reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Waga w ciązy

Ja mam 6kg na plusie :) poszło w brzuszek i cycki hehe ;) pytałam lekarza, czy nie dużo juz przytyłam (patrze tylko i wyłącznie pod kątem zdrowotnym) i powiedział, że nie. Ogólnie jestem szczupłą osobą i powiedział, że często tak właśnie jest, więc jestem spokojna! Teraz waże 60kg, a miałam 54 przed ciążą. Najważniejsze, aby maluch rósł zdrowo, a jeśli po ciąży nie zgubię tyle, ile trzeba, to wówczas będę się martwić :)

reklama
U mnie 2 kilo na minusie liczac od poczatku ciazy takze mam nadzieje ze do konca zmieszcze sie do 80 kilo hihi moja cicha nadzieja ;) czyli od teraz nie moge wiecej jak 13 kilo przytyc :p

Jak wy robicie ze tak malo tyjecie.Nie pojadacie ciasteczek pewnie i innych slodkosci.Mnie niestety to gubi i czuje sie jak slon.Nieraz sie slyszy ze jak kobieta za duzo przytyje to nie dbala o siebie itd.Tez tak myslalam ale w pierwszej ciazy odrzucilo mnie od slodkiego a teraz to mam taka ochote ze az mnie skreca jak nie zjem batonika albo paczka.Codzien obiecuje sobie ze
od jutra zamienam ciastka na owoce ale nie wytrzymuje.Tez mam 6kg na plusie ale u mnie to nie wskazane bo ja nie z osob wagi piorkowej.Obecnie 76na wadze:zawstydzona/y:Przed ciaza wskoczylo mi 7 kg i zaluje ze tak sie zapuscilam bo teraz bylo by mi lzej:angry:

U mnie 17 tydzień i dalej waga nie drgnie, ale mnie dalej odrzuca od jedzenia. Jeśli nasze dzieci rozwijają się zdrowo to nie ważne czy tyjemy więcej czy nie- oby było dobre to dla dziecka:)

doti to Ty jak ja, ja tak samo za dużo wcinam słodyczy, bo mam chęć na nie ogromną, co tu dużo gadać nie odmawiam sobie tak naprawde nic wiec mam 7 kg do przodu, obecnie ważę ok 66kg :-( tragedia no ale cóż, jak nie zjem chodzę głodna :( eh paranoja, no ale po porodzie to ja juz sie za siebie wezmę nie ma to tamto :baffled: schudniemy szybko zobaczysz !!!!!!! no ale jak dziewczyny pisza ze np mają 2 kg na plusie to az zazdroszczę bo chudzinki , a ja jak słon prawie juz :-(

Ilonka,nie przejmuj się na pewno wyglądasz super apetycznie tylko tak Ci się zdaje. Ja bym chciała Wasze na plus, a tu drugi trymestr i raz 47 raz 46 i tak w kółko. Liczę dziennie kalorie coby 2500 tys było przynajmniej:sorry2:
W ogóle powiedziałam o tym gin, i mówiłam, że nawet kupuje pączki żeby przybyczyć, to mi zabronił słodyczy bo cukrzycy ciążowej się nabawię. Powiedział, że i tak swoje 10 przytyje, więc mu wierze, dziś na 2 śniadanie całą bagietkę zjadłam. Powiedział, że jak jem to nie ma problemu. Więc ja nadal oficjalnie na minusie, 50 kg przed ciąża teraz 47:-(

reklama
Do góry