reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

waga,zdrowie i rozwój naszych pociech

Mama, Gosia widzę, że wasze dziewczynki dbają o linię i ważą w sam raz, nie to co nasze 9kg kolosy :-p
panziorka no niestety tacy pediatrzy to często norma, na kasę chorych to nie chce im się rozczulać nad dzieciakami, nie jest to ich praca z powołania więc się męczą.
Paulina my jeszcze w krk nie mieliśmy potrzeby iść prywatnie do pediatry ale jak o kimś dobrym usłyszę to dam znać.

reklama
dziewczyny- gratuluję pierwszych obrotów i zyczę teraz powodzenia z przewijaniem :) Ja musze pozdejmować znad łóżeczka naklejki, bo strasznie młodego ciekawią w trakcie przewijania i na bank mi sie któregos dnia tak przekręci że zleci- na szczęście do łóżeczka więc niedaleko :) ja się z kolei martwiłam,ze młodyu nogami niezaintersowany. Okazało się, że jak jest za bardzo ubrany- pajac albo spodenki- to nie dosięga. Teraz go po poludniu rozbieram i ulubiona zabawą jest trzymanie rękami za paluszki u stópek :)
Teraz czekam na przewrót z brzucha na plecy.

Misza - do szczuplutkich nie należy. Za to Wasze chłopaki są długie, no i chłopak musi być duży;-)

O moja panna od 3 dni robi brzydka kupe taką wodnistą. Wczoraj 5 razy, dziś znów rano wielka i wodnista. Nie wiem czy to efekt kataru czy jej coś innego dolega. Innego jedzonka jej nie dawałam bo nie chciałam obciążać brzuszka. Może to być jeszcze po czosnku, który jadłam na jej katar. Ale wcześniej też jadłam i poza bączkami nic jej nie było.

Panziorka na szczescie u mnie krzyki i piski juz przeszly chwilowo,
ale jak wrocilam miesiac temu z urlopu to myslalam ze nie dam juz rady tego wytrzymac - glowa pekala mi cale dnie. Chwilowo mamy puszczanie baniek i rozmowy samej do siebie :D Albo jakiegos przedmioty zainteresowania :D Naprzyklad zyrandola czy karnisza :) Czaswm do swoich nog sobie gada czy raczek :)

Ja aktualnie czekam na przewroty 'na brzuszek' , bo z brzuszka na plecy sie przewracala jak miala 1,5 miesiaca [!!] pediatra nie mogla uwierzyc :) 'Na brzuszek' jej juz minime4trow doslownie brakuje, raz dwa i bedzie chyc :)

Aha i na zabki czekam :) Ale w sumie tez lepiej co sie nie ma z tym spieszyc :)

W czwartek wizyta kontrolna u polznej na 5 miesiaczkow [boshhh jak ten czas leci] ciekawe ile wazymy :) + oficjalne zaczniemy wprowadzac szame [niby mloda juz je - ale polozna zabronila wlasnie do tej wizyty cokolwkiek dawac - ze zaczniemy teraz ]

emotion, ja może w następnym tyg. skoczę zważyc młodego, ale jak tak dalej będzie jadł to ja to kiepsko widzę:-( dzisiaj zjadł: miskę kaszy, 180ml mleka i 3/4 banana z kleikiem...poszedł sobie spać ok 18 i śpi nadal..

kasza czy kleik sa sycace wiec moze dlatego.
Po prostu jest tak ze niektore dzieci maja wiekszy inne mniejszy apetyt,
kuzynka mojej Aniusi jest miesiac starsza, a wazy juz ponad 10 kilo... i szczerze powiedziwszy chore to jest troche :/
Moja mala tez malo je, rano flasia zaraz przy budzeniu sie [kolo 7rano] - 50-60 ml
potem kolejna 90-110 ml
Potem na obiad kolo 13-14 zupka [moze3/4 sloiczka -gotuje sama ale sloiczkami 'mierze' ile je]
po 3 h moze jablko[malawe- takie ze moze 1/3 sloiczka zajmie] albo banan [ pol banana]
i potem o 19 flasia [tez jakies 100 ml]

kaszke daje jej na noc bo lepiej spi- to je flache ok 21 i pozniej ok 1-2 [tez z kaszka] -obudwie kolo 120 ml

-- Podobno jak dziecko glodne i przez dzien 'niedojedzone' to sie budzi w nocy czesciej,

uwaga uwaga będę się chwalić:tak: mamy pierwszego zębola:-D już wiem skąd te wczorajsze problemy z jedzeniem...dzisiaj młody wstał o 5 i marudny strasznie, więc zaglądam i jest:-)lewa dolna jedynka ..

reklama
Do góry