reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga w czasie ciąży oraz powrót do formy po niej :-)

No to chyba jestem rekordzistką:-):-)
Mam nadzieję że zrzucenie tego nadmiaru kg pójdzie mi tak samo sprawnie jak ich nabranie:tak:
UWAGA!!! + 19 kg...........

reklama
Mam nadzieję że zrzucenie tego nadmiaru kg pójdzie mi tak samo sprawnie jak ich nabranie:tak:
sporo się traci w trakcie porodu ;) , mi ubyło 10kg a reszte zrzuciłam w pół roku (a miałam 27kg na +) i specjalnie się nie odchudzałam ;) więc na pewno będzie dobrze
teraz mam jakieś 15kg + i zobaczymy co będzie dalej :D

I ja takze zrzucilam 10kg w dzien porodu. A w ciagu 3 msc karmienia piersia (na diecie mamy karmiacej) zrzucilam jeszcze ze 2-3kg wiec po porodzie mialam lepsza figure niz przed ;)

oo to rzeczywiscie zaszalalas:) ale ja bym sie totalnie nie przejmowala:) widocznie tak musi byc u ciebie:) poza tym spokojnie bo teraz tez puchniemy woda nam sie zaczyna zatrzymywac w organizmie i tluszczyk odkladac lekki:) ale po porodzie bedzie git:) ja nie staje juz na wadze w domu;) nie mam glowy do tego:) na razie siedze i prasuje ciuszki bo dzis skonczylam ostatnie pranko:) jeszcze tylko wyplata i ostatnie zakupy:)

AniaSm,nimfi sporo wam zeszło od razu po porodzie...:-)

Ale to jest standard tak na prawde. Kiedys czytalam w poradniku aby sie upewnic ze mniej wiecej 10 kg wazy dziecko plus lozysko plus wody plodowe plus jeszcze to ze w czasie ciazy wiecej plynu w organizmie jest zatrzymane, co zchodzi jakos zaraz po porodzie.

3 tygodnie temu na wizycie +8 kg (wcześniej 1 kg zgubiłam, chyba przez ten cały stres), teraz jest na pewno więcej

Ankusch z nami chyba jeszcze jest Margana chyba że już sie wypięła i przestała przybierać:-)
Wiem, że jest szansa stracić 10 kg przy porodzie;-) Moja koleżanka urodziła 3 m-ce temu, przybrała w ciąży 19 kg, zeszło jej od razu 10 kg a teraz ma jeszcze chyba ze 3 kg nie swoje...
Naprawdę mnie ta waga nie martwi, jeszcze miesiąc został, mam nadzieję że za dużo juz nie przybiorę;-) A tych kg mi sie nazbierało bo zaraz jak się dowiedziałam to rzuciłam fajki:tak:

reklama
Ja też przy porodzie straciłam 10 kg a ponieważ tyle przytyłam, to ze szpitala wróciłam taka jak przed ciążą. A potem jeszcze przez karmienie i dietę mamy karmiącej schudłam 4 kg...
Nie przejmujcie się dziewczyny wagą, bo ona naprawdę leci potem w ekspresowym tempie w dół:tak:
Teraz mam 9 kg na plusie, ale tylko 4 ponad moją wagę sprzed ciąży, bo najpierw schudłam 5 kg, potem to nadrobiłam no i do tego 4 przytyłam. A ostatnio moja waga stoi...Ale ja się cieszę, bo do chudzin nie należę i Mała pewnie czerpie z moich zapasów.

Do góry