reklama
kakakarolina
Fanka BB :)
K8libby[/B] takie uroki ciąży, teraz to jeszcze luzik, zobaczysz około 30tyg. jak zacznie wszystko puchnąć, przestaniesz widzieć stopy, a o schyleniu się będzie można tylko pomarzyć :-) a jeszcze jak zacznie siara z cycków lecieć, hehehe ale i tak wszyscy będą mówić, że pięknie wyglądasz, w końcu nosisz w sobie mały cud mnie pierwsza ciąża naznaczyła ładnymi rozstępami na brzuchu, więc już nic nie jest mi straszne
Ty tu kochana nie strasz. Bo ja do końca ciąży nie spuchłam, widziałam swoje stopy (i goliłam bikini) wiązałam buty i schylałam się bez problemu a no i żadna siara mi z cycków nie leciała
Może k8libby będzie mieć akurat tak jak ja
katjusza77
szczęśliwa mama :-)
mi siara też nie leciała, jak się wychyliłam to stopy widziałam ale spuchły trochę przed samym końcem. Za to tak na prawdę to mi spuchły dopiero na drugi dzień po porodzie! Aż pantofli nie mogłam założyć!!! także weźcie sobie do szpitala na wszelki wypadek trochę większe papucie
U mnie siary też nie było. Nawet się trochę martwiłam, ale okazało się, że mleka mam dla całego pułku wojska
Stopy ciut spuchły, ale bez szału. Spuchły mi za to dłonie - w 9 miesiącu nosiłam już pierścionek i obrączkę na łańcuszku na szyi. Tyle że to była zima. Teraz pewnie będzie gorzej.
Stopy ciut spuchły, ale bez szału. Spuchły mi za to dłonie - w 9 miesiącu nosiłam już pierścionek i obrączkę na łańcuszku na szyi. Tyle że to była zima. Teraz pewnie będzie gorzej.
dorotak
asia.85 - po Twoim opisie właśnie pomyślałam sobie o nadczynności tarczycy, ale jeśli jeśli jesteś pod opieką endokrynologa i gin trzyma rękę na pulsie to ok, żeby tylko dzidzi dobrze się rozwijało, nawet można Ci pozazdrościć, nie będziesz miała za wiele co zrzucać po porodzie
---
U mnie też nie było żadnej siary przed porodem. Opuchlizny też raczej nie, choć nie powiem bo te 19 i 17kg przecież zmieniły moje ciało znacząco. Schylać się schylałam, ale ubieranie rajstop pod koniec ciąży było wręcz komiczne haha... z rozgraczonymi nogami bo brzucholek przeszkadzał )
---
U mnie też nie było żadnej siary przed porodem. Opuchlizny też raczej nie, choć nie powiem bo te 19 i 17kg przecież zmieniły moje ciało znacząco. Schylać się schylałam, ale ubieranie rajstop pod koniec ciąży było wręcz komiczne haha... z rozgraczonymi nogami bo brzucholek przeszkadzał )
irisson, no też jestem ciekawa jak będe wyglądać w 38 tc, w sumie to po tych wszytkich przejściach marzę o brzuszku, paru kg więcej, no może nie za rozstępami i opuchlizną
dorotak, ja nigdy nie miałam nic z tarczycą, po poronieniu zrobiłam przeciwciała anty - tg, bo anty - Tpo kilka razy badałam, hormony robiłam regularnie, moja teściowa jest lekarzem i bada mnie od stóp do głow co 5 m - cy. Raz miałam nawet usg, tarczyca idealna. Na podstawie przekroczonych anty - tg lekarz rozpoznal Haszimoto, po mamie, ktora zreszta nigdy nie weszła ani w niedoczynność, ani w nadczynność. No i w ciazy 3 wynik z krwi TSH ledwo wykrywalne, ja panika, ale zaliczyłam 2 edno. Zresztą mój jest podobno najlepszy wiec nawet nie miałam do kogo iśc no i stwierdził tyreotoksykozę ciąźową. Dziewczyny może to nie miejsce w tym wątku, ale TSH i HCG mają ta samą podjednostkę alfa i jak rośnie HCG to leci na łeb TSH więc dlatego lekarze nie zalecają badania TSH w pierwszym trymestrze, waźniesze jest ft3 i ft4, ja nadal się boje ale tsh rośnie, robie hormony i chodzę do endo co 2 tyg. Nie pytajcie ile kasy już na to wydałam, ale wszytko dla dzidzi. Sorki, że tak nie w temacie.
