reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

waga,zdrowie i rozwój naszych pociech

Wieje wieje...przez wentylacje nawet u siebie słyszę :p
Patrzyłam na stronie ikea i tam nie ma takich puzzli..hm
My już 4 od jakiegoś czasu używamy, teraz też kupiliśmy to duże pudło z 99szt w środku, skończą się i pewnie będzie trzeba kupić 4+:)
Polecam chusteczki z lidla! Są naprawdę bardzo fajne-w sam raz mokre(np. huggies'y uważam, że są za mokre i zimne brrrr), jest 80 w opakowaniu i kosztują niecałe 5zł. Pampersy też nie są złe lidlowskie, ale wolę jednak oryginalne Pampers'y.

reklama
wernkika ja czekam na zabki, ale w sumie wolalabym jakby wyszly pozniej niz wczesniej [znaczy 'w normalnym terminie'

Jesli chodzi o pelzanie dzieciakow to moja mloda tak sie szybko uwija ze masakra :) Wiadomo niech poznaje swiat, ale najgorsza jest noc - bo w noicy po lozeczku wedroje i z jednego konca naprzyklad w killka sekund jest na drugim w poprzek naprzyklad, i zauwazylam ze lubi przy samym ochranoiaczu na lozeku spac i nogi wystawiac ba moja szfake nocna :)

Papmpersiki my dopiero zaczylysmy uzywac '3jki' tydziemn temu? Moze dwa. Wiec do trojek jeszcze nam zostalo.

My używamy 4 już od jakiegoś czasu, jakoś wolę jak są większe bo przy takich dopasowanych często nam qpa wyjeżdżała na plecki:) Huggiesy też nam najbardziej odpowiadają ale teraz mamy gagi z tesco i są super. Chusteczek używamy pampers- są mokre i dlatego jeszcze po nich wycieram zakamarki na sucho.
Na twardym jest małemu wygodniej, nic się nie zwija i nie blokuje ruchów. A i super mamy nową umiejętność. Opieranie się na dłoniach na prostych rączkach. Super to wygląda:)

My juz tez dość długo uzywamy "4ek" pieluch. Mała jest sporych gabarytów wiec niema co sie dziwic :tak:
Ząbków jeszcze brak. Turlanie tylko z pleców na brzuszek. Ale wczoraj zauwazylam ze mi pieknie komunikuje jak sie przekreci :-D

My jakis miesiac uzywamy juz 4 z Pampersa. Byla promocja 162szt za 99zl, mamy zapas, jeszcze jakies 300szt :-) ostatnio Nikola sama przekrecila sie z brzucha na plecki. Taaaaaki zaciesz mialam :-D

My dziś zakupiliśmy 4 Dady. Nie są może tak chłonne jak pampersy ale lubie je za sztywność. Łatwo je zakładać i ogólnie najlepsze z tych "innych".
A jeśli chodzi o chusteczki to najbardziej lubimy Dady sensitive. Super zapach, odpowiednia wilgotność i dobrze zbierają kupy :-p
Ale używamy co popadnie. Aktualnie jakieś chusteczki z Netto (uwaga jedne z nich strasznie śmierdzą zdaje się, że te z alantoiną) tami baby. Mieliśmy też haggis i były ok.

Pesca jeśli nie używałaś jeszcze z lidla to polecam pampersy Toujours, dosyć sztywne i chłonne. Kosztują chyba 27zł za 50szt o ile dobrze pamiętam, chusteczki też są fajne-już pisałam:)

Ja używam 4ki Dady ale cięzko mi porównac z Pampersami. Ogólnie sa OK.
Jesli chodzi o chusteczki to uzywałam do tej pory: Pampers-zwykle i sensitive, Cleanic zwykle i sensitive, J&J, jakies z Lidla Softino sie zwą. Te ost. sa takie sobie-cienkie i nie fajny zapach mają.
Te Cleanic sa przyjemne, może nie za grube ale dobrze scieraja i nie za wilgotne.
A jakie pieluchy polecacie na basen?
Ja sie cały czas zastanawiam czy takie pieluchy do pływania są w stanie zatrzymac kupe hehe.
Bo my od kwietnia zaczynamy kurs dla poczatkujacych niemowlaków. Ciekawe czy Helenusi sie spodoba :confused:

Ostatnia edycja:
my używamy pampers i Huggies na zmianę. Pampersy są super ale huggies też lubię bo mają ściągacz z tyłu pieluchy. najczęściej kupujemy zapas na promocjach więc tak drogo to nie wychodzi ;) co do chusteczek to tylko pampers sensitive stosujemy bo zielone pampersa zapach mnie drażni ;)

reklama
Sandrik te chusteczki co miałaś do rzeczywiście beznadziejne..w lidlu są jeszcze chusteczki Tourjois(są zielone i różowe) i one są OK, ja używam albo tych albo pampers sensitive:)

Do góry