reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga w ciązy

Witam ja przy wzroście 170 cm przed ciążą ważyłam 57,7 kg (byłam na diecie ważyłam się codziennie) dziś wlazłam na wagę i mam 59,7 kg. Przez dotychczasowy czas ciąży przytyłam 2 kg. Sporo ale u mnie jedzenie jest sposobem na mdłości. Do tego odrzuca mnie od nabiału i ryb za to bułeczki chętnie więc dupa rośnie:no:

reklama
sopelek, no kto jak kto, ale Ty ze swoimi malusimi mieszkańcami masz pełne prawo "nieco" przybrać na wadze :-D

mygdu jedziemy na jednym wózku widzę...U mnie też 2 kg. na plusie, a wcale nie jem zatrważających ilości...Chyba;-) Ciągnie mnie jednak w zdecydowanie odmienne rejony smakowe - ryby (śledzie w oleju, dam się za nie pokroić!), sery białe (tłuste oczywiście!), mleko...

a ja dzis się ważyłam u pana doktora i waga narazie w miejscu 63 kg:) dobrze że nie maleje przez te mdłości, dobrze ze juz przechodzą:) pozdrówka:)

Masakra z tą wagą. Ja chyba tyj oczach. Zajadam te mdłości. W poprzedniej ciąży ważyłam tyle w 17 tygodniu... Jak tylko mdłości ustąpią to będę musiała jakieś racjonalne żywienie zastosować.

Ja skoczyłam o 2, ale u mnie to i tak nie dużo. Niestety ja jak tylko przestaje intensywnie ćwiczyć to skacze mi waga, mimo że dieta ta sama:(

Buu... To u mnie po 2 miesiącach już 2,5 na plusie :) Nie wiem, jak można nie przytyć ani kilograma w pierwszym trymestrze. Mi się to jeszcze nie udało za żadnym razem ;) No ale mam też już po 10 cm na plusie w brzuchu i biuście, więc jakoś to się musiało na wagę przełożyć.
Nieważne - wszystko się zrzuci w odpowiednim czasie :) Ważne, żeby dzieciątko było zdrowe :)

no ja stanelam w miejscu, czyli od poczatku mamy 2.2 kg na plusie i waga stoi :) ale pilnuje sie, jem naprawde duzo owocow, oczywiscie podskubuje roznosci, ale udaje mi sie dosc przytomnie opanowac :)

reklama
Buu... To u mnie po 2 miesiącach już 2,5 na plusie :) Nie wiem, jak można nie przytyć ani kilograma w pierwszym trymestrze. Mi się to jeszcze nie udało za żadnym razem ;) No ale mam też już po 10 cm na plusie w brzuchu i biuście, więc jakoś to się musiało na wagę przełożyć.
Nieważne - wszystko się zrzuci w odpowiednim czasie :) Ważne, żeby dzieciątko było zdrowe :)
Ewa ja mam nadwagę. Powinnam przytyć maksymalnie 7-9kg ale jak przytyję 5 to też będzie ok. Ostatnio przytyłam 7 ale w 3 trymestrze ciąży chudłam ze względu na dietę cukrzycową. Ale jak bym przytyła 15 to też bym się nie zmartwiła i tak muszę się po ciąży odchudzić :zawstydzona/y:
Bardzo uważam co jem, pilnuję się i tak wyszło. Owoców ze względu na cukier staram się nie jeść w ogóle. Ewentualnie truskawki, maliny bo mają niski indeks glikemiczny

Do góry