dorotak, ja nigdy nie miałam nic z tarczycą, po poronieniu zrobiłam przeciwciała anty - tg, bo anty - Tpo kilka razy badałam, hormony robiłam regularnie, moja teściowa jest lekarzem i bada mnie od stóp do głow co 5 m - cy. Raz miałam nawet usg, tarczyca idealna. Na podstawie przekroczonych anty - tg lekarz rozpoznal Haszimoto, po mamie, ktora zreszta nigdy nie weszła ani w niedoczynność, ani w nadczynność. No i w ciazy 3 wynik z krwi TSH ledwo wykrywalne, ja panika, ale zaliczyłam 2 edno. Zresztą mój jest podobno najlepszy wiec nawet nie miałam do kogo iśc no i stwierdził tyreotoksykozę ciąźową. Dziewczyny może to nie miejsce w tym wątku, ale TSH i HCG mają ta samą podjednostkę alfa i jak rośnie HCG to leci na łeb TSH więc dlatego lekarze nie zalecają badania TSH w pierwszym trymestrze, waźniesze jest ft3 i ft4, ja nadal się boje ale tsh rośnie, robie hormony i chodzę do endo co 2 tyg. Nie pytajcie ile kasy już na to wydałam, ale wszytko dla dzidzi. Sorki, że tak nie w temacie.
LeRemi
Kakakarolina kurde niestety Irrison chyba tak nie do konca straszy (nawet lepiej zeby nie), ale ciaza czasem daje w kostke, a raczej o kostkach;-) Ja bylam strasznie spuchnieta, nie bylo widac kostek wcale, pod koniec to chodzilam w najbardziej rozlezionych lapciach i choc wiedzialam ze to wynik ciazy to beczalam co dzien bo mnie te moje sloniowate nogi po prostu przerazaly A to byl grudzien, wiec w tej ciazy to ja juz teraz sie przygotowuje psychicznie;-) Ale zeby tak strasznie to nie wygladalo to dodam ze od razu po porodzie zaczela mi sie akcja "lanie jak z cebra", normalnie co pol godziny do kibela i tak srednio na kazde posiedzonko wiadro z siebie "wylewalam"!!! W efekcie na drugi dzien zobaczylam swoje kostki i to byl piekny widok Kurdeczka teraz sie z tego smieje, ale wtedy naprawde bylam strasznie wystraszona. Ale za to nie leciala mi zadna siara heh.
A jesli chodzi o temat watku czyli wage w ciazy, to ja sie wazylam w piatek na badaniu i juz +3 kg!!! Dobrze ze nie mam wagi w domu i kupie dopiero po porodzie jak sie zaczne odchudzac. Wiem ze nie jestem gruba, ale jest pewien pulap do ktorego czuje sie dobrze we wlasnym ciele, a powyzej juz nie. Ale na tyle mam oleju w glowie, ze ten pulap w ciazy mnie nie obowiazuje
A jesli chodzi o temat watku czyli wage w ciazy, to ja sie wazylam w piatek na badaniu i juz +3 kg!!! Dobrze ze nie mam wagi w domu i kupie dopiero po porodzie jak sie zaczne odchudzac. Wiem ze nie jestem gruba, ale jest pewien pulap do ktorego czuje sie dobrze we wlasnym ciele, a powyzej juz nie. Ale na tyle mam oleju w glowie, ze ten pulap w ciazy mnie nie obowiazuje
Ostatnia edycja:
kakakarolina
LaRemi no bo często dziewczyny sa opuchnięte ale nie wszystkie. Ja np do końca chodziłam na 5cm obcasie ;-) (właściwie koturnie ze sznurka ale zawsze) i miałam kostki i inne takie
U mnie waga stoi +/- 1kg ale sie waha.
U mnie waga stoi +/- 1kg ale sie waha.
reklama
kruszki
waze 57.7 (start z 55.5)
czyli na razie 2.2 na plusie
rosniemy rosniemy
a jak u Was dziewczynki??
no ja stanelam w miejscu, czyli od poczatku mamy 2.2 kg na plusie i waga stoi ale pilnuje sie, jem naprawde duzo owocow, oczywiscie podskubuje roznosci, ale udaje mi sie dosc przytomnie opanowac
no wiec ciag dalszy 59kg czyli 3,5kg na plusie w ciezszych dniach waze prawie 60kg generalnie nie jest zle..
Podziel się: