reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga w ciązy

reklama
Ja po wczorajszej wizycie tez wiem juz co i jak: 59 kg 170cm. Czyli od poczatku tej ciazy juz 1 na+. Ech, nie powiem zeby mnie to cieszylo. W pierwszej ciazy +23, tyle ze startowalam z 54kg, mialam silne postanowienie, ze w nastepnej tyle nie spuchne i masz ci...juz sie zapowiada fiasko. Ale co tam, byle maluszek zdrowo rosl!!!

Ja tez schudlam kg ale czuje ze to nadrobilam podwojnie bo ciagle tylko slodycze wcinam i wogole chodze i ciagle cos zucham bo strasznie mi niedobrze jak pusty zoladek Czym moge zastapic te slodycze?skoro od jablka np czuje jeszcze wieksze ssanie i mdlosci

Doti12, u Ciebie w suwaczku jest takie coś: [SIGPIC][/SIGPIC]

Wczoraj ważyłam sie u lekarza i miałam 88 kg:)

Ostatnia edycja:
no wiec ja mam 55.5 kg wzrost 164, w pierwszej ciazy przytylam 9kg, zobaczymy co bedzie, staram sie jesc mniejsze posilki, czesciej, duzo owocow, boje sie ze nie jestem juz taka mloda i bedzie mi ciezej potem zrzucic zbedna wage niestety

U mnie teraz start od wagi 53kg, jak przy pierwszej ciąży.
Pierwsza ciąża z 53 aż do 72kg tj. +19kg.
Druga ciąża start od 50kg do 67 czyli +17kg.
Zobaczymy jak tym razem pójdzie. W pierwszej nie zwracałam uwagi na wagę. W drugiej trochę się pilnowałam, ale bez przesady, waga szła mi książkowo, ale ostatnie dwa miesiące u mnie podbijają wagę okropnie.
Obecnie waga może jedynie jakieś 0,5kg na plusie, ale bardziej bebech mi wywaliło, w szczególności pod wieczór :))

Cześć Dziewczyny:)
Jestem pierwszy raz na tym forum, i czytam Was czytam i postanowiłam się dołączyć. Ja startuje z wagą 63 i nie wiem jak to dalej będzie bo to moja pierwsza ciążą:) Ale jak na razie to mnie cały czas mdli, bo przed ciążą ważyłam 65 a jak narazie to schudłam 2 kg przez te mdłości...o i tak:shocked2:

ja od ostatniego ważenia nie stanęłam na wadze:no: aż się boję co tam zobaczę po prawie codziennie chipsowej diecie oraz po świętach. Do Sylwestra trzeba ustabilizować odżywianie bo kiepsko będzie jak lekarz będzie chciał zważyć:eek: ...no i w ogóle spasę się jak wieloryb przez te 8 mies jak tak dalej pójdzie...jem mało, ale cholernie niezdrowo

Ja myslałam, że po świętach trochę mi przybędzie a tu dziś rano na wadze -1. Nie wiem ile ważyłam przy starcie ciąży bo żadko wchodzę na wagę :) w piątek ważyłam się pierwszy raz będąc w ciąży i było 54,8 dziś rano było 53,8 przy wzroście 165.

reklama
Ja w pierwszej ciąży ważyłam tyle co teraz dopiero w 17 tygodniu. Także masakra. Startuję od razu z 3 kg do przodu. Będę musiała się pilnować później żeby nie przytyć za dużo - zrezygnuję ze słodyczy chyba...

Do góry