reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga w ciąży ta "prawidłowa" i rzeczywista

Ja przybrałam 17 kilo, i teraz w niecałe 4 miesiące po porodzie mam jeszcze 2 kilo na plusie. Ale i tak jestem zadowolona, bo nie stosuję żadnej diety, karmię piersią więc jem sporo, sportów niestety nie uprawiam, tylko spacery i taszczenie wózka ;)

reklama
przytylam 16kg w ciazy, aly urodzil sie 1 lutego, a w kwietniu juz wchodzilam w swoje najwezsze spodnie. pozniej bylo gorzej, bo zaczely byc na mnie za duze.. w efekcie waze jakies 3-4kg mniej, niz przed ciaza, a przytyc teraz nie moge. mimo usilnych staran i kilogramow ciastek  ;D

azik, dzieki serdeczne za informacje, nie pomyslalam, ze faktycznie odstawiajac malucha mozna przytyc! oj, jak to czlowiek sie nie zastanowi..

Hej,
Ja w cizy przytyłam 12 kg. 8 straciłam jescze w szpitalu. Teraz waże mniej niz przed ciążą ale jakos tak "nie foremnie" chudne, nogi i tyłek schudły a brzuszek jakoś się opiera :p ale za to mam cudowną córcie :D

Ale Wam zazdroszcze - tak malo przytylyscie.... Ja przytyłam ponad 30 kg i zostało jeszcze no 15 lub 14 kg nadwagi... ::) Karmie piersia i to nic nie daje waga stoi jem juz mniej niz w ciazy ale dalej stoi moze to przez te słodycze i nocne krolewskie kolacje - ale napewno z tym niedługo skoncze hehehe

www.martynka1.smyki.pl

Ja przytyłam 18 i rok po porodzie byłam 2 kg na minusie :laugh:. Ale powróciłam do swojej wagi jak tylko mały odstawil sie od piersi ( bo miałm tyle szczescia, że maly sam się na to zdecydował). No w 5 lat po + 2 kg, ale to nie wina ciąży ;). Zobaczymy jak tym razem.

ja przytyłam około 20 kg po porodzie ledwo miesciłam się w rozmiar 40... teraz mam 36....czyli jeszcze troche musze zrzucić do rozmiaru sprzed ciąży czyli do 34 :)

ja w ciazy przytylam 9kg,w chwili obecnej jestem 5-6kg na minusie :laugh:
jednak waga od tygodnia mi stoi,chyba przez te lody ;)

reklama
Do góry