reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

waga,zdrowie i rozwój naszych pociech

dziewczyny powiedzcie mi prosze czy waszym zdaniem powinnam juz isc do lekarza,maly sie przeziebil i mial mocny katar w piatek,mial calkiem zapchany nos,dostal wit c,calcium i krople do nosa,katar przeszedl ale za to dzis zaczał pokasływac i ma cos jak biegunke-wczoraj zrobil 3 razy kupe(normalnie robi 1 max 2),dzis juz ma koncie dwie i teraz zastanawiam sie co robic,poczekac do jutra z wizyta czy jednak udac sie do lekarza,nie wiem jak przebiega przeziebienie u dziecka. pomożcie pliz:)

reklama
Nataniel w środę miał straszny katar i gorączkę, pojechałam do lekarza bo też straszna panikara jestem.
Na kaszelek i gardełko polecam syrop tymiankowy złożony. Jest bez recepty. my braliśmy 3ml trzy razy dziennie. I oczywiście opukiwanie plecków od dołu w stronę głowy.

dzieki dziewczyny,no ja niby tez zawsze panikuje ale z tymi przychodniami to jest tak ze jak sie człowiek nie zarejestruje z samego rana to potem nie mozna iśc,jedynie od 18 całodobowa przychodnia zostaje i przypadkowy lekarz,dlatego sie zastanawiam.wczoraj mu sie polepszylo a dzis ten kaszel mnie zmartwil:-(no nic,poobserwuje Jaśka i zobacze. poki co goraczki nie ma wiec poczekam do 18.

Debi ja mam dosyć fajną przychodnię gdzie właściwie w każdej chwili mnie przyjmą i nie muszę się jakoś dużo wcześniej zapowiadać. Miałam już podobną sytuację, zadzwoniłam i powiedziałam, że dziecko chore-pani powiedziała że mam przyjechać i już. Zresztą zawsze możesz troszkę naściemniać i powiedzieć, że dziecko ma gorączkę-nie powinni Ci odmówić, a jak dojedziesz i zmierzą to zawsze możesz powiedzieć, że podałaś paracetamol i najwyraźniej pomógł. Wiem, że to trochę kombinowane, ale czasem nie ma innej rady na naszą służbę zdrowia:)
Jakbyś jechała na ostry dyżur to najlepiej na Strzelecką-moim zdaniem.

zmotywowałyście mnie i poszliśmy do lekarza:-)wszystko ok,ma katar ale to nic poważnego,kaszle bo go katar podrażnia w gardło. moge spać spokojnie,dzieki dziewczyny;-)

Debi, dobrze ze pojechalas do lekarza :)
A moja niunia wczoraj skonczyla 5 miesiecy i zrobila niespodzianke rodzicom-przekrecila sie w koncu z pleckow na brzuszek :)
Wiem ze Wasze niektóre pociechy juz dawno to robiły, ale ja juz zaczelam sie niepokoic ze mała ma za "ciężką" pupę ;-) Teraz musi juz tylko nauczyc sie z brzuszka na plecki bo czasem na brzuszku nie ma siły juz leżeć i kładzie głowę-twarz ma na macie, bidulka.

reklama
Do góry