzeba uważać bo raz już dotarł do stołu i ciągnął za obrus!!!
gratuluje
ja cekam jeszcze - widac je juz kilka dni, ale jeszcze nie wyszly, heh
Emotion, zmartwię Cię- u Tośka jedynki widac od grudnia a nic sie nie zanosi żeby się przebić miały.
Mamy za to połączenie ząbkowania i kolejnego skoku rozwojowego-masakra :9 Młody jojczy cały dzień, nie chce spać. Myslałam już, że mu sie lewa trójka przebiła bo krew mu tam z dziąsła leciała tydzień temu, ale nic nie widać.
reklama
Tak też myślałam, że twarde i płaskie powierzchnie sprzyjają takiej aktywności, ale na kocu nawet na podłodze to nie to samo a puzzle są właśnie idealne, tak mi się wydaje.Krzyś tak samo na bardziej płaskich i twardszych powierzchniach obraca się dookoła i przesuwa jak na razi do tyłu:-)i zaliczyliśmy samodzielny przewrót z plecków na brzusio
Kasikd to daj znać skąd masz puzzle, i w ogóle jakbyście miały jakieś pewne zródło zakupu to też dajcie linka.
Co do pieluch to my też teraz (jeszcze)na 3 z pampers active baby(oczywiście z promocji) ale powinniśmy już przerzucić się na 4. Zamiennie używaliśmy huggisów (promocja w biedronce chyba do tej pory) i bardzo je lubiłam, bo nie były takie ceratowe jak pampersy.
Elutka ja nie wiedziałam, że u nas tak wieje i właśnie zaliczyłam spacer z małym do polo marketu. Może mu nic nie będzie. U nas wczoraj tak właśnie marudził, ale to chyba po szczepionce bardziej niż skok bo nowych umiejętności nie widać u leniuszka;-)
Podziel się: