reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Waga w ciązy

No w końcu się zważyłam jak byliśmy wczoraj u teściów. Waga pokazała 59,5. Przed ciążą było zazwyczaj ok 58 więc pierwszy trymestr 1,5 kg do przodu. W sumie to może nawet nie całe 1,5, więc nie jest źle. Mój plan to przytyć max 12kg żeby nie przekroczyć 70kg! Na razie jestem dobrej myśli. Chociaż różnie to może być, wiadomo że najwięcej przybywa pod koniec. Na razie tragedii nie ma :-) a ten brzuszek który się pojawia to chyba w takim razie bardziej ciążowy niż z dodatkowych kilogramów.

reklama
Witajcie, ja już się dawno nie ważyłam więc jestem ciekawa ile teraz jest.
Zaczynałam z wagą 58kg. ale szybko mi 2kg uciekło, choć nie wiem czy teraz nie jest jeszcze mniej przez te nudności i wymioty. Co ciekawe bardzo schudły mi nogi pupa i ręce, nigdy takich szczupłych mnie miałam. A brzuch mam jakbym była co najmniej w 5 miesiącu a skończyłam dopiero 3 :)
Tak sobie myślę że fajnie było by przytyć tak do 70kg, ale nie wiem co z tego wyjdzie. Bo ograniczać się a tym bardziej głodzić nie zamierzam, dzidzia jest teraz najważniejsza. Martwi mnie tylko że mam niedoczynność tarczycy a przy niej o dodatkowe kilogramy nie trudno :(

Ja zaczynałam z wagą 45kg (nie mam anoreksji,ogólnie jestem malutka),
a teraz ważę 47,5kg więc lecę do góry trochę,ale to akurat dobrze :)
Mam nadzieję,że 60kg nie przekrocze:-)

RatinaZ z taką wagą to Ty możesz śmiało 60 przekroczyć. bez stresu najważniejsze nasze maluszki. Im mniej ważysz przed tym więcj możesz przytyć w necie są kalkulatory wagi w ciąży tam sie robi symulację ile kg w którym tyg powinno się ważyć

A ja dziś z okazji wizyty u gin weszłam w stresie na wagę i jest -1 :szok: odkryłam taką zależność im więcej jem tym mniej ważę. Jeszcze troche i się greenpeace przestanie o mnie upominać :-D

az strach mam w oczach ja tu wchodze!!! Wy takie drobniutkie malutkie chudziutkie a ja taka wielka gruba baba:-( dzis na wadze nadal 82kg....
Karolina ja im wiecej jem tym wiecej waże:-D

Ja przed ciążą ważyłam ok 54-55 kg:-) Teraz na liczniku mam 56,8 kg i martwię się czy nie za mało:sad: Na szczęście w I trymestrze przyrost wagi nie jest tak ważny, bo wiele kobiet traci kilogramy przez wymioty i mdłości, więc wszystko przede mną:-D a ponieważ apetyt mi dopisuje to nie chciałabym w przyszłości przekroczyć magicznych 70 kg;-)

Ależ Wam zazdroszczę tych małych przyrostów wagi :) Ja mam chyba w genach wielkie tycie w ciąży ;) Jem dokładnie tak samo jak wcześniej, a już mam 4 kilo na plusie!!! Przez ostatnie 2 tygodnie tak mi poleciało, bo wcześniej miałam nawet spadek lekki. Ale moja Mama w każdej ciąży przybierała ok. 20 kilo, ja w pierwszej przytyłam 19 kilo, więc nie widzę powodu, żeby teraz miało być inaczej ;)

dziewczyny co nie tyja albo maja na minusie: nie bojcie zaby co ma wyjsc to wyjdzie :)
a te co jak ja maja ok.4kg na plusie lub wiecej (jak ja) mam nadzieje ze nie przytyjemy wiecej niz 15kg!!!

reklama
Rany jak was czytam że wy w ogóle nie tyjecie albo jeszcze chudniecie to aż zazdroszcze, u mnie dziś 3kg na plusie już, czyli mam 66 na liczniku. Wzrostu mam 172 więc zaczynałam będac taka ni gruba ni szczupła;-) z córą przytyłam 18kg, ale wyglądałam jak wieloryb, zdecydowanie z 5kg było za dużo, teraz się bardziej pilnuję ale waga i tak leci szybko w górę.

Do góry