reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga w czasie ciąży oraz powrót do formy po niej :-)

Dziewczyny, to prawda w dniu samego porodu odpada minimum z 6 kg, często jednak dużo więcej. A resztę zgubimy w trakcie opieki nad maluchem i podczas karmienia. A taka jest prawidłowość w ciąży - że przytyć trzeba, na każdą z nas też hormony inaczej wpływają, ktoś może nie jeść absolutnie więcej w ciąży niż przed ciążą, a hormony i tak zrobią swoje :)

reklama
hehe onanana nie martw się, nie zostawiłam Cię:-)
Stuknęło mi 20kg :szok: Masakra! I ja sie przejmuję bardzo. Szczególnie, ze przez całą ciążę moze ze 3 miesiace miałam normalny apetyt, a nawet i nie. A tak to przez resztę ciągle jakieś dolegliwości nie pozwalajace mi jeść normalnie, a tyję bez przerwy na potęgę! Wspomniane fajki to swoja drogą, ale zebym chociaż się ciągle obrzerała to mogłabym mieć pretensje do siebie i chociaż jakąś przyjemność przy tym:-(

Cześć :)
Miałam się nie ważyć ale... 16 na plusie to dzisiejszy wynik. Zauważyłam od tygodnia że mam opuchnięte stopy,dłonie spuchły na stałe już dawno-przestałam obrączkę i pierścionek zaręczynowy nosić bo nie wejdą, a taki który luźno nosiłam na środkowym palcu teraz jest akurat zamiast obrączki... Wcześniej stópki były wielkie tylko po ciężkim dniu na upale, teraz z takimi już się budzę.Gdyby nie pierścionki i obrączka to pewnie bym nie załapała że ból dłoni przy zginaniu palców to przez opuchliznę...
Musi być w tym wszystkim sporo wody która swoje waży.

Margana, Onanana dziewczyny, moja siostra dobiła 31 kg w ciąży, ona sobie dogadzała, ale bez większych problemów chyba po pół roku już zrzuciła część wagi a potem wróciła do wagi sprzed ciąży. Najważniejsze, że maleństwa zdrowo rosną, co z tego że ja nie przybieram na wadze, skoro Franek, też ma niską wagę i nieraz się zastanawiam, czy to nie moja wina.
Katerinka już myślałam, że zwariowałam z tymi palcami, ale widzę, że to nie jest jakaś anomalia, skoro i Ciebie bolą!

Moja waga stoi w miejscu od miesiaca. Zatrzymalam sie na 60kg.

I nie wiem co o tym myśleć. Pewnie już nie przytyje wiele, tylko jak to pisałyśmy strace na wadze przed samym porodem....

ja mam obecnie +13 całą ciąże leże i się lenie i obżeram na maksa i coś czuję że choć przytyłam "w normie" to zrzucić mi łatwo nie będzie, a to z tego względu że ja uwielbiam jeść ;),a jak tylko przechodzę na jakąś dietę to żrę dwa razy więcej ;D...
Co do dziewczyn co narzekają na 20+ mojej sąsiadki córka miała 27+ bo sporo wód podobno, po schodach jak wchodziła to ktoś z tyłu musiał ją popychać bo sama by nie wlazła ;) a teraz chuda jak anorektyczka... więc proszę mi się nie zamartwiać bo to nie jest żaden wyznacznik. Z resztą ważne by czuć się dobrze ze sobą a nie dopasowywać się do otoczenia ... a mi obecnie to tylko mega brzuś przeszkadza, paznokci u stóp to już chyba do rozwiązania nie obetnę ;P

Ja tam czuję ogromne odciążenie jak mnie maż po schodach pcha pod górkę :)
Brzuch stale rośnie ale waga coś stanęła... nawet jakby mi 1 kg brakowało...
Aktualnie 80 kg, czyli znowu tyle co 13 września.
+15 kg
Zrobiłam dzisiaj zdjęcia do galerii brzuszkowej-tak na żywo to trochę lepiej wygląda, na zdjęciu aż się sama zlękłam :-D

ja mam 13 na +.Chyba tyle co poprzednio na tym etapie.Wtedy 2 tyg przed porodem ważyłam 18 kg więcej,więc myslę,ze do 20 doszłam.Na drugi dzien po porodzie miałam już 11 kg mniej ;-) z resztą się troche męczyłam ;-),ale suma sumarum ważyłam 5 kg mniej niż przed ciążą.

reklama
Do góry