reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga w czasie ciąży oraz powrót do formy po niej :-)

Cocca nie załamuj się, każdy z nas jest różny, Ty startowałaś z wyższą waga zaś mało w ciąży przybierasz zaś inne na odwrót. jeśli Cię pocieszy to ja startowałam z 63,5. i już te 10 + na pewno są

reklama
Matko! nie mogę czytać Waszych postów dot. wago sprzed ciąży!!! Co z tego, że przez całą ciążę przybrałam 1,5 kg, jak i tak ważę więcej niż Wy:zawstydzona/y: Przed chwilą stanęłam na wadze, wynik 80,5kg:szok:

jak urodzisz i zaczniesz karmić to będziesz poniżej stanu przedciążowego :)

Ja właśnie dobiłam do 80
czyli 15 na plusie
a jeszcze 8 tygodni przybierania
podobno 14 kg łatwo zrzucić po porodzie, reszta często już zostaje

Cocca, uważam, że to fantastycznie, że startując z większą wagą nie idziesz w górę tylko trzymasz ją na stałym poziomie. To oznacza, że zdrowo się odżywiasz i potem po ciąży będzie lepiej :) Zobacz, dziecko waży ok. 3,5kg, do tego wody płodowe, trochę łożyska i wszystko zrzucasz na raz (słyszałam, że ok. 8kg), co oznacza, że już w chwili porodu będziesz w lepszej kondycji niż przed ciążą. A od karmienia piersią też powinnaś trochę stracić, więc myślę, że wszystko jest na dobrej drodze! :tak:

Cocca, uważam, że to fantastycznie, że startując z większą wagą nie idziesz w górę tylko trzymasz ją na stałym poziomie. To oznacza, że zdrowo się odżywiasz i potem po ciąży będzie lepiej :) Zobacz, dziecko waży ok. 3,5kg, do tego wody płodowe, trochę łożyska i wszystko zrzucasz na raz (słyszałam, że ok. 8kg), co oznacza, że już w chwili porodu będziesz w lepszej kondycji niż przed ciążą. A od karmienia piersią też powinnaś trochę stracić, więc myślę, że wszystko jest na dobrej drodze! :tak:

dokładnie , widac , ze zdrowo jesz albo dzidzius juz zjada zapasy :p z tego co sie dowiadywalam , to od strzała sie zrzuca od 8 do 12 kg, bo tyle mniej wiecej waży dzidzius z całym wyposazeniem :) no i ztego co wiem to pozniej to w trakcie karmienia ci sporo ubywa. mialam kolezanke, ktora zawsze byla tak pulchniutka, apo ciazy chyba ze 30 kg jej spadlo....
no i pomijam kwestie ciuchow, bo ja juz sie w malo co mieszcze :) i to takie dziwne, bo nawet nie chodzi o to ze sie czasem w cos mozna nie dopiąć, gorzej jak sie spodni nawet na tylek nie da wciagnac ;)

Hej. Mam 19 lat zawsze byłam szczupła miałam 55kg. a teraz w 7 miesiącu ciązy mam 73kg. Troche się martwie czy za dużo nie przytyłam?

Dzięki dziewczyny! Faktycznie odżywiać staram się racjonalnie, choć oczywiście spełniam czasami swoje zachcianki. Ale to dlatego, że zawsze miałam problem z wagą przez tarczycę i panicznie się bałam, że jak mnie za dużo przybędzie to sobie potem nie poradzę. No i w końcu w ciąży unormowałam tarczycę, za co dziękuję moim lekarzom, bo walczę już 15 lat! Więc waga też się unormowała.

Cocca Ty sie nie przejmuj! Ja też sporo wiecej ważyłam przed ciażą niz dziewczyny tutaj, a przytyłam już bardzo dużo:-( A na prawde nie obrzeram sie strasznie.

reklama
Do góry