reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Waga w ciązy

reklama
Jak wy robicie ze tak malo tyjecie.Nie pojadacie ciasteczek pewnie i innych slodkosci.Mnie niestety to gubi i czuje sie jak slon.Nieraz sie slyszy ze jak kobieta za duzo przytyje to nie dbala o siebie itd.Tez tak myslalam ale w pierwszej ciazy odrzucilo mnie od slodkiego a teraz to mam taka ochote ze az mnie skreca jak nie zjem batonika albo paczka.Codzien obiecuje sobie ze
od jutra zamienam ciastka na owoce ale nie wytrzymuje.Tez mam 6kg na plusie ale u mnie to nie wskazane bo ja nie z osob wagi piorkowej.Obecnie 76na wadze:zawstydzona/y:Przed ciaza wskoczylo mi 7 kg i zaluje ze tak sie zapuscilam bo teraz bylo by mi lzej:angry:

ja jem mnóstwo owoców, a mimo tego utyłam 5kg:p ubolewam nad tym, ale z drugiej strony, mialam niedowage, wiec moze to dobrze, ze jakos nadrobilam

Malinkaizi no to jest nas dwie :blink:. U mnie dokładnie tak samo :). I początek i stan obecny.
W takim razie już wiem z kim się będę razem odchudzać po porodzie;) Nie no oczywiście wierzę w to ,że samo nam spadnie aż tak się nie napinam choć zazdroszczę tym sucharkom którym tylko w brzuszek idzie;)

Malinkaizi posty o 4.01:szok: przesadziłaś :-D ja się będę z Wami odchudzać. Bo dla mnie Ty i Dzag to też suchary;-)
U mnie waga ciążowa stoi ale mam naddatek przed ciążowy :zawstydzona/y:

Malinkaizi pisze:
Ale z Was chudzinki (l) ja to przy was monstrum zaczęłam od 65 a na dzień dzisiejszy 69:(

dzag82 pisze:
Malinkaizi no to jest nas dwie
blink1tu.gif
. U mnie dokładnie tak samo :). I początek i stan obecny.

kakakarolina pisze:
Malinkaizi posty o 4.01
shocked.gif
przesadziłaś
laugh.gif
ja się będę z Wami odchudzać. Bo dla mnie Ty i Dzag to też suchary
wink2.gif
Hahaha, no to jest nas więcej wagi zaawansowanie średniej;-)
U mnie wg ostatnich pomiarów u gina też 69 stuknęło. Teraz zapewne przekroczyłam magiczną siódemkę :eek: A raczej z tych mniejszych jestem 166 w pełnym wyprężeniu;-)

Hahaha, no to jest nas więcej wagi zaawansowanie średniej;-)
U mnie wg ostatnich pomiarów u gina też 69 stuknęło. Teraz zapewne przekroczyłam magiczną siódemkę :eek: A raczej z tych mniejszych jestem 166 w pełnym wyprężeniu;-)
Ja aż 167 cm... Nooo, czyli wszystko w normie :-D. I dobrze. Teraz nam wolno. Jak nie teraz to kiedy? ;-) A mojemu M cały czas powtarzam - widziały gały co brały. Młoda piękna i zwiewna to już byłam. Teraz jestem sprzątająco-gotująco-pracująco-piorąca :-)

Ehh ja też już teraz dołączam do grupy spadku wagi po ciąży:)
Wy to naprawdę sucharki ja to 78 kg przy 170 ehh waga nie drgnela ale i tak duzo..

no to ja Wy waga średnia to ja waga cięzka:-:)-( dziś waga pokazał mi 85,4kg..............wszysko mi w dupe wchodzi nie mam ani grama brzucha ciążowego

To ja 52kg :)
Po raz pierwszy w życiu jest 5 na początku...:-D
Bardzo się cieszę bo przy kążdej wizycie teraz (co 3 tyg) regularnie o1,5-2kg do przodu,więc tak idealnie :):):)

reklama
U mnie w takim kalkulatorze wychodzi, że przy wadze wyjściowej 58kg, na 163cm wzrostu powinnam przytyć:

Tydz.: 4
średnio : 58.4 kg (min.58.4 - max.58.4 kg)

Tydz.: 8 58.8 kg (58.7 - 58.8 kg)

Tydz.: 12 59.9 kg(59.8 - 60.1 kg)

Tydz.: 16 61.8 kg (61.6 - 62.1 kg)

Tydz.: 20 64.1 kg (63.7 - 64.5 kg)

Tydz.: 24 66.6 kg (66.1 - 67.3 kg)

Tydz.: 28 69.2 kg (68.5 - 70 kg)

Tydz.: 32 71.1 kg (70.3 - 72.1 kg)

Tydz.: 36 73 kg (72.1 - 74.1 kg)

Tydz.: 40 75 kg (73.9 - 76.2 kg)

Obecnie 63kg zaliczyłam :confused: ale brzucha już widać, jutro foty zrobię :-D

Ostatnia edycja:
Do góry