reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Waga w ciązy

Ja mam 0,5 kg na plusie, ale wyglądam już jakbym przytyła z 7kg. Z tym, że przez moje wachania wagi związane z niedoczynnością tarczycy zaczynam od 77kg. Zobaczymy ile przybędzie na razie mały przyrost mnie cieszy(moja mama ze mną przytyła 7kg więc jest nadzieja)

reklama
Ja mam 0,5 kg na plusie, ale wyglądam już jakbym przytyła z 7kg. Z tym, że przez moje wachania wagi związane z niedoczynnością tarczycy zaczynam od 77kg. Zobaczymy ile przybędzie na razie mały przyrost mnie cieszy(moja mama ze mną przytyła 7kg więc jest nadzieja)

Majusia, ja też cierpię na niedoczynność tarczycy, od początku ciąży już mam zwiększoną dawkę o 50mikrogram a dalej się czuję kiepsko. Wiem że moja waga zależy nie tylko od tego ile zjem, ale też od poziomu hormonów, ale przynajmniej będę miała spokojne sumienie że jak przytyję znów za dużo to nie z powodu mega-obżarstwa;-)

Gosha ja też mam już zwiększoną dawkę o 25 od pon-pt i 50 sob-niedz. Półtora roku temu udało mi się ładnie schudnąć ale jak zaczęliśmy się starać to stwierdziłam, że nie ma co kontynuować bo to może dzidzi zaszkodzić i jako że zajście zajęło nam ponad pół roku, to wszystko wróciło.
Na szczęście wiem już jak udaje mi się chudnąć i to utrzymać, więc się nie marwię wagą. Jak przestanę karmić to wrócę na dietę i bedzie git;)

Sempe ja widziałam twoje piękne zdjęcie z dzieciakami, w życiu bym nie powiedziała, że masz 82 kg, ja mam 74 obecnie i przy tobie to zdrowy kartofel jestem :-D i też jak tu wchodzę, to kurde czuję się jak kategoria sumo, heh ja mam wielka nadzieję, że 80 nie przekroczę, na 79kg zatrzymałam się z Laurą i byłam ogromna :laugh2: ale co będzie, to będzie ;-) Kakakarolina masz rację im kobieta chudsza tym więcej może przytyć, moja siostra z 50kg wskoczyła na 77kg :tak: chociaż raz byłyśmy do siebie podobne :-)

ja na ta chwile mam -10kg, no ale ja jestem na diecie cukrzycowej... insulinie itd itp, a nadwagę mam sporą. mam tylko nadzieje, że waga nie bedzie juz leciała w dół...

No ja na dzień dzisiejszy mam 4,5 kg. na plusie, przed ciąża ważyłam 54 kg, a dziś 58,5...mam nadz.,że nie przytyję grubo ponad 20kg! Ważne, aby po ciąży to zrzucić, no chyba, że samo zejdzie :)

W pierwszej ciąży przytyłam 16 kg dla mnie bylo to Wow, ale wróciłam do wagi sprzed ciązy szybko. W szpitalu zgubiłam już 6 kg po porodzie. Teraz jestem na minusie 1.5kg (wymioty, omdlenia, wstręt do jedzenia) Ostatnio na wizycie smiał się lekarz, że przytylam 300 g bo pewnie przed drzwiami gabinetu na szybkiego coś jadłam aby waga drgnęla:-D

Dzisiaj mnie ważyła doktorka i od początku ciąży przytyłam 1,5 kg. Wg jej wyliczeń, mam skończony 13 tydzień.

reklama
Hym . Przed ciążą 50 kg .
W 8 tyg. byłam u gin. i na wadze 53,5 . Teraz Nie wiem wizyta we wtorek także się okaże ile jeszcze przybyło .

Do góry