Mama-1222
Wdrożona(y)
Gosia ur - 3290 i 53 cm
3 mce -6400 (po odjęciu ciuchów i pampersa) i 63 cm
3 mce -6400 (po odjęciu ciuchów i pampersa) i 63 cm
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
witam trochu mnie nie bylo ale ciezko jest w pl znalesc czas
My po pierwszym tyg na butli [dwoch] dziennie odnotowalysmy przyrpst ok. 400 g [w tydzien] - z tym ze waga inna i mloda wazona w ciuchach i pampersie [pfrzebranym kilka minut wczesniej]
tydzien pozniej [ubrana tak samo ja zwazylam] przyrost byl juz tylko 75 g [na 3 butlach dziennie..]
jutro kolejne wazenie.. zobaczymy. - 'prawdopodobnie przybrala jakies 100g [wazona na innej wadze -a el chce potwierdzic jutro na tej co tydzien i dwa temu]
Ogolnie mloda wazy ok 5,300 ----- urodzila sie 4,200 ----- w 3 dobie bylo 3,900
Wiec szalu wagowego nie ma.
A dziecko jej juz 3 butle dziennie - i cyca nie chwyci [musze odciagac]
bylam u lekarza rodiznnego z nia tez,
ma niedobror zelaza i niski poziom czerw krwinek - dostalam dla niej zelazo i kwas foliowy - ale lekarka mowi ze jak zle na to zareaguje to odstawic - bo te niedoboy nie sa jakies tragoczne zeby dziecko meczyc
Oprocz tego dziecko jest 'lekko spiete' ale to mamy obserwowac, przyczyna moze byc ze dziecko czesto przebywa w pozycjii pionowej, bardzo dzwiga glowe - hee nie dzwiga p prostu trzyma do gory jak dorosly juz od kad skonczyla ok 3-4 tyg.
Ogolnie lekarka powiedziala ze dziecko jest doslownie szalenczo mocne i nigdy sie chyba nie spotkala z tak silnym dzieckiem
We wtorek mamy jeszcze usg bioderek![]()
Heh my po pierwszym miesiacu powoli wychodzilysmy z 62No to rzeczywiście słabo przybiera. Ale te 3 butelki dziennie to oprócz tego co ściagniesz?
Antoś ma różne humory- raz zje z cyca a za cgwilę na sam widok sie drze. Dostaje raz dziennie enfamil i teraz już na bierząco zjada to co sciagam (wcześniej udawało mi się mrozić). No ale ważniejsze jest żeby sie najadał
jeśli chodzi o "siłę" to Tosiek tez głowę tak trzyma od dawna, a ostatnio najbardziej mu pasuje jak go za rżczki do siadania podciągamy. A dzisiaj się dwa razy przewrócił z brzucha na plecyZuch chlopak
Co do "pomiarów" to długo nie mogliśmy wyjść z rozmiaru 56, a jak zaczęliśmy w święta zakładac pajace na 62, które mi sie takie wieeelkieee wydawały to sie okazuje, że lada momemnt z nich powyrasta. W przedostatni dzień roku (10,5 tygodnia) ważył 6200 na golasa. Nie mam juz siły go nosić![]()
no to na prawdę ładnie przybierau nas w kilogramy idzie (urodzeniowa 2540) a teraz juz 7kg ,wzrostu tylko 61 , taka fajna kuleczka![]